Mengalih keluar Search.searchtpg.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.searchtpg.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.searchtpg.com. Panduan Search.searchtpg.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search.searchtpg.com merupakan tanda yang nyata masalah. Halaman yang menunjukkan bahawa terdapat hijacker pelayar dalam sistem anda. Ini adalah berita buruk bagi anda. Perampas berada dalam tekanan. Mereka adalah gabungan sempurna sia-sia, menjengkelkan dan berbahaya. Jangan fikir yang anda kini terjebak dengan yang berbeza. Sudah tentu, tidak. Ianya hanya sebagai berniat jahat sebagai ahli-ahli lain dalam keluarga ini. Soalnya ialah anda akan biarkan ia kekal dan memusnahkan anda menyemak imbas, atau Adakah kamu hendak memotong penginapan yang ringkas dan menjimatkan Tan isu-isu. Kami amat mengesyorkan bahawa anda melakukan kedua. Jika anda melakukan apa-apa, anda akan menyesal.

Hijacker ini mempunyai tiada tempat dalam sistem anda. Jika diberi masa yang cukup, ia akhirnya akan menjadi luar kawalan dan ia juga boleh menyebabkan anda beberapa kerosakan yang tidak boleh. Ya, ianya mampu itu. Jangan biarkan senario tersebut terungkap. Sebaik sahaja anda mengesan tapak Search.searchtpg.com mengambil alih penyemak imbas anda, menerima hakikat PC anda dijangkiti dan mula mencari tempat bersembunyi di hijacker. Sebaik sahaja anda mencarinya, menghapuskannya dengan serta-merta. Lebih cepat ia pergi dari komputer anda, lebih baik. Dan Jangan berlengah-lengah. Dalam situasi ini, masa tidak adalah rakan anda. Ia berfungsi terhadap anda.

Sebaik sahaja perosak telah memasuki, masalah mula mencurah. Sebagai contoh, harga menjadi mimpi ngeri. Halaman Search.searchtpg.com menjadi bayang-bayang dalam talian anda dan ia muncul di setiap sudut. Sudah tentu, anda akan dipaksa untuk kunjungan ramai yang lain hanya sebagai Laman mencurigakan terlalu tetapi Search.searchtpg.com kegemaran hacker. Ia juga menggantikan anda Laman web dan enjin carian sepenuhnya belakang anda. Ya, perosak tidak memerlukan izin anda untuk membuat perubahan kepada seting anda. Anda tidak lagi akan di caj. Crooks itu berada.

Hijacker itu adalah satu lubang besar di dinding keselamatan anda. Ia dilencongkan ke Tan laman berbahaya dan bombards anda dengan pelbagai iklan yang sangat mencurigakan. Jika anda klik pada halaman link/ ad/ yang salah, anda akan secara automatik menjemput malware lebih banyak atas kapal. Apakah lebih teruk lagi daripada anda terdedah kepada risiko perisian berniat jahat adalah risiko keselamatan.

Remove Search.searchtpg.com
The Search.searchtpg.com Virus

Hijacker yang diprogramkan untuk mengintip anda dan mengumpul maklumat sensitif hanya untuk hantarnya ke crooks di belakangnya. Dikatakan, orang-orang ini adalah yang terakhir di bumi yang perlu mendapatkan akses. Mereka tidak akan berfikir dua kali sebelum menggunakan data anda untuk tujuan jahat mereka. Pastikan ini tidak berlaku. Menghapuskan hijacker itu sebelum ia menguruskan untuk mencuri kelayakan anda secara peribadi dan kewangan juga. Anda akan melakukan diri anda satu kebaikan yang besar. Jadi, melakukannya.

Di akhir artikel ini, anda akan menemui panduan terperinci penyingkiran yang akan membantu anda menangani penceroboh secara manual. Jika anda mahu, anda juga boleh pergi dengan satu penyelesaian yang automatik. Mana anda pilih, jangan cepat.

Bagaimana dengan hijacker pula menjangkiti anda tanpa anda perasan? Mudah. Ia ditipu anda dan anda biarkan ia. Jangkitan tersebut bergantung kepada sneaky taktik untuk mendapatkan kebenaran anda, tanpa yang mereka tidak boleh masuk. Salah satu taktik penyusupan yang paling popular adalah satu perisian pengikata. Semua hacker do adalah melampirkan malware mereka kepada satu lagi program di laman web dan anda lakukan yang lain dengan tidak berhati-hati semasa memasang program tersebut.

Anda mestilah lebih berhati-hati kerana anda tidak tahu apa lagi mungkin boleh diikat dengan apl anda memuat turun dan memasang. Memilih untuk mendapatkan tetapan adat semasa pemasangan kerana mereka membenarkan anda untuk melihat program semua Selain itu dilampirkan jika terdapat mana-mana. Selain itu, anda akan mampu untuk membuang pilihan mereka. Berbuat demikian. Tambahan tersebut adalah biasanya berniat jahat dan dilampirkan oleh crooks. Jangan biarkan mereka masukkan mesin anda. Sedikit perhatian tambahan dan masa boleh menyelamatkan anda banyak masalah masa depan.

Penyingkiran Search.searchtpg.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search.searchtpg.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *