Mengalih keluar Rompilsy.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Rompilsy.com. Panduan Rompilsy.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Tapak Rompilsy.com adalah dikaitkan dengan jangkitan siber. Satu nasib parasit, untuk lebih speisifik. Melihat ia dan iklan, powered by ia adalah tanda yang sangat buruk. Ini bermakna bahawa Mesin anda sudah dijangkiti. Nasib yang telah slithered dalam sistem anda dan paparan Rompilsy.com ialah dengan cara mendedahkan dirinya kepada anda. Mengambil tindakan segera terhadap perosak. Walaupun cebisan nasib dianggap kurang berbahaya dan agak mudah untuk mengatasi, mereka masih boleh dan akan menyebabkan anda kerosakan.

Parasit setiap akhirnya menjadi luar kawalan. Ini nasib yang disertakan. Semakin lama ia kekal dalam sistem anda, lebih banyak masalah ia akan menyebabkan. Perlu diingat bahawa masalah-masalah ini boleh mula seperti yang kecil dan tidak ketara tetapi mereka akan menyimpan pada cerucuk sehingga dan mengembangkan keterukan dengan setiap hari berlalu. Adakah diri anda memihak dan menghapuskan nasib itu secepat mungkin. Ia adalah menyebabkan anda sakit kepala dan unpleasantries. Jangan biarkannya. Inilah masih kita bercakap tentang jangkitan dan tidak ada tempat untuknya pada mesin anda. Mengabaikan ia mendedahkan anda kepada risiko-risiko tersebut. Mencari di mana ia bersembunyi dan tidak teragak-agak hendak menghapuskannya selama-lamanya. Diri anda pada masa hadapan akan bersyukur.

Nasib yang membuat kacau-bilau anda browsing. Ia adalah program beriklan. Ini bermakna bahawa untuk memanjangkan kewujudannya, ia telah melahirkan iklan. Dan ia tidak. Tapi masalahnya ialah bahawa setiap orang yang sanggup membelanjakan wang boleh menggunakan perkhidmatannya. Nasib yang mempunyai mekanisme mengesahkan tiada. Ia menyemak kedua-duanya penggunanya tidak apa yang mereka Iklankan. Tidak perlu dikatakan, penggodam mengambil kesempatan itu. Mereka menggunakan nasib ini untuk mendapatkan pendapatan pay per klik dan untuk menyebarkan kandungan dalam talian yang berniat jahat. Itulah sebabnya mengapa kebanyakan iklan, pautan, dan muka surat yang anda akan dipaksa untuk melihat kepada nasib, orang yang berniat jahat. Jika anda klik, penggodam dibayar. Jika anda mendapatkan diarahkan, penggodam lebih baik dibayar. Anda pada dasarnya akan menjadi penaja mereka dan membantu mereka mengembangkan perniagaan mereka. Pada masa yang sama, anda akan juga mendedahkan diri kepada risiko. Jika anda klik pada iklan yang rosak (ada banyak juga), anda akan mendapat lebih banyak jangkitan atas kapal.

Iklan itu sama ada membawa kepada sebuah laman yang berniat jahat, penuh dengan jangkitan atau jangkitan mereka sendiri yang mereka sembunyikan. Walau apa pun, satu klik adalah semua yang diperlukan untuk anda untuk memburukkan lagi keadaan anda dengan menjemput lebih banyak perosak pada komputer yang sudah underperforming. Mesin anda bergelut nasib disebabkan oleh single ini cukup. Kepantasannya memperlahankan yang merangkak. Ia kerap kemalangan. Pembekuan penyemak imbas anda. Aktiviti-aktiviti dalam talian anda dengan berkesan akan memusnahkan kerana anda mengalami pencerobohan yang berterusan. Walaupun sambungan Internet anda boleh menjadi tidak stabil. Bayangkan apa yang akan berlaku jika anda dijangkiti dengan parasit lebih banyak. PC anda tidak akan dapat memegang terlalu lama dan akan memecahkan sepenuhnya. Jangan biarkan senario ini terungkap dan bertindak walaupun ia tidak terlalu lewat. Gunakan panduan pemindahan kami di bawah dan membersihkan sistem anda dari serangga perosak ini. Yang lebih awal, lebih baik.

Bagaimana pula nasib di masukkan? Anda tidak akan menyukai jawapan tetapi anda yang membiarkan perosak dalam. Ia tidak boleh masuk tanpa kebenaran anda dan jelas, pada satu masa nanti, anda memberikannya dan sekarang anda walaupun tidak ingat dengan berbuat demikian. Ini adalah kerana nasib yang diperdaya anda dan kau terlalu terganggu notis. Jangkitan ini beralih kepada cara-cara lama tetapi emas penyusupan dupe anda. Sebagai contoh, perisian percuma pakej pengemaskinian palsu, rosak muka surat, pautan, dan lain-lain. Jika anda ingin Pastikan Mesin anda selamat, akan lebih berhati-hati apa yang anda klik pada dan Laman mana yang anda lawati. Jangan katakan “Ya” sebelum membaca apa yang anda katakan ya kepada. Adakah wajar anda. Jika anda tidak melindungi PC anda sendiri, pastikan tiada siapa yang lain akan sama ada.

Penyingkiran Rompilsy.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Rompilsy.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *