Mengalih keluar Redaman Trojan (Trojan.Redaman) | Dikemaskini

Trojans

Setiap pengguna takut virus kuda Trojan. Dan dengan alasan yang baik. Parasit ini teruk boleh merosakkan sistem komputer anda dan banyak lagi. Ianya sangat diam-diam. dan serba boleh, menjadikannya cara kegemaran hacker untuk menyiasat dan seterusnya meranapkan pengguna komputer melakukan segala macam tindakan berniat jahat. Redaman Trojan adalah contoh kebolehan musnah mempunyai Trojan. Virus ini boleh menyelinap di komputer anda tanpa disedari oleh. Ia mungkin mengambil sedikit masa sebelum ia menjadi aktif, yang menjadikan ia satu virus yang sangat sukar untuk mengesan.

Sebaik sahaja trojan itu melancarkan serangan terhadap sistem komputer anda, neraka semua akan terputus longgar. Redaman Trojan kuda boleh mengubahsuai daftaran, delete and/ atau fail-fail penting yang rosak dan proses, serta melakukan pelbagai operasi yang berniat jahat untuk membantu dalam misinya. Kehadiran virus ini juga akan menyebabkan ralat sistem yang kerap. Apatah lagi, hacker dengan mudah boleh mengeksploitasi peluang ini untuk mengintip anda. Jika anda tidak bertindak terhadap ancaman ini, anda juga meletakkan maklumat peribadi dan kewangan pada bahaya.

Spread dalam Redaman Trojan melalui e-mel spam, pakej perisian percuma, pengemaskinian palsu, fail-fail torrent, serta pautan rendang dan iklan. Walau bagaimanapun, ia tidak boleh menyerang komputer anda sendiri. Ia perlu kebenaran anda untuk berbuat demikian. Jadi jika anda tidak memberikan ia akses, ia tidak akan dapat menjangkiti komputer anda. Soalnya ialah, bagaimana mungkin dapat menipu pengguna yang begitu banyak. Well, virus penyamaran itu sendiri. Ia boleh dalam bentuk bonus program dalam pakej perisian, kehadiran yang boleh dilihat hanya jika anda memilih untuk maju Custom/ jenis proses pemasangan.

Selain itu, ia lurks di sebalik iklan seolah-olah boleh dipercayai dan pautan, yang sering menggalakkan tawaran dan menawarkan lihat itu terlalu bagus untuk menjadi kenyataan. Untuk memastikan komputer anda aman daripada jangkitan Trojan yang mungkin, anda perlu beri perhatian kepada apa yang anda lakukan dalam talian. Sentiasa membaca antara garisan dan jangan lewatkan apa-apa langkah-langkah sebelum melihat terma dan syarat terlebih dahulu.

Kuda Trojan yang memusnahkan virus yang amat berbahaya. Mereka mempunyai kuasa untuk rasuah setiap proses dan fail pada komputer anda. Mereka juga boleh mendapatkan maklumat sensitif seperti akaun bank, nombor kad kredit, kata laluan, alamat IP, dan lain-lain. Bukan itu sahaja, tetapi melalui parasit ini, crooks boleh mencuri identiti dalam talian anda dan melakukan perbuatan jahat dengan nama anda. Selain itu, ia akan menjadi sangat mudah bagi penggodam untuk mengintip anda – kedua-dua fizikal (melalui kamera web dan mikrofon) dan hampir-hampir (dengan memantau aktiviti dalam talian anda).

Privasi dan sekuriti komputer anda akan menjadi tidak wujud. Selain itu, anda tidak akan mampu untuk menggunakan peranti anda seperti sebelum. Kesilapan sistem dan program kemalangan akan dapat anda untuk menjalankan apa-apa jenis kerja. Anda juga mungkin perasan kehilangan fail anda. Senarai masalah yang datang dengan jangkitan Trojan menyala. Harapan anda hanya adalah penghapusan. Lebih cepat anda bertindak, lebih baik peluang anda mempunyai untuk mengamankan data peribadi anda. Simpan peranti anda dari kerosakan teruk dan Jangan biarkan hacker mendapatkan tangan mereka pada maklumat berharga yang anda menyimpan pada PC anda.

Penyingkiran Redaman Trojan

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Redaman Trojan dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *