Mengalih keluar Search.searchleasy.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.searchleasy.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.searchleasy.com. Panduan Search.searchleasy.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search.searchleasy.com adalah sebuah pembekal carian yang menyediakan akses cepat ke set Laman web yang popular. Platform mempunyai sebuah bar alat terbenam yang menghubungkan kepada saya berita dawai, Google Mail, Yahoo, Outlook, Hotmail, Facebook dan Google Maps. Ia juga mempunyai sebuah medan carian sekunder. Di bawah medan carian utama, Terdapat sebuah bar Pautan. Ia menghala ke set Laman web, ada juga yang tidak sama seperti di atas. Senarai penuh terutama platform di sini merangkumi: Google Mail, Yahoo, Facebook, YouTube, Amazon dan Twitter. Menggunakan Search.searchleasy.com, anda boleh mencari maklumat, membaca e-mel anda, Teruskan dengan berita, semak cuaca, menonton video, membeli-belah dalam talian, menyerahkannya pada media sosial dan mencari di lokasi tanpa perlu mengatur penanda buku dan tab anda. Ini menjadikan pengalaman pelayaran yang mudah. Walau bagaimanapun, Search.searchleasy.com mempunyai reputasi yang miskin kerana sambungannya ke hijacker yang.

Program rahsia ini akan mengganggu seting dan sesi Pelayaran anda. Ia akan menukar enjin carian lalai dan laman web anda kepada Search.searchleasy.com. Dengan cara ini, hijacker yang akan diberi kemampuan untuk mengganggu sesi Pelayaran anda. Ia akan memasukkan laman-laman web yang disokong di antara keputusan sebenar untuk pertanyaan anda. Bukan sahaja akan ini membuat sesi Cari anda kurang cekap, tetapi ia juga akan mendedahkan anda kepada risiko sekuriti. Platform ditaja tidak disahkan dipercayai. Program penyangak tidak menjalankan imbasan Keselamatan untuk melindungi rakyat daripada ancaman yang berpotensi. Risiko itu diambilalih sepenuhnya oleh pengguna akhir.

Dengan hijacker Search.searchleasy.com boleh membawa kandungan disokong untuk perhatian anda secara langsung. Alat yang rendang memaparkan pelbagai jenis iklan dalam format yang pelbagai. Ini termasuk banner, kotak kupon, pautan dalam teks, hadiah percuma, rebet, iklan ruang-antara, terapung, kontekstual, peralihan, sebaris dan perbandingan. Sesetengah daripada mereka akan ditunjukkan dalam penyemak imbas tetingkap dan tab baru, manakala yang lain akan dimasukkan dalam laman web yang anda melawat. Program rahsia ini akan cuba untuk mendapatkan kepentingan anda dengan tawaran murah untuk barangan yang berkualiti tinggi, seperti pakaian, teknologi peranti, aksesori, barang kemas, alat sukan, perabot, hiasan, peralatan berkebun, mainan dan lain-lain lagi. Sebagai menarik kerana ia mungkin, anda perlu ingat bahawa sumber-sumber mereka dijamin tidak dipercayai.

Remove Search.searchleasy.com
The Search.searchleasy.com Virus

Dengan hijacker Search.searchleasy.com juga mengumpul data pada orang. Ia mengesan sesi Pelayaran dan extorts input yang tersimpan dalam pelayar web secara lalai. Maklumat yang terdedah termasuk menyemak imbas sejarah, kuki, ketukan kekunci, alamat IP, spesifikasi sistem, lokasi geografi, Poskod, akaun e-mel, profil demografi, nombor telefon, Faks, residensi, nama pengguna, kata laluan, kewangan kelayakan dan lain-lain maklumat yang sensitif. Pemilik program berbahaya boleh menjual maklumat peribadi anda di pasaran darknet tanpa memperoleh keizinan anda untuk berbuat demikian. Apabila anda mencari penceroboh dalam sistem anda, anda perlu mengambil tindakan serta-merta terhadapnya.

Terdapat cara yang berbeza untuk kontrak dengan hijacker Search.searchleasy.com. Penyebut biasa dalam skim grand perkara ini terang terangan. Dalam usaha untuk program ini terselindung untuk menyelinap masuk ke sistem sasaran, ia perlu menyimpan profil rendah. Satu kaedah yang mudah untuk menyebarkan program berbahaya adalah dengan bantuan daripada sebahagian yang lain perisian. Aplikasi cetak rompak, freeware dan shareware dan ejen di skim ini. Hijacker yang akan disenaraikan di dalam terma dan syarat-syarat pelanggan muat turun sebagai alat bonus. Anda akan mempunyai pilihan untuk memilih sama ada anda mahu ia dipasang atau tidak. Jika anda membuang membaca perjanjian lesen (EULA) pengguna akhir, anda akan terlepas peluang anda. Ambil perhatian bahawa pendeta akan mempunyai alat tambahan termasuk satu lalai.

Vektor penyebaran yang seterusnya kita akan bercakap tentang adalah menghantar emel spam. Teknik ini nampak hijacker Sembunyi di Search.searchleasy.com penghantar di sebalik lampiran. Fail appended akan diterangkan sebagai suatu dokumen rasmi mengenai perkara yang mendesak, seperti disyorkan Surat, resit, invois, Rang undang-undang, denda, sepina atau sesuatu yang lain. Untuk menapis spam dari mesej yang sah, periksa orang hubungan tersedia. Jika Surat itu telah dihantar bagi pihak Syarikat ternama atau institusi, anda boleh rujuk Laman web rasmi untuk rujukan. Pola taburan alternatif lain ialah memandu-oleh pepasangan. Ini dilakukan melalui laman web. Domain akan melancarkan pemindahan apabila memasuki. Untuk mengelakkan dijangkiti dengan cara ini, melakukan penyelidikan anda di platform yang tidak dikenali.

Penyingkiran Search.searchleasy.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search.searchleasy.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *