Mengalih keluar Stoppblock.net (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Stoppblock.net diiklankan sebagai utiliti percuma, yang boleh memberi anda akses kepada mana-mana laman web sementara memintas Perkhidmatan Geo-sekatan yang disekat. Pada hakikatnya, Laman ini adalah apa-apa tetapi masalah. Ia bergantung pada naif anda dan akan menggunakan tipu muslihat untuk membuat anda jatuh ke dalam perangkap yang. Jika anda mengikuti arahan, anda akan menjangkiti semua pelayar yang sedia ada pada komputer anda dengan hijacker pelayar yang jahat. Sebaik sahaja perisian jahat ini infiltrates peranti anda, ia akan melancarkan serangan terhadap mana-mana pelayar yang anda ada pada PC anda – pelayar Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, Internet Explorer, Safari.

Web browser adalah imun terhadap kesannya. Dan selepas itu menubuhkan sendiri pada aplikasi tersebut, ia akan mula mengganggu aktiviti dalam talian anda. Skrin anda akan mendapat swarmed dengan mengganggu iklan dalam bentuk yang berbeza seperti pop-up, dalam teks, banner dan mesej amaran berkelip. Benda itu dengan apa-apa kandungan yang dinaikkan pangkat adalah, bahawa anda tidak pernah tahu di mana mereka boleh mengubah laluan anda. Lagipun, hijacker yang diprogramkan untuk menjana sejumlah besar iklan, tanpa mengganggu untuk mengesahkan mereka. Yang mempunyai sebab ia adalah mustahil untuk anda tersandung apabila pautan pihak ketiga mencurigakan dan bahkan berbahaya yang mungkin berpotensi menjangkiti PC anda dengan perisian berniat jahat.

Apa yang anda perlu tahu tentang hijacker ini, adalah bahawa ia tidak dapat menggodam komputer anda sendiri. Untuk mendapatkan akses kepada komputer anda, ia perlu kebenaran awda. Ianya mudah, benar-benar. Ia tidak akan menjangkiti peranti anda, selagi anda tidak memasangkan ia pada komputer anda. Masalahnya ialah, malware tersebut sering penyamaran itu sendiri sebagai atur cara yang boleh dipercayai atau permohonan. Crooks juga bergantung kepada tergesa-gesa dan kecuaian, untuk menipu awda supaya parasit tersebut dalam komputer anda. Biasanya, browser perampas diketahui untuk mengintai di sebalik e-mel spam, tetap, pengemaskinian palsu, pakej perisian, serta pautan yang dijangkiti.

Jika anda mahu untuk memastikan komputer anda tanpa perisian berniat jahat, anda perlu berhati-hati. Jangan sekali-kali Amanah pop timbul rambang yang ingin anda ikuti pautan Kemaskini rendang atau yang berjanji untuk memberikan anda satu Anugerah percuma. Kami juga amat mengesyorkan memilih mod pemasangan tersuai yang jika boleh, supaya anda akan dapat mengesan apa-apa bonus tersembunyi yang kandungan. Jika ada apa-apa perisian tambahan, sentiasa pastikan untuk membuang pilihan itu. Kemungkinannya adalah, ianya sebenarnya perisian berniat jahat yang terselindung.

Perampas pelayar boleh mendapatkan kawalan penuh ke atas penyemak imbas anda. Tanda-tanda lazim kehadiran mereka pada komputer anda adalah kelajuan internet yang perlahan, ketinggalan, menggantikan Laman web dan enjin carian pilihan dengan halaman Stoppblock.net, serta pengubahsuaian lain dalam seting pelayar. Perampas juga boleh memasang apl rendang dan bar alatan pada applikasi web anda, tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Menghalang parasit tersebut di komputer anda akan membawa anda tidak positif.

Kehadiran dalam talian anda tidak lama lagi akan bertukar menjadi satu pengalaman neraka. Anda akan sentiasa diganggu oleh iklan yang mengganggu. Selain itu, ia adalah hanya menunggu masa sehingga pelayar anda mula mengalami kesukaran yang memaparkan promosi berat. Pada satu masa nanti, ia akan mula kemalangan dan pembekuan, sehingga ia berhenti bekerja sama sekali. Apatah lagi, hijacker pelayar ini boleh menjejaskan maklumat peribadi dan kewangan, menjadikan ia mudah diakses untuk penggodam yang bertujuan untuk berkongsi maklumat tersebut dengan orang lain untuk keuntungan. Satunya cara anda daripada mimpi ngeri ini, adalah untuk membuang parasit ini dari PC anda secepat mungkin!

Penyingkiran Stoppblock.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Stoppblock.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *