Mengalih keluar Shadowsocks Virus | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Shadowsocks Virus. Panduan Shadowsocks Virus penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Shadowsocks adalah kuda Trojan. Ia tergolong dalam kategori cryptocurrency pelombong. Cryptocurrency yang merupakan unit kewangan digital yang hanya didagangkan secara online. Pemimpin-pemimpin pasaran termasuk Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, MEB, riak, dan sebagainya. Sektor ini telah menyaksikan pertumbuhan yang pesat sepanjang beberapa tahun yang lalu. Peningkatan dalam nilai pasaran yang tidak dapat dielakkan menyebabkan penyalahgunaan. Cryptocurrencies yang sering terlibat dalam skim jenayah siber. Satu itu adalah perlombongan. Program-program seperti Shadowsocks imbas web digital Wang, mengumpul dan menghantar kepada pemaju. Sejak itu kuda Trojan adalah atur cara, ia memerlukan alat untuk beroperasi. Program rahsia mengeksploitasi sistem komputer. Mempunyai mesin anda berkaitan skim yang boleh membawa kepada masalah keselamatan yang menggerunkan.

Shadowsocks begitu mudah untuk mengesan. Trojan yang menjalankan proses yang dipanggil websock.exe. Ia disenaraikan dalam Task Manager di bawah tab. proses setiap Penerangan, program ini adalah dikategorikan sebagai utiliti CPU. Ia memang akan terlibat dengan sistem CPU. Program gerun mengenakan operasi ingatan untuk melaksanakan tugas mengikut jadual. Ini akan mencerminkan prestasi enjin anda. Ia akan menjadi lembap dan mempunyai kesukaran menyelesaikan operasi biasa dan memenuhi permintaan anda. Campur tangan Trojan yang boleh menyebabkan gangguan dalaman. Ia boleh mengedit pendaftaran, menghapuskan fail, dan sebaliknya merosakkan komponen, membawa kepada kesilapan dan kemalangan. Untuk menyimpulkan ia, tanda-tanda kehadiran Shadowsocks termasuk kelajuan perlahan prestasi, membeku, kemalangan, mesej ralat dan skrin biru kematian (BSoD).

Setakat mana yang dijangkiti Trojan itu, Terdapat banyak untuk menampung. Kita akan mulakan dengan menerangkan vektor penyebaran. Perisian tidak berlesen adalah pelbagai yang mudah. Gabungan kali laksana dengan perisian percuma, shareware, dan program-program cetak rompak membolehkan Shadowsocks untuk dipasang lancar. Ia akan disertakan di dalam terma dan syarat-syarat pelanggan muat turun sebagai utiliti bonus. Jika anda menjalankan pemasangan yang asas dan menerima seting lalai, program penyangak akan dipasang tanpa pengetahuan anda. Shadowsocks tidak jalankan Pendeta berasingan atau buka kotak dialog. Ianya terpulang kepada anda untuk mencari perisian tersembunyi dan menghalangnya daripada mendapat dipasang.

E-mel spam adalah tuan rumah biasa yang lain untuk Shadowsocks. Dalam contoh ini, dibayar balik oleh pengangkut untuk muatan Trojan itu adalah fail data tetap. Penghantar Begitulah program terpencil dengan lampiran bersama-sama dengan skrip atau makro. Komponen kedua membuat pemindahan automatik Trojan. Apabila anda membuka lampiran, virus akan dimuat turun dan dipasang. Penghantar akan mempersembahkan dokumen yang appended sebagai suatu pemberitahuan penting untuk hal yang mendesak. Untuk menapis spam dari mesej yang sah, semak alamat e-mel dan orang hubungan lain yang tersenarai. Kaedah pengagihan akhir yang kami perlu lindungi adalah memandu-oleh pepasangan. Laman-laman web yang rosak dan pautan yang terjejas boleh memulakan pemindahan Trojan apabila memasuki. Terdapat bahaya yang berlegar di sekitar sudut setiap, jadi pilih sumber-sumber anda dengan berhati-hati.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, proses utama Shadowsocks adalah websock.exe. Terdapat satu tugas kedua yang dipanggil Service.exe dengan taskxmr keterangan. Anda boleh menemuinya di dalam senarai yang sama proses Task Manager. Trojan yang bekerja pada latar belakang. Ia tidak dapat dihentikan. Jika anda menamatkan tugas-tugas tersebut, mereka akan muncul semula seketika. Shadowsocks membina botnet untuk menyambung komputer semua dijangkiti. Ini menjadikan ia lebih efektif dan tahan lama. Dari sudut pandang kuantitatif, sejumlah besar peralatan perlombongan untuk cryptocoins meningkatkan jumlah dikumpul.

Konsep botnet yang hairan sambungan. Setiap peranti yang dijangkiti bertindak sebagai alat untuk tugas utama di tangan dan sebagai pengedar. Dalam kes ini, objektif utama ialah untuk mengumpul cryptocoins. Sebuah mesin yang dijangkiti boleh memindahkan Trojan ini ke sistem komputer yang terletak di mana-mana bahagian dunia. Kerana transferal itu berlaku melalui Internet, jarak di antara dua peranti tidak kisah. Ia adalah sama apabila ia datang untuk mengawal peranti. Hacker di sebalik Shadowsocks mengendalikan operasi jarak jauh melalui arahan dan kawalan (C & C) pelayan. Ia harus diperhatikan bahawa beberapa negara telah menerima pakai undang-undang yang mengutuk kegagalan untuk bertindak terhadap eksploitasi siber. Pengguna dikehendaki oleh undang-undang untuk mengambil tindakan serta-merta setelah menyedari gejala-gejala dan menemui ancaman dalam komputer mereka.

Penyingkiran Shadowsocks Virus

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Shadowsocks Virus dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *