Mengalih keluar Search.searchfff.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Perampas pelayar adalah parasit jahat yang telah disusun untuk mengambil kawalan ke atas mangsa mereka pelayar dan swarm mereka dengan semua jenis iklan-iklan yang tidak dikenal pasti, supaya mereka boleh menjana pendapatan melalui Skim membayar per klik. Halaman Search.searchfff.com adalah tanda bahawa perisian yang berniat jahat itu memang mengintai pada komputer anda. Jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke halaman ini, anda boleh yakin bahawa parasit ini telah menyusup setiap pelayar yang anda ada pada peranti anda.

Perosak mengganggu boleh dengan mudah menggantikan Laman web anda dengan laman web mencurigakan yang sama. Hal yang sama terpakai untuk laman tab baru dan penyedia gelintar lebih diutamakan. Dengan setiap hari dengan hijacker kekal pada PC anda, bilangan iklan akan berkembang. Untuk memastikan misi ini berjaya, parasit ini akan memantau aktiviti dalam talian dan mengumpul data seperti tabiat web, anda pelayar sejarah dan Cari pertanyaan. Dengan maklumat ini, perampas pelayar boleh memberikan kandungan yang disasarkan khusus yang pengguna adalah lebih cenderung untuk klik pada. Kerana serangan ad berat, pelayar akan dimulakan tidak lama lagi mengalami kesukaran untuk berjalan dengan betul.

Perampas pelayar sering berselindung di sebalik e-mel spam dan perisian penyertaan. Mereka juga boleh berjangkit melalui pengemaskinian palsu, fail-fail torrent dan pautan rendang. Berita baiknya adalah, bahawa perampas tidak mendapat capaian ke komputer anda pada mereka sendiri. Mereka perlu mendapatkan kebenaran anda untuk menyerang. Kerana anda tidak akan memberi mereka masuk secara sedar, mereka akan menggunakan tipu muslihat dan bergantung kepada kecuaian anda membuat anda memasangnya di komputer anda tanpa anda menyedarinya.

Ini sering berlaku apabila anda memilih untuk memasang yang cepat. Dengan berbuat demikian, mana-mana perisian yang tersembunyi akan secara automatik dipasang pada PC anda tanpa amaran. Untuk membuat kandungan bonus apa-apa yang kelihatan kepada anda, anda perlu pilih mod lebih maju atau adat dalam Pendeta Persediaan sebaliknya. Dengan cara ini, jika terdapat mana-mana pepasangan pilihan yang sebelum ini disembunyikan daripada anda, anda boleh ke tempat mereka. Maka, Semua anda perlu lakukan adalah untuk membuang pilihan program tambahan dan permohonan tersebut.

Perampas pelayar boleh mengubah suai sebarang seting pelayar yang mereka lihat patut. Selain itu, ia akan menjadi mudah bagi mereka untuk memasang aplikasi rendang atau Bar Alatan lain pada penyemak imbas anda tanpa mendapatkan kebenaran anda terlebih dahulu. Anda tidak dapat membuat asal sebarang perubahan yang dibuat oleh hijacker itu. Satu-satunya cara untuk anda untuk mengembalikan kawalan terhadap pelayar web awda dan kembali ke kehadiran dalam talian yang selamat adalah untuk membuang parasit ini daripada komputer anda. Masa sebelum anda mengambil tindakan terhadapnya, lebih baik.

Jika anda buang masa dan membolehkannya kekal pada peranti anda, bukan sahaja ia akan menyebabkan kerosakan yang teruk kepada penyemak imbas anda, tetapi ia boleh mendapatkan maklumat peribadi dan kewangan anda. Ketinggalan menjengkelkan, internet yang perlahan dan kemalangan pelayar yang berterusan hanya akan mendapat lebih teruk lagi, masa yang lebih banyak parasit yang dibenarkan berkeliaran percuma. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk meneruskan pembuangan hijacker pelayar ini, kami boleh membantu anda dengan tugas ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan berikut.

Penyingkiran Search.searchfff.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search.searchfff.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.searchfff.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *