Mengalih keluar Search.searchmypt.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.searchmypt.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.searchmypt.com. Panduan Search.searchmypt.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda dapati bahawa halaman utama anda, serta laman-laman tab baru dan enjin carian pilihan telah tiba-tiba digantikan oleh Search.searchmypt.com Laman web? Ini adalah tanda yang buruk. Ini bermakna bahawa komputer telah menyusup dengan hijacker pelayar. Apabila Danaharta mengambilalih pelayar anda, anda akan mula mendapat dihujani oleh pelbagai mengganggu iklan pop-up, tawaran eksklusif, tawaran istimewa dan jualan, berkelip mesej palsu Kemaskini permintaan, dll

pengguna akan mendapati kandungan iklan tersebut amat menarik, dan itulah semua terima kasih kepada keupayaan dengan hijacker untuk mencuri pertanyaan mereka menyemak imbas sejarah, tabiat dan Cari. Ini dilakukan supaya dapat menjana jenis kandungan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik. Matlamat utama adalah untuk mencipta PPC (Pay Per klik) atau hasil PPV (berbayar). Satu lagi gejala jangkitan hijacker adalah jika mangsa perasan baru dipasang tambahan, sambungan atau Bar Alatan tanpa pengetahuan atau kebenaran mereka. Itulah bagaimana perampas pelayar kerja. Mereka mengubah suai seting pelayar anda untuk memastikan bahawa rencana jahat mereka akan berjaya.

Pengguna sering menjadi mangsa malware tersebut melalui perisian diberkas, pengemaskinian palsu, spam e-mel dan lampiran, pautan meragukan dan pop-up, torrent fail, dan lain-lain. Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk pakej program dan aplikasi. Masalahnya ialah, mereka pakej mereka yang bersama-sama, bersama-sama dengan perisian berniat jahat yang tidak dinyatakan dengan betul. Itulah sebabnya pengguna masih tidak sedar bahawa mereka memberikan capaian perisian berniat jahat kepada komputer mereka.

Remove Search.searchmypt.com
The Search.searchmypt.com Virus

untuk mencegah perkara itu daripada berlaku, kami mengesyorkan memilih sejenis adat atau lanjutan pemasangan apabila anda memuat turun kandungan daripada internet. Ini akan memberikan anda kawalan penuh ke atas kandungan yang anda cuba untuk memasang. Anda akan dapat melihat senarai penuh program dan aplikasi. Apa yang anda perlu lakukan ialah hanya Buang mana-mana perisian yang anda anggap mencurigakan atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama. Kita juga menasihati pembaca kami untuk mendapatkan kemas kini perisian mereka dari sumber yang boleh dipercayai dan berlesen sahaja. Jangan membuta tuli mempercayai rawak kemas kini yang timbul yang menggesa anda untuk mengikuti pautan rendang.

Manakala perampas pelayar tidak dianggap sangat berbahaya, sentiasa ada risiko bagi Keselamatan dan privasi. Apatah lagi, dengan setiap hari yang hijacker ini ditinggalkan untuk berkeliaran percuma pada komputer anda, mangsa akan melihat penurunan secara tiba-tiba dalam sambungan internet mereka, serta prestasi keseluruhan pelayar. Ia akan sampai ke titik di mana pengguna tidak akan mampu untuk melakukan tugas yang biasa, kerana pelayar mereka akan bukan sahaja membuka perlahan-lahan tetapi akan membekukan dan kemalangan setiap kali anda cuba untuk melakukan sesuatu.

Selain itu, terdapat kemungkinan bahawa iklan yang dihasilkan oleh hijacker Search.searchmypt.com yang boleh membawa kepada laman web pihak ketiga mencurigakan dan bahkan berbahaya. Itulah sebabnya kami tidak mengesyorkan klik pada pautan tersebut diragui. Anda mungkin mendapatkan diarahkan untuk sumber yang dijangkiti yang mampu membuka backdoors untuk penggodam yang bertujuan untuk mencuri maklumat peribadi anda dan berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga. Jika anda tidak mahu untuk mendapatkan Keselamatan dan data peribadi yang terjejas, anda harus keluarkan hijacker Search.searchmypt.com yang berniat jahat ini sebelum ianya dapat melakukan lebih banyak kerosakan.

Penyingkiran Search.searchmypt.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.searchmypt.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *