Mengalih keluar Search.search-el.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.search-el.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.search-el.com. Panduan Search.search-el.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search.search-el.com adalah sebuah laman web yang berkaitan dengan jangkitan hijacker pelayar. Kehadirannya pada penyemak imbas anda adalah tanda buruk. Tanda-tanda bahawa pelayar anda telah dirampas. Perisian berniat jahat ini dikenali untuk menggantikan Laman web dan enjin carian pilihan dengan halaman Search.search-el.com. Laman tab baru boleh menunjukkan tapak yang sama juga.

Mungkin perkara yang menjengkelkan Tempahan tentang perampas itu adalah keupayaan mereka untuk menjana pelbagai iklan yang mengganggu dalam bentuk pop-up, dalam-teks banner, berkelip mesej amaran, dan lain-lain. Perkara tentang iklan adalah bahawa mereka akan khusus disesuaikan, jadi merekalah yang paling berkemungkinan untuk mendapatkan klik pada pengguna. Apakah yang mungkin? Terima kasih kepada kuasa dengan hijacker untuk memantau dan mendapatkan mangsa menyemak imbas sejarah, tabiat dan Cari pertanyaan. Setiap klik yang pengguna menjadikan padanya adalah berharga kerana ia akan mewujudkan hasil PPC (Pay Per klik).

Paling biasa, perampas diketahui untuk berselindung di sebalik spam emel dan lampiran, meminta kemas palsu, pakej perisian pautan dijangkiti dan iklan, tetap, dan sebagainya. Untuk kekal jelas jangkitan malware yang berpotensi, kita menasihati pembaca kami untuk membayar perhatian yang cermat terhadap apa yang mereka klik pada sambil melayari internet. Tidak setiap iklan yang anda lihat mungkin tidak sah. Sebahagian pop-up mungkin membawa kepada laman web pihak ketiga yang berpotensi berbahaya dan menjangkiti komputer anda dengan virus.

Remove Search.search-el.com
The Search.search-el.com Virus

Apabila memuat turun kandungan daripada internet, ia adalah terbaik untuk memilih satu adat atau lanjutan jenis pemasangan. Ini akan memastikan bahawa pengguna akan mempunyai kuasa untuk membuang pilihan mana-mana program atau aplikasi yang kelihatan mencurigakan atau tidak dinyatakan dengan betul. Kami amat mengesyorkan memilih daripada apa-apa perisian tambahan, kerana mereka sering bertukar menjadi perisian berniat jahat yang terselindung.

Pelayar perampas mungkin menimbulkan ancaman dari peringkat kuda Trojan, tetapi mereka tidak berbahaya. Kebanyakan iklan yang mencipta hijacker yang dikenal pasti sebagai palsu dan mungkin mengubah laluan anda kepada sumber rendang yang mungkin bertujuan untuk membuka backdoors untuk penggodam. Mempunyai hijacker pelayar pelayar anda meletakkan Keselamatan dan privasi anda dalam bahaya. Maklumat seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, akaun bank, nombor kad kredit, Login ID mungkin mudah jatuh ke tangan penjenayah siber, jika anda tidak bergerak pantas dan membuang parasit ini daripada pelayar anda.

Semakin lama anda membiarkan Search.search-el.com berkeliaran percuma, iklan yang lebih banyak akan dapat dicipta, yang akhirnya akan membawa kepada lebihan muatan pelayar anda. Anda akan mula mengalami kemalangan yang kerap dan berterusan yang ketinggalan, disebabkan oleh ketidakupayaan pelayar untuk mengendalikan semua iklan-iklan yang dilemparkan padanya. Jika anda ingin untuk kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa, kami cadangkan anda membuang-buang masa yang singkat dan meneruskan penyingkiran serta-merta hijacker pelayar ini yang mengganggu.

Penyingkiran Search.search-el.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search.search-el.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.search-el.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *