Mengalih keluar Searchby.net (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Searchby.net

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Searchby.net. Panduan Searchby.net penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Searchby.net adalah sebuah laman web yang berniat jahat. Jika anda melihatnya setiap kali anda membuka salah satu daripada penyemak imbas anda, disediakan. Laman ini merupakan tanda yang nyata bahawa sesuatu yang tidak betul. Mesin anda adalah tidak selamat lagi. Atau Adakah ia tanpa jangkitan. Ia menyorokkan jangkitan. Terdapat hijacker pelayar jahat pada PC anda dan penampilan Laman web Searchby.net anda tahu kewujudannya. Mengambil langkah-langkah serta-merta terhadapnya. Perampas Jangan membuat bagi penyewa yang menyenangkan. Sebaliknya. Apa yang mereka lakukan ini menyebabkan banyak masalah dan rungutan. Lagi perosak penginapan, isu-isu yang lebih banyak yang anda hadapi.

Isu-isu ini tumbuh keterukan juga. Jika anda ingin melindungi keselamatan anda, menghapuskan penceroboh peluang pertama yang anda dapat. Seperti yang kami katakan, Searchby.net adalah petunjuk anda. Mengendahkan ia. Sebaik sahaja anda melihat halaman yang mengambil alih aktiviti-aktiviti dalam talian anda, menerima bahawa anda hosting jangkitan dan mula mencari jalan keluar. Mencari tempat yang tepat dengan hijacker mengintai dari dan keluarkan. Mengabaikan risiko parasit ini menimbulkan dan mesin anda. Bertindak dengan segera. Jika anda membiarkan ia menjadi, ia akhirnya akan menjadi luar kawalan dan masalah anda akan pergi dari buruk ke lebih teruk.

Hijacker yang membuat kacau-bilau anda browsing. Ia meddles sepanjang masa dan ia menjadikan reshuffles benar-benar tidak dibenarkan dalam tetapan penyemak imbas anda. Reshuffles ini mempunyai kesan. Di Searchby.net adalah contoh. Laman ini sekarang anda baru laman web dan enjin carian dan anda tidak dapat melayari web tanpa mengganggu anda setiap langkah. Anda membuka pelayar anda, ia berada di situ. Anda Buka tab baru, ianya juga ada. Anda cuba memuatkan laman web kegemaran anda dan entah bagaimana anda mendapatkan diarahkan kembali ke Searchby.net. Terdapat tiada melarikan diri dari wabak ini. Tetapi ada lagi. Di Searchby.net bukanlah tapak hanya rendang anda akan dipaksa untuk melawat terhadap engkau.

Remove Searchby.net
The Searchby.net Virus

Hijacker yang dilencongkan ke anda sepanjang masa. Pelencongan ini menjana trafik web dan crooks di sebalik utiliti dibayar. Ini dipanggil mekanisme membayar per klik. Hacker buat duit atas perbelanjaan anda. Namun, ada sesuatu yang lebih teruk lagi. Anda tidak akan hanya menaja orang-orang tetapi anda juga akan mendedahkan diri anda kepada risiko malware harian. Apa-apa yang anda lihat kerana hijacker yang boleh dipercayai. Bukan tapak, bukan iklan, apa-apa. Sudah tentu, ada iklan. Banyak iklan. Pengalaman dalam talian anda sebelum ini menyeronokkan dan selamat berkesan menghancurkan terima-kasih kepada hijacker itu. Kenapa menyimpannya? Ia hanya menyebabkan masalah. Menghapuskannya dan segala-galanya akan kembali kepada normal. Untuk mengeluarkannya secara manual, gunakan panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini.

Sebaik sahaja mesin anda bersih, pastikan ia kekal dengan cara itu. Melakukan yang terbaik untuk melindungi PC anda lebih baik di masa hadapan. Menjauhkan diri daripada tapak cerdik dan tetap tidak dikenal pasti. Menggunakan sumber-sumber boleh dipercayai download sahaja. Jangan membuta tuli klik pada tiap-tiap iklan berkilat yang muncul di skrin anda. Jangan buka e-mel daripada orang-orang yang anda tidak tahu. Jangan muat turun lampiran-lampirannya. Apabila memasang atur cara atau pengemaskinian, akan lebih berhati-hati dan memberikan perhatian kepada apa yang anda bersetuju untuk.

Jangan sekali-kali skip terma-terma dan syarat-syarat kecuali jika anda mahu bersetuju dengan sesuatu yang anda benar-benar menentang. Membaca cetakan halus kerana ia mungkin menyembunyikan beberapa Fasal yang mengelirukan. Sentiasa berhati-hati. Jangkitan tidak dapat masuk tanpa kebenaran anda, itu sebabnya mereka menggunakan kaedah tersebut di atas untuk menipu anda. Menjadi lebih bijak. Tiada teknik penyusupan yang cukup baik untuk bekerja tanpa kebenaran anda. Jangan berikan ia ringan. Ia memang mudah untuk mengelakkan jangkitan daripada untuk berhadapan dengannya kemudian.

Penyingkiran Searchby.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Searchby.net daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Searchby.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *