Mengalih keluar Smdmfu.exe (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Smdmfu.exe adalah satu fail boleh laku yang dikaitkan dengan nasib. Fail yang dibangunkan oleh Aztek Media Inc. dan Setelah dipasang pada sistem, ia akan banjir pelayar web anda dengan nada iklan komersial semasa anda melayari internet. Hal ini terjadi kerana membantu smdmfu.exe permohonan nasib. Itu sebab, apa yang perlu anda lakukan dalam kes ini adalah untuk mencari atur cara perisian iklan dan keluarkannya dari PC anda serta merta. Sebaliknya, aktiviti pelayaran anda akan diganggu oleh iklan-iklan yang banyak, dan anda mungkin mengalami isu-isu berkaitan keselamatan serius.

Biasanya, Smdmfu.exe mendapat dipasang pada komputer anda sebagai salah satu komponen program nasib. Bagi menghalang permohonan dari infiltrating PC anda, anda mestilah sangat berhati-hati dengan laman web yang anda masukkan dan perisian percuma yang anda pasang. Perlu diingat bahawa terdapat risiko untuk anda mengakses laman web yang berniat jahat dan mendapat jangkitan secara langsung dengan sesetengah atur cara yang tidak diingini.

Selain itu, setiap kali anda memuat turun perisian percuma dari laman web yang tidak diketahui, sesetengah aplikasi tidak dipercayai mendapatkan dipasang pada sistem anda bersama-sama. Sebab itu, anda harus memastikan bahawa Mesin anda itu baik perlindungan terhadap perisian berniat jahat untuk mengelakkan sebarang ancaman maya.

Sedar bahawa ia adalah penting untuk memadam fail smdmfu.exe dan juga permohonan tersebut ia tergolong dari PC anda kerana mereka serius mungkin mengancam keselamatan dalam talian anda. Seperti yang anda mungkin sudah tahu, iklan yang ditunjukkan oleh atur cara perisian iklan mengandungi pautan redirect ke laman web yang mencurigakan dibangunkan oleh penjenayah siber untuk menyebarkan malware atau mencuri data sensitif dari pengguna komputer. Oleh itu, anda perlu mengabaikan iklan yang disediakan oleh program-program ini dan tidak kepada klik pada mereka walaupun mereka seolah-olah sangat menggoda. Ada ada cara untuk anda untuk memastikan apa ancaman bersembunyi di belakang advert untuk kerana ia akan menyamar sebagai sesuatu yang tulen.

Satu lagi isu dengan nasib adalah keupayaan untuk memantau tingkah-laku Maya anda dan untuk mencatatkan butir-butir yang pelbagai, yang boleh membawa kepada isu-isu berkaitan privasi. Setelah diingat fakta ini, serta semua yang tersebut di atas, ia adalah lebih daripada tertentu yang anda mesti menghapuskan smdmfu.exe dan program yang bertanggungjawab kehadirannya secepat mungkin.

Mujurlah, penyingkiran smdmfu.exe adalah tidak begitu sukar untuk memproses. Anda boleh menghapuskannya sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti arahan manual yang disediakan di bawah artikel ini. Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Penyingkiran Smdmfu.exe

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Smdmfu.exe dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *