Mengalih keluar Search.searchtmpn4.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.searchtmpn4.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.searchtmpn4.com. Panduan Search.searchtmpn4.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Tapak Search.searchtmpn4.com adalah harbinger satu berita yang kurang baik. Jika anda lihat ia sepanjang masa apabila anda melayari web atau apabila anda hanya membuka salah satu daripada penyemak imbas anda, bersedia. Laman ini adalah petunjuk yang jelas tentang jangkitan siber. Yang pelayar hijacker, untuk lebih speisifik. Hijacker yang telah pun berjaya slither dalam sistem anda dan paparan Search.searchtmpn4.com ialah dengan cara mendedahkan kehadirannya. Menerima laman web ini sebagai amaran itu. Sebaik sahaja anda mengesan ia mengambil kawalan ke atas penyemak imbas anda, tahu bahawa komputer anda juga tidak lagi bebas-jangkitan. Tidak perlu dikatakan, anda mesti mengambil langkah-langkah.

Perampas menjadikan sahabat yang dahsyat. Yang anda terjebak dengan bukanlah berbeza jadi Jangan mengharapkan apa-apa yang baik datang daripada menyimpannya dalam pesawat. Sebaliknya. Masalah-masalah yang menyebabkan serangga perosak ini akan menjadi lebih dan lebih dengan setiap hari. Diberi masa yang cukup, dengan hijacker malah menyebabkan anda beberapa kerosakan yang tidak boleh. Ini adalah mengapa ia adalah penting untuk bertindak dengan secepat mungkin untuk menyingkirkan penceroboh. Lebih cepat ianya hilang, lebih baik bagi kamu dan sistem-sistem anda kesejahteraan hidup. Jangan teragak-agak. Bertindak sekarang!

Dengan hijacker pergi selepas penyemak imbas anda terlebih dahulu. Ia menjangkit semua daripada mereka dan anda juga tidak boleh dipercayai satu untuk digunakan. Bahkan jika anda memasang yang baru, ia akan dijangkiti juga. Perosak Tambah lanjutannya sial ke penyemak imbas anda sekali gus menyuntik mereka dengan iklan. Tetapi, jangan bayangkan iklan atau dua. Oh, tidak. Kita bercakap tentang iklan yang tidak terkira banyaknya yang melindungi skrin anda sepanjang masa dan menghalang anda daripada melayari laman web biasanya. Setiap halaman yang anda lawati, walaupun orang-orang yang dulu ad-percuma, kini berat pada kain rentang, kupon, tawaran, tawaran, dan lain-lain. Anda tidak boleh membuat satu talian bergerak tanpa sedang dihujani dengan iklan. Ini, bagaimanapun, adalah bukan sahaja amat menjengkelkan tetapi juga berbahaya.

Remove Search.searchtmpn4.com
The Search.searchtmpn4.com Virus

Hijacker itu mempunyai mekanisme mengesahkan tiada. Sesiapa sahaja boleh menggunakan perkhidmatannya untuk mempromosikan. Penggodam yang disertakan dan mereka mengambil kesempatan. Itulah sebabnya mengapa iklan yang anda lihat kerana perosak ini tidak boleh dipercayai. Tidak ada sebarang syak bahawa sebahagian daripada mereka (jika tidak sebahagian besar daripada mereka) akan rosak dan mereka sama ada membawa anda ke laman-laman berbahaya atau sembunyikan jangkitan diri mereka sendiri. Walau apa pun, jika anda klik padanya, anda mendapat jangkitan.

Malangnya, adalah mustahil untuk tidak klik. Mengelakkan adalah hanya penyelesaian sementara. Iklan menjadi lebih dalam nombor dan lebih agresif dengan tiap-tiap hari. Lambat laun perosak akan menipu anda supaya mengklik dan kemudian situasi anda akan menjadi lebih teruk. Satu-satunya cara untuk menyingkirkan iklan yang membolehkannya menyingkirkan hijacker itu sama sekali. Ini adalah tepat apa yang anda mesti lakukan. Perosak ini tidak akan memberi manfaat kepada anda. Semua itu Adakah ia lemas anda dalam iklan dan mengarah anda ke halaman yang rendang. Ia juga melambatkan PC anda dengan ketara dan menghalangnya dari melaksanakan dengan betul. Menghapuskannya ASAP. Untuk berbuat demikian secara manual, gunakan panduan pemindahan kami di bawah.

Bagaimana pula anda tersekat dengan hijacker di Search.searchtmpn4.com? Kita Jangan fikir anda turun perosak sengaja walaupun ia telah muat turun yang rasmi. Senario yang lebih munasabah adalah supaya anda memuat turunnya sekali bersama-sama dengan atur cara lain. Jika anda sering memasang aplikasi percuma pada PC anda, berhati-hati. Crooks sering melampirkan program-program berniat jahat kepada aplikasi ini dan jika anda tidak membayar perhatian, anda mendapat jangkitan.

Jangan tergesa-gesa proses pemasangan. Luangkan masa untuk Baca EULA sebelum bersetuju. Juga, memilih seting tersuai daripada yang asas. Mereka memberi anda peluang untuk melihat senarai semua atur cara yang bakal dipasang pada PC anda serta mengeluarkan orang-orang tambahan. Dengan tetapan standard, Semua tambahan dipasang secara automatik. Jangan biarkan ini berlaku. Lebih sering daripada tidak, program tambahan tersebut adalah jangkitan.

Penyingkiran Search.searchtmpn4.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search.searchtmpn4.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *