Mengalih keluar Redirect.redpop.pro (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Redirect.redpop.pro

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Redirect.redpop.pro. Panduan Redirect.redpop.pro penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Setiap pengguna mahu melayari internet tanpa henti dan mengganggu iklan pop-up. Benar, iklan telah menjadi satu perkara biasa dalam kehidupan seharian kita, tetapi jika mereka menghalang anda daripada pengalaman pelayaran yang biasa, ia bermaksud sesuatu yang salah. Jika sebagai tambahan kepada skrin iklan yang dilindungi untuk anda mendapatkan sentiasa dihalakan semula ke laman web Redirect.redpop.pro, ia bermakna bahawa pelayar anda telah menyusup dengan hijacker pelayar yang jahat.

Parasit jahat tersebut diketahui untuk mengubahsuai seting web anda, serta memasang sambungan rendang, Bar Alatan, tambahan atau apl pada pelayar anda, tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda. Apatah lagi, ia akan mendapatkan maklumat berharga ke atas pengguna seperti menyemak imbas sejarah, web tabiat dan hasil carian, supaya dapat menyediakan iklan disasarkan yang akan menjadi seperti ada sebaik mungkin kepada pengguna. Tetapi kenapa tidak dengan hijacker pergi ke panjang besar tersebut memberi kandungan tersuai pengiklanan? Untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik atau berbayar, sudah tentu. Lebih banyak pengguna yang mendapat terpedaya mengklik promosi dipaparkan, keuntungan yang lebih banyak itu akan membawa kepada hacker dan pihak-pihak ketiga yang mempromosikan iklan berkenaan.

Perampas pelayar yang biasanya merebak melalui e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, rosak link dan pop-up, iklan yang mempromosikan tawaran eksklusif dan permintaan Kemaskini jualan, palsu, iklan alat utiliti palsu, pakej perisian bebas, dan sebagainya. Jika tetimbul muncul daripada mana-mana pada skrin anda dan cuba untuk membuat anda klik pautan Kemaskini meragukan, kami menasihatkan anda untuk menjauhkan diri daripada ia. Jika anda perlu untuk mengemaskini perisian di komputer awda, kami mengesyorkan bergantung kepada sumber rasmi dan berlesen sahaja.

Remove Redirect.redpop.pro
The Redirect.redpop.pro Virus

Jangan membuta tuli Amanah tetimbul rawak. Itu adalah tidak sah bagaimana syarikat perisian bekerja. Selain itu, semasa kita berada topik mengenai perisian, jika anda adalah kira-kira untuk meneruskan proses pemasangan, kami amat mengesyorkan anda untuk memilih mod lanjutan Custom/ dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini, anda akan mempunyai kuasa penuh ke atas pemasangan dan boleh dengan mudah melihat jika terdapat apa-apa program yang tersembunyi atau aplikasi. Jika anda mendapati apa-apa perisian tambahan, perkara bijak yang perlu dilakukan akan membuat pasti terdapat tiada kotak semakan bersebelahan dengan mereka. Anda lihat, malware dikenali untuk menyamar dirinya sebagai perisian seolah-olah berguna, yang tidak akan betul didedahkan semasa memuat turun.

Janganlah engkau takut,, perampas pelayar menghadkan serangan mereka ke pelayar sahaja. Mozilla Firefox, Opera, Safari, Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer – jenis pelayar tidak adalah imun terhadap perancangan yang berniat jahat. Kerana perampas tidak menjangkiti sistem komputer itu sendiri, kebanyakan orang benar-benar tidak menganggap parasit ini sebagai virus ‘nyata’. Jangan pergi underestimating kuasa, walaupun. Pelayar perampas yang pasti tidak berbahaya. Ia boleh menyebabkan kerosakan yang serius jika biarkan begitu sahaja.

Kehadiran perosak siber pada penyemak imbas anda compromises Keselamatan dalam talian dan privasi anda. Hacker boleh mengeksploitasi peluang ini untuk mendapatkan tangan mereka pada maklumat berharga seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, nombor kad kredit, akaun bank kelayakan, Login ID, dan lain-lain. Jika anda ingin memastikan bahawa data peribadi itu tetap keluar dari jangkauan penjenayah siber, anda perlu bertindak dengan cepat dan membuang hijacker pelayar ini secepat mungkin.

Penyingkiran Redirect.redpop.pro

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Redirect.redpop.pro dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *