Mengalih keluar Search-story.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search-story.com. Panduan Search-story.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda sudah mula mendapat dilencongkan ke halaman Search-story.com, ia bermakna bahawa anda mempunyai hijacker penyemak imbas komputer anda. Apakah perisian yang berniat jahat ini adalah bahawa ia menghasilkan sejenis khusus kandungan iklan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik. Jenis iklan pop timbul, tawaran eksklusif, khas mewakili, kupon, pengemaskinian yang palsu, dan sebagainya Dapatkan disasarkan selaras dengan ini, terima kasih kepada keupayaan dengan hijacker untuk mendapatkan pengguna menyemak imbas sejarah dan tabiat. Ini serius meningkatkan peluang mangsa klik pada iklan tersebut.

Bersama-sama dengan pengeboman pop timbul yang berterusan dan perubahan seting, gejala-gejala lain penyemak imbas diceroboh boleh tetapi tidak terhad kepada pemasangan bar alatan, sambungan dan tambahan tanpa pengetahuan atau keizinan daripada pengguna, serta penggantian di Laman web dan enjin carian dengan halaman Search-story.com.

Perampas pelayar boleh mendapatkan diedarkan melalui e-mel spam dan lampiran, melalui pakej perisian, palsu permintaan Kemaskini, dengan mengklik pada pautan yang meragukan, iklan, pop-up, dll. Untuk mengelakkan komputer anda daripada jangkitan malware pada masa hadapan, anda mesti berhati-hati apabila anda menerima surat daripada penghantar yang tidak diketahui, terutamanya jika mereka mempunyai fail yang dilampirkan kepada mereka.

Satu lagi perkara yang kami nasihatkan anda supaya Jangan adalah tidak bermaksud untuk men-download atau mengemas kini perisian dari sumber internet yang mencurigakan dan tidak rasmi. Apabila anda muat turun atur cara dan aplikasi, ia adalah disyorkan untuk memilih sejenis adat pemasangan, untuk mudah Buang sebarang perisian tambahan yang anda anggap tidak perlu atau tidak mahu untuk memuat turun di tempat pertama.

Pelayar perampas mungkin menimbulkan risiko tinggi bahaya, kerana akan jenis virus lain seperti ransomware, cacing atau Trojan, tetapi mereka masih dianggap sebagai PUPs (berpotensi tidak diingini program) yang tidak ada tempat dalam sistem komputer anda. Matlamat umum di redirect Search-story.com adalah untuk mencipta pendapatan pay per klik. Walau bagaimanapun, terdapat no cara mengetahui jika muka iklan akan mengubah laluan anda adalah selamat.

Anda mungkin menjadi mangsa kepada virus-virus lain yang mampu lebih daripada hanya banjir skrin anda dengan mengganggu iklan pop-up. Jika anda tidak mahu penjenayah siber untuk mendapatkan tangan mereka pada maklumat peribadi anda, kami menasihatkan anda untuk ikut kami terperinci arahan di bawah untuk benar-benar menghapuskan perosak ini berniat jahat daripada komputer anda.

Penyingkiran Search-story.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search-story.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *