Mengalih keluar Search.privatesearchprotection.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.privatesearchprotection.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.privatesearchprotection.com. Panduan Search.privatesearchprotection.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda sudah Tempahan melihat aktiviti luar biasa dalam pelayar anda dan takut bahawa anda mungkin akan menjadi mangsa virus? Jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web search.privatesearchprotection.com, takut anda mungkin bertukar menjadi benar. Diarah semula ini adalah tanda bahawa komputer telah menyusup dengan hijacker pelayar. Apakah perisian berniat jahat ini adalah bahawa ia menjana pelbagai mengganggu pop-up, iklan, pengemaskinian palsu, berkelip mesej, tawaran eksklusif, tawaran istimewa, kupon, dll yang akan kelihatan sangat menarik kepada pengguna. Ini berlaku kerana keupayaan dengan hijacker untuk mendapatkan pelayaran maklumat seperti sejarah dan tabiat, pertanyaan carian, dan banyak lagi. Matlamat di sebalik tindakan ini adalah untuk memastikan pengguna yang paling berkemungkinan untuk klik pada iklan dan sekali gus menjana pendapatan dengan kaedah membayar per klik.

Perampas pelayar boleh mendapatkan diedarkan dalam pelbagai cara. Dalam kebanyakan kes, ini berlaku melalui e-mel spam dan lampiran dan pakej perisian percuma. Cara lain untuk dijangkiti dengan perisian berniat jahat ini boleh dengan permintaan Kemaskini palsu, iklan yang diragui dan pautan atau menggunakan Laman torrent. Apa yang anda boleh lakukan di masa depan untuk mengelakkan jangkitan virus tersebut adalah tidak mengikut melalui pemasangan yang cepat apabila memuat turun perisian dari internet, tetapi untuk memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini anda boleh dengan mudah Buang sebarang atur cara yang anda fikirkan mencurigakan atau yang tidak perlu. Selain itu, pastikan anda mendapatkan kemas kini perisian anda hanya daripada sumber rasmi dan berlesen. Penggunaan Laman torrent yang menyalahi undang-undang adalah tidak digalakkan kerana fail-fail tersebut mungkin mengandungi perisian berniat jahat.

Remove Search.privatesearchprotection.com
The Search.privatesearchprotection.com Virus

Perampas tidak benar-benar dianggap sebagai berbahaya seperti virus daripada kategori kuda Trojan, tetapi ia masih dianggap seorang anak anjing (berpotensi tidak diingini Program) yang telah tiada tempat dalam sistem komputer anda dan perlu segera dikeluarkan sebelum itu dalam peluang untuk menyebabkan kerosakan yang serius kepada komputer anda. Bagaimana ini boleh berpotensi berlaku? Oleh semua yang mencurigakan pelencongan, sudah tentu. Itulah sebabnya ia tidak disyorkan untuk pengguna klik pada mana-mana iklan yang diragui dan pop-up tersebut kerana anda tidak pernah tahu di mana reroutes itu boleh membawa anda.

Ia adalah mungkin untuk mendapatkan dilencongkan ke laman web pihak ketiga yang mungkin mengandungi ancaman yang lebih berbahaya daripada hijacker pelayar lain. Jika anda jatuh ke dalam perangkap hijacker tersebut, maklumat peribadi anda boleh mendapatkan terjejas. Anda tidak berhasrat untuk mendapatkan data seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, IP alamat, bukti akaun bank, nombor kad kredit dan bukti kelayakan log masuk untuk mendapatkan terjejas, Adakah anda? Kita boleh membawa anda melalui kami set terperinci arahan untuk berjaya Buang hijacker ini daripada komputer anda.

Penyingkiran Search.privatesearchprotection.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.privatesearchprotection.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *