Mengalih keluar Search60 Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search60 Virus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search60 Virus. Panduan Search60 Virus penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda akan disuntik dengan hijacker pelayar yang jahat. Bagaimana kita tahu? Well, Adakah anda melihat laman web Search60.com sepanjang masa apabila anda berada dalam talian? Ya. Adakah anda sebelumnya Laman web dan enjin carian hilang dan pula Search60.com itu mengambil tempat mereka? Ya dan Ya. Baik, maka tidak timbul keraguan. Anda mempunyai hijacker pelayar di atas kapal dan anda perlu melakukan sesuatu mengenainya sebelum perosak membuat kacau-bilau lengkap Mesin anda.

Pertama sekali, tidak panik. Hakikatnya bahawa situasi anda boleh jadi lebih buruk. Anda mungkin telah dijangkiti dengan ransomware yang tamak atau kuda Trojan yang memusnahkan. Berbanding dengan mereka, hijacker ini adalah yang tidak berbahaya. Ia masih menimbulkan risiko, walaupun. Kami belum lagi menghadapi satu ancaman siber mengundang pelbagai persoalan dan kemungkinan anda belum baik.

Jadi, perlu diingat bahawa Search60 adalah anda rakan anda. Ia merupakan satu program berniat jahat yang tiada tempat pada PC anda. Jangan biarkan adalah penginapan diatas walaupun seminit lagi. Seronok dan hapuskan ia sebaliknya. Lebih cepat ianya hilang, lebih baik. Sebaliknya, perosak akhirnya akan keluar dari tangan dan ia akan menyebabkan beberapa kerosakan yang tidak boleh. Tidak mengambil peluang itu. Bertindak sekarang!

Sebaik sahaja memasuki hijacker ini, aktiviti-aktiviti dalam talian anda berubah. Semua tiba-tiba, anda mula mengalami pencerobohan yang berterusan. Seperti yang kami katakan, anda Laman web dan enjin carian dapat digantikan dengan tapak Search60.com dan tidak ada apa yang anda boleh pergi untuk menterbalikkan pengubahsuaian ini. Anda telah tidak pun diberitahu itu. Jangkitan ini boleh membuat pengubahsuaian dalam tetapan penyemak imbas anda sebagaimana yang difikirkannya patut dan pendapat anda adalah tidak lagi relevan.

Remove Search60 Virus
The Search60 Virus

Dari pada sekarang, setiap kali anda ingin membuat carian dalam talian, anda perlu menggunakan Search60. Walau bagaimanapun, apa-apa yang enjin ini menunjukkan anda adalah boleh dipercayai. Anda kebanyakannya ditunjukkan rosak dan pautan yang berpotensi berbahaya yang jika anda klik pada, crooks mendapat keuntungan melalui mekanisme membayar per klik.

Selain itu, anda risiko memuat turun lebih banyak jangkitan pada PC anda sudah dijangkiti. Bukan untuk menyebut itu melayari laman web biasanya menjadi satu tugas yang mustahil. Anda sentiasa akan diarahkan ke Laman pihak ketiga. Skrin anda dilindungi dengan pelbagai iklan dari semua jenis. Penyemak imbas anda membekukan sering. Anda akan benci pengalaman. Tetapi ini bukanlah semua. Mesin anda secara umum mula underperform supaya menggunakannya walaupun di luar talian menjadi sukar. Ia jika dibandingkan dengan dan kerap kemalangan. Skrin anda membeku. Reboots sistem anda, dan sebagainya

untuk semua ini, anda boleh terima hijacker itu. Ia bertanggungjawab untuk segala-galanya. Crooks dalam mendapatkan kaya atas perbelanjaan anda dan anda mengalami gangguan longgokan bercuti. Soalnya ialah anda akan menyimpan secara bertolak ansur ini atau anda akan mengambil langkah-langkah dan menyingkirkan hijacker selama-lamanya. Kami mengesyorkan anda kepada. Menggunakan panduan pemindahan kami di bawah untuk membantu anda Bersihkan PC anda.

Bagaimana pula anda akhirnya terlekat dengan Search60? Anda mendapat dijangkiti kerana anda telah cuai dan itulah apa yang penggodam berdoa untuk. Mereka perlu kecuaian anda untuk berjaya. Tanpanya, hijacker yang tidak dapat. Pastikan anda memberi perhatian yang lebih banyak dari pada sekarang. Sentiasa pengawal anda. Menjauhkan diri daripada halaman rendang dan tetap tidak dikenal pasti. Jangan buka e-mel dari orang yang tidak dikenali. Jangan membuta tuli klik pada tiap-tiap iklan berkilat yang muncul di skrin anda.

Ambil masa anda semasa proses pemasangan. Sentiasa membaca terma-terma dan Conditions/ EULA sebelum menerima mereka. Jangan lupa bahawa tanpa kerjasama anda tidak aktif, aka kecuaian dan gangguan, jangkitan ini akan mempunyai masa yang jauh lebih sukar mendapat. Jadi, Jangan membuat diri anda sasaran yang mudah dengan membaling berhati-hati untuk angin. Melakukan yang sebaliknya. Adakah wajar anda dan pastikan komputer selamat.

Penyingkiran Search60 Virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search60 Virus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *