Mengalih keluar Relosoun.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Penampilan di laman web Relosoun.com membawa bersama-sama dengan sendiri beberapa berita buruk sangat. Jika anda lihat Laman ini, ia bermakna bahawa komputer telah menyusup oleh parasit jahat nasib. Sebaik sahaja ia mendapat capaian ke komputer awda, perisian berniat jahat ini akan melakukan apa-apa untuk menjadikan pelayar anda memaparkan iklan alat. Untuk memastikan bahawa kandungan yang dihasilkan akan menjadi seperti menarik kepada pengguna yang mungkin, perosak siber akan memantau aktiviti dalam talian dengan mangsa dan mengumpul apa-apa penyemakan data dan hasil carian yang berkaitan.

Terima kasih kepada maklumat ini, nasib yang akan dapat menyesuaikan iklan, jadi mereka akan lebih cenderung untuk mendapatkan klik pada. Objektif utama parasit ini adalah untuk mencipta pendapatan melalui Skim membayar per klik. Tentu saja, untuk meningkatkan peluang kejayaan, lebih, bilangan iklan akan tumbuh dengan setiap hari. Ini akan menyebabkan pelbagai masalah untuk pengguna. Aktiviti adware yang sangat merosakkan pelayar, jadi lebih cepat anda menghilangkan ini mengganggu nasib, lebih baik!

Nasib biasanya didapati di sebalik e-mel spam, mesej update palsu, lampiran e-mel, perisian percuma, fail-fail torrent, serta iklan yang diragui. Anda perlu tahu bahawa parasit ini tidak dapat mencari jalan pada komputer anda sendiri. Ia tidak boleh hack PC anda. Untuk menyerang, ia perlu kebenaran awda. Tetapi bagaimana pula yang berlaku? Baik, kami tidak katakan anda sengaja memberi kebenaran kepada nasib yang berbahaya untuk mencapai komputer awda.

Biasanya, apa yang berlaku adalah, bahawa pengguna adalah terlalu cuai dan memilih untuk dipasang yang pantas semasa berurusan dengan pemasangan perisian, semata-mata untuk menjimatkan masa. Ia adalah satu kesilapan besar. Anda lihat, dengan tergesa-gesa anda, anda akan dapat melihat jika terdapat apa-apa perisian tambahan dalam bundle yang telah anda muat turun dan sebarang bonus atur cara dan aplikasi yang akan disembunyikan daripada anda akan dipasang secara automatik. Itulah bagaimana perisian sering sneaks up terakhir dengan mangsa. Untuk memastikan ini tidak berlaku, anda perlu memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Dengan berbuat demikian, anda boleh dengan mudah mengesan mana-mana pepasangan pilihan dan memilih untuk membuang pilihan mereka, jadi mereka tidak dipasang di komputer anda.

Nasib berpotensi untuk benar-benar merosakkan mana-mana pelayar yang anda mempunyai PC – Firefox, Chrome, Safari, Opera, Edge, Explorer – pelayar web tidak kebal kepada serangan yang. Di sebelah terang, anda perlu tahu bahawa nasib menghadkan kepada serangan kepada penyedia web sahaja. Ia tidak akan menjangkiti sistem keseluruhan komputer anda, jangan risau. Ia tidak bertindak seperti kuda Trojan. Walau bagaimanapun, Jangan pergi overestimating kuasa nasib ini.

Dengan memanjangkan yang di mesin siber anda, anda akan mendapati bahawa internet anda laju telah menurun, pelayar web anda sentiasa terhempas, serta ketinggalan. Lebih cepat daripada kemudian, disebabkan oleh jumlah yang besar mengganggu iklan, permohonan akan berhenti menjawab sama sekali, menjadikannya mustahil untuk menggunakannya. Dan semua. Nasib meletakkan maklumat peribadi dan kewangan anda berisiko. Data tersebut berharga boleh dengan mudah jatuh ke dalam tangan para hacker, yang bertujuan untuk berkongsi maklumat ini dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan. Jika anda ingin mengelakkan masalah yang datang dengan nasib di Relosoun.com, anda perlu mengalih keluar parasit itu dari PC anda secepat mungkin!

Penyingkiran Relosoun.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Relosoun.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Relosoun.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *