Mengalih keluar Searchmulty.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Searchmulty.com. Panduan Searchmulty.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Searchmulty.com adalah sebuah laman web, dinyatakan sebagai sesuatu yang berguna perlu pada penyemak imbas anda. Hakikatnya, ia tidak menyediakan fungsi gelintar lebih maju, seperti yang didakwa dengan membaca keterangannya. Jika Laman ini sentiasa muncul pada halaman anda, ia bermakna bahawa di suatu tempat pada PC anda lurks hijacker pelayar yang jahat. Parasit ini berniat jahat adalah lebih mampu mengambil alih mana-mana pelayar yang anda ada pada komputer anda dan menukar mereka ke dalam memaparkan iklan alat.

Keupayaan dengan hijacker untuk mengubahsuai sebarang tetapan yang difikirkannya patut, pasti membantu dalam misi ini. Sering kali, gejala-gejala jangkitan hijacker pelayar termasuk tetapi tidak terhad kepada enjin Laman Utama dan Cari digantikan dengan Searchmulty.com Laman web, apl rendang dan pemasangan bar alatan tanpa pengetahuan atau kebenaran, serta iklan menjengkelkan pengeboman yang berhenti anda daripada melakukan apa-apa jenis kerja dalam talian.

Apa yang menarik mengenai iklan tersebut adalah bahawa mereka akan dapat direka khusus mengikut maklumat yang ada pada anda. Anda lihat, ini parasit jahat boleh memantau aktiviti dalam talian anda dan mencuri sejarah pelayaran awda dan pertanyaan carian, supaya ia boleh lebih baik menyuaikan kandungan digalakkan yang skrin anda akan dibanjiri dengan. Itulah serius pelanggaran keselamatan dan privasi.

Merupakan kaedah yang paling biasa bagi jangkitan hijacker pelayar termasuk e-mel spam dan lampiran, palsu mengemaskini mesej, penyertaan perisian, fail torrent dan dijangkiti link dan iklan. Yang berhati-hati adalah kunci apabila ia datang untuk mengekalkan selamat melayari pengalaman. Jika mana-mana iklan yang rendang dan pop-up muncul di laman anda, anda dinasihatkan untuk mengelakkan daripada mereka, terutama jika mereka kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan.

Crooks akan cuba untuk memperdayakan anda untuk klik pada menawarkan kandungan, paling eksklusif yang dijangkiti, tawaran istimewa, satu-masa sahaja kupon dan diskaun, dan lain-lain. Kami mengesyorkan menggunakan sumber-sumber rasmi dan berlesen sahaja untuk mendapatkan kemas kini, perisian muat turun dan melayari web secara umum. Tergesa-gesa dan kecuaian akan membawa anda tidak positif.

Perampas pelayar adalah parasit jahat yang bertujuan untuk mencipta pendapatan bagi pencipta mereka dan halaman yang ditaja mereka akan menggalakkan mangsa pelayar. Ini dilakukan melalui Skim membayar per klik. Tapi ada satu lagi cara bagi mereka untuk mendapatkan keuntungan juga. Terima kasih kepada parasit siber ini, penggodam boleh mendapatkan tangan mereka terhadap maklumat sensitif seperti kata laluan, IP alamat, Login ID, akaun bank, nombor kad kredit dan banyak lagi. Data tersebut adalah sangat berharga, dan mereka boleh menjual kepada lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Selain itu, semua iklan tersebut yang akan banjir skrin anda akhirnya akan memuat pelayar anda. Lambat laun, ia akan mula berjuang untuk berjalan dengan betul, sehingga ia berhenti berfungsi sepenuhnya. Selain daripada pembekuan malar dan kemalangan pelayar anda, anda juga mungkin akan mengalami sambungan internet yang perlahan. Setelah hijacker pelayar pada PC anda membawa apa-apa tetapi masalah. Jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa dan ad-percuma, serta melindungi privasi anda, anda perlu untuk menyingkirkan perosak siber ini dengan serta-merta!

Penyingkiran Searchmulty.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Searchmulty.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *