Mengalih keluar S.zlsite.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove S.zlsite.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan S.zlsite.com. Panduan S.zlsite.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Tempahan pelayar telah mula berkelakuan aneh? Mempunyai laman web dan enjin carian pilihan anda telah digantikan dengan halaman tersuai yang bernama S.zlsite.com? Jika jawapan kepada soalan-soalan positif, kami ada beberapa berita buruk untuk anda. Ia kelihatan seperti PC telah diserang oleh hijacker pelayar yang jahat. Parasit menjengkelkan ini mempunyai kuasa untuk mengubah sebarang seting pada pelayar yang difikirkan perlu untuk Tujuannya yang jahat. Apatah lagi, ia akan dapat memasang pelbagai sambungan rendang, penambahan dan bar alatan, tanpa mendapatkan kebenaran anda terlebih dahulu.

Lebih sering daripada tidak, pengguna tidak sedar kewujudan aplikasi tersebut, sehingga ia terlambat. Misi utama hijacker yang dijangka menyerang mangsa dengan iklan seberapa banyak yang mungkin. Sudah tentu, bukan hanya sebarang iklan. Mereka perlu khusus disasarkan, jadi mereka kelihatan menarik kepada pengguna. Untuk memastikan bahawa mereka adalah yang ada sebaik mungkin, perosak siber akan mencuri data web apa sahaja ia boleh menemui, seperti sejarah pelayar dan tabiat, serta mencari pertanyaan, ke lebih baik menyuaikan kandungan digalakkan dengan sewajarnya. Tindakan tersebut akan menjamin keuntungan PPC (Pay Per klik) hacker dan halaman yang ditaja.

Remove S.zlsite.com
The S.zlsite.com Virus

Merupakan kaedah yang paling biasa bagi pengedaran hijacker termasuk spam emel dan lampiran, pakej perisian percuma, link yang meragukan, tetap dan iklan, palsu Kemaskini permintaan, dan banyak lagi. E-mel spam adalah sering di mana malware Sembunyi dalam. Pengguna tidak curiga akan klik pada emel tersebut tanpa memberi ia berfikir dua kali. Kebanyakan mel spam yang mengandungi lampiran. Dengan membuka mereka, anda akan membenarkan capaian yang perisian yang berniat jahat untuk PC anda. Dan anda tidak akan tahu apa yang anda lakukan. Itulah sebabnya mengapa ia adalah lebih baik untuk mengelakkan daripada e-mel spam sama sekali. Terutamanya jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku.

Jika anda melihat tetimbul yang menggesa anda untuk memaklumkan satu program pada komputer awda dengan mengklik pada pautan yang boleh dipersoalkan, Jangan biarkan ia menipu anda! Ini adalah tidak berapa anda perlu mengemaskini perisian anda. Sebaliknya, bergantung pada sumber rasmi dan berlesen sahaja.

Perampas pelayar dikenali untuk menghadkan serangan mereka ke pelayar sahaja. Ini adalah sebab mengapa kebanyakan pengguna tidak menganggap perampas menjadi virus yang sebenar. Kerana mereka tidak memerangi sistem keseluruhan komputer seperti kuda Trojan atau ransomware akan. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna bahawa anda perlu memandang rendah kuasa hijacker yang memiliki. Anda lihat, parasit ini adalah lebih daripada mampu melakukan kerosakan yang serius.

Perlahan sambungan internet, pengurangan perlahan dan pemaksimuman tetingkap pelayar, aplikasi kerap kemalangan dan ketinggalan adalah sebahagian daripada tanda-tanda jangkitan hijacker pelayar. Untuk mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan kembali ke pengalaman yang selamat dan bebas iklan dalam talian, anda perlu menghapuskan ancaman siber ini secepat mungkin. Jangan Lekatkan untuk mengetahui apakah perisian berniat jahat ini mampu. Anda tidak akan seperti itu. Sebaliknya, ikut arahan kami di bawah dan menyingkirkan gangguan hijacker ini sekali dan untuk semua.

Penyingkiran S.zlsite.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar S.zlsite.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *