Mengalih keluar Search.mogobiggy.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.mogobiggy.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.mogobiggy.com. Panduan Search.mogobiggy.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Kemunculan Laman web Search.mogobiggy.com adalah tanda yang sangat buruk untuk sistem anda. Halaman ini dikaitkan dengan jangkitan siber. Yang pelayar hijacker, untuk lebih speisifik. Kedua-dua pergi tangan dalam tangan. Jika anda melihat laman web, kemudian pastikan bahawa anda mempunyai hijacker juga. Perosak ini adalah sangat menjengkelkan tetapi ianya juga berbahaya. Sebaik sahaja anda mengesan halaman Search.mogobiggy.com, menganggapnya sebagai amaran ia dan mengendahkan ia. Jangan sia-siakan bila-bila masa. Semakin lama hijacker yang menginap atas kapal, lebih banyak masalah menyebabkan. Jangan biarkan ia.

Halaman Search.mogobiggy.com adalah petunjuk anda. Mengabaikan penampilan tidak membawa kepada apa-apa yang baik. Sebaliknya. Jadi, menjadi bijak. Walaupun hijacker ini tidak boleh dibandingkan dengan Trojan dan ransomware, ianya tidak berbahaya. Adalah tidak ada parasit. Ia boleh dan akan menyebabkan anda Tan isu-isu. Soalan, walaupun, Adakah anda akan duduk diam dan biarkan ia memusnahkan pengalaman dalam talian anda atau Adakah anda akan melangkah dan mengeluarkannya. Kami mengesyorkan anda melakukan kedua. Jika anda tidak, anda akan menyesal.

Sebaik sahaja memasuki hijacker ini, melayari seluruh anda mengalami perubahan. Ia bertukar menjadi mimpi ngeri. Apabila anda membuat keputusan untuk pergi ke dalam talian, anda diganggu. Halaman Search.mogobiggy.com Adakah sentiasa ada untuk menyakitkan hati anda. Ia muncul semasa anda membuka pelayar anda. Ia muncul semasa anda membuka tab baru. Anda mendapatkan diarahkan kepadanya apabila anda ingin memuatkan halaman lain. Ia juga menggantikan anda sebelumnya Laman web dan enjin carian. Semua ini berlaku tanpa sebarang kebenaran milik anda. Anda adalah tidak juga dimaklumkan tentang perubahan yang sedang berlaku. Parasit ini bertindak sebagaimana yang difikirkannya patut dan ada apa-apa yang boleh anda lakukan tentang hal itu.

Remove Search.mogobiggy.com
The Search.mogobiggy.com Virus

Selain daripada itu Search.mogobiggy.com yang menjadi bayang-bayang anda dalam talian, anda dipaksa untuk melawat banyak lagi seperti rendang halaman serta. Anda mendapatkan diarahkan di setiap sudut. Tapi itu tidak semua. Hijacker itu juga banjir anda dengan Tan iklan pop timbul yang sangat tidak boleh dipercayai. Setiap laman web yang anda lawati, walaupun orang-orang yang dulu ad-percuma, kini berat pada iklan. Jangan klik padanya. Malah, Jangan klik apa-apa yang anda lihat kerana hijacker itu. Peluang adalah ia semua rosak dan anda akan menjadi lebih teruk masalah anda dengan satu klik. Bukan untuk menyebut bagaimana semua diam-diam ini mengganggu akan.

Aktiviti-aktiviti dalam talian anda dengan berkesan akan dirobohkan. Terselit. Tidak tahan dengan ini. Jika anda menghilangkan hijacker ini, segala-galanya akan kembali kepada normal. Untuk berbuat demikian secara manual, gunakan panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini. Ianya benar-benar percuma, terperinci dan mudah untuk diikuti. Tidak teragak-agak. Kelewatan membawa kepada penyesalan.

Bagaimana pula dengan hijacker berjaya memasuki sistem anda tidak dapat dikesan? Well, seperti semua jangkitan lain, ia bertukar menjadi taktik yang rumit. Salah satu kaedah penyusupan yang paling popular ialah penyertaan percuma. Lebih berhati apabila memasang program daripada web. Terutamanya jika mereka adalah percuma dan datang dari sumber yang tidak boleh dipercayai. Anda tidak tahu apa lagi boleh belum dilampir kepada program itu dan jika anda tidak memberi perhatian, ia akan dipasang pada sistem anda secara automatik.

Untuk mengelakkan senario sebegini, ambil masa anda dan tidak tergesa-gesa proses pemasangan. Baca terma dan syarat yang sangat berhati-hati dan jika anda melihat apa-apa yang anda tidak akan baik-baik saja dengan, tidak bersetuju. Crooks berharap bahawa anda akan cukup terganggu untuk tidak melihat penceroboh. Membuktikan mereka salah. Jadi berhati-hati dan berjaga-jaga. Perhatian tambahan sedikit pergi jauh. Anda akan melihat.

Penyingkiran Search.mogobiggy.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search.mogobiggy.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search.mogobiggy.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *