Mengalih keluar Search.htrackyourpackages.co (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.htrackyourpackages.co

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.htrackyourpackages.co. Panduan Search.htrackyourpackages.co penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search.htrackyourpackages.co adalah tracker pakej dan enjin carian. Laman web mempunyai medan carian, beberapa Bar pautan dan satu borang untuk menjejaki pakej. Set pertama capaian pantas butang terletak di toolbar yang terbenam. Laman web yang dipautkan adalah Facebook, YouTube, Yahoo, Gmail dan saya berita dawai. Bar alat ini juga menyediakan medan carian sekunder dan pautan ke sebuah widget cuaca yang dipanggil WeatherMap. Bar Pautan lain terletak di bawah medan carian utama. Ia memberikan akses pantas kepada set sama Laman web, serta Amazon. Berikut adalah borang untuk menjejaki pakej. Untuk menjaga diri anda dikemaskini pada perjalanan parcel anda, anda boleh memasukkan nombor Penjejakan yang bidang. Susun atur selesa Search.htrackyourpackages.co adalah satu gangguan. Domain adalah pengantara bagi hijacker yang.

Program berbahaya mengeksploitasi pelayar web untuk agenda yang berniat jahat. Ia boleh menembusi pelanggan pelayaran yang paling biasa, termasuk Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari dan Opera. Sekali di dalam sistem anda, ia akan mula membuat perubahan yang tidak dibenarkan kepada tatacara dalaman anda. Enjin carian lalai dan laman web anda akan ditukar kepada Search.htrackyourpackages.co. Ini dilakukan untuk memberikan hijacker dalam keupayaan untuk mengganggu keputusan carian. Ia akan menambahkan kandungan disokong di tengah-tengah keputusan yang sah untuk pertanyaan gelintar awda. Pemilik alat rendang dibayar untuk menggalakkan pihak ketiga platform. Mereka akan dibayar mengikut bilangan pengguna klik pada pautan yang ditaja. Teknik monetizing ini dipanggil sistem pay per klik.

Selain daripada mengubah keputusan carian, hijacker Search.htrackyourpackages.co yang menghasilkan iklan. Tetingkap pop-up yang muncul dalam pelbagai bentuk dan format, seperti banner, hadiah percuma, dalam-teks pautan, kotak kupon, perbandingan, Ruang-antara, peralihan, kontekstual, terapung dan iklan sebaris. Hijacker itu cuba untuk memperoleh kepentingan pengguna dengan menyediakan tawaran murah barang-barang berkualiti tinggi. Anda boleh menjangka untuk menerima tawaran untuk peranti teknologi, peralatan sukan, aksesori, perabot, unsur-unsur hiasan, peralatan berkebun, pakaian, mainan, dan banyak barang-barang lain. Saranan ini dapat membangkitkan anda, tetapi tiada jaminan bahawa mereka boleh dipercayai. Berikut iklan yang dapat mengarahkan anda ke laman web berbahaya dan mendapatkan sistem anda dijangkiti malware.

Remove Search.htrackyourpackages.co
The Search.htrackyourpackages.co Virus

Orang-orang di belakang Search.htrackyourpackages.co telah memilih untuk menafikan tanggungjawab terhadap masalah keselamatan dengan motif ini bahawa mereka bertindak sebagai bertelagah bagi kandungan pihak ketiga. Laman web ini adalah berkaitan dengan dua buah entiti. Pedaftar (Registrant) di belakang domain adalah sebuah syarikat Cayman Islands yang dipanggil Eightpoint Technologies Ltd. Perkhidmatan Laman web ini akan dibawa oleh kekutuban Technologies Ltd., sebuah syarikat yang berpangkalan di Limassol, Cyprus. Manakala iklan isu yang jelas, Terdapat satu ancaman tersembunyi yang berkaitan dengan hijacker itu. Program rahsia mengumpulkan maklumat pengguna dan menjualnya semula di pasaran darknet. Ia boleh mencapai data merangkumi sejarah pelayaran, tracking cookie, ketukan kekunci, negara asal, Poskod, akaun e-mel, nombor telefon, IP alamat, nama pengguna, kata laluan dan kelayakan kewangan.

Terdapat beberapa cara untuk menghubungi pihak hijacker Search.htrackyourpackages.co. Vektor yang diutamakan adalah penyertaan. Alat yang terselindung boleh halangan dalam perjalanan dengan atur cara lain, seperti aplikasi utiliti, freeware atau shareware yang cetak rompak. Muat turun klien akan menawarkan hijacker sebagai alat bonus dan termasuk untuk pasang satu lalai. Jika anda tidak mempunyai pilihan dan menyimpan seting kerana mereka, anda akan memberikan kelulusan yang diperlukan untuk mendapat akses kepada sistem anda. Sentiasa mengambil masa untuk membaca terma dan syarat program yang anda Tambah ke komputer anda. Pergi untuk program-program yang mengesahkan status sekuriti yang anda pasti tentang dan melekat pada platform pengedaran perisian.

Satu lagi cara biasa untuk menyebarkan perisian furtive adalah e-mel spam. Dengan hijacker Search.htrackyourpackages.co boleh melancong tersembunyi di sebalik fail yang dilampirkan. Orang di sebalik mesej palsu akan menerangkan bahawa dokumen appended adalah pemberitahuan mengenai perkara yang penting. Dia akan memperkenalkan dirinya sebagai wakil-wakil yang rasmi bagi entiti-entiti yang sepadan. Agar e-mel seolah-olah tulen, beliau boleh copy dan paste orang hubungan dalam organisasi yang sama di dalam badan Surat. Untuk mengesahkan bahawa mesej yang diberikan adalah boleh dipercayai, semak akaun e-mel yang dihantar dari. Cara Tempahan kerja untuk memindahkan dengan hijacker Search.htrackyourpackages.co ialah melalui download memandu-oleh. Ini berlaku apabila pengguna mengakses laman web yang rosak atau pautan. Kami menasihatkan anda untuk memilih sumber-sumber anda dengan berhati-hati yang penuh.

Penyingkiran Search.htrackyourpackages.co

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search.htrackyourpackages.co daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search.htrackyourpackages.co dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *