Mengalih keluar Prizemediayou.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Prizemediayou.com. Panduan Prizemediayou.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda baru-baru telah mula mendapat dihujani dengan iklan mengganggu yang tidak terkira banyaknya dan mendapatkan sumber kelakuan pelayar yang luar biasa ini? Banyak curiga melihat iklan dan pop-up, bersama-sama dengan pengubahsuaian yang tidak dibenarkan dalam seting pelayar, merupakan tanda-tanda seorang pelayar hijacker infiltrasi. Redirect Prizemediayou.com yang merupakan satu lagi gejala jangkitan perisian berniat jahat yang menyakitkan hati ini.

Perampas yang berupaya amal-amal jahat yang banyak. Salah seorang daripada mereka adalah keupayaan mereka untuk mencuri maklumat apa-apa yang mereka dapati bernilai, seperti kata laluan, nombor kad kredit, alamat IP, Login ID, sejarah pelayaran dan pertanyaan carian, dan lain-lain. Perampas boleh mengubah seting pelayar anda dengan mudah, serta memasang toolbar jahat, tambahan atau sambungan yang seolah-olah akan berguna, Bilakah sebenarnya, mereka yang wujud hanya untuk membantu hijacker dalam dalam misinya. Kandungan iklan yang dihasilkan membuktikan untuk menjadi sangat bermanfaat bagi kedua-dua pemaju di sebalik hijacker pelayar ini dan halaman-halaman yang dinaikkan pangkat.

Bagaimana pula anda dijangkiti dengan parasit siber ini menyakitkan hati? Juga, Terdapat banyak cara untuk hijacker untuk seterusnya meranapkan pelayar anda. Cara yang paling umum pengagihan termasuk perisian perisian pengikata, palsu Kemaskini permintaan, pautan meragukan dan iklan, e-mel spam, dan sebagainya. Jika anda menerima e-mel yang mencurigakan daripada penghantar yang tidak diketahui, kami nasihatkan anda untuk tidak membukanya. Lebih sering daripada tidak, e-mel spam mengandungi perisian berniat jahat yang boleh dengan mudah menjangkiti komputer anda sebaik sahaja anda telah membukanya.

Anda juga harus berhati-hati apabila anda mendapat emel daripada syarikat-syarikat yang mendakwa diri mereka sebagai eBay, PayPal, Amazon, dan lain-lain. Belajar bagaimana untuk membezakan sebenar daripada pengirim yang palsu. Sesetengah pengguna menjadi mangsa hacker, dengan membuka e-mel dengan tajuk-tajuk yang menarik perhatian, sering merujuk kepada akaun bank. Satu lagi perkara yang kami cadangkan pembaca kami untuk melakukan, untuk mengelakkan kemungkinan serangan malware, adalah untuk memilih untuk pemasangan adat atau lebih maju, dan bukannya satu yang cepat.

Sebelum anda mendapat serangan jantung, ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa pelayar yang perampas tidak dianggap virus yang sebenar. Ini adalah kerana mereka menyerang, pelayar anda sahaja, bukan sistem PC keseluruhan. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna mereka adalah tidak merbahaya. Anda akan mendapat tidak positif dari penginapan dengan komputer anda. Anda lihat, semakin lama anda membiarkan ia berkeliaran percuma, yang teruk akibat akan mendapat. Pada satu masa nanti, pelayar akan mula crash atau pembekuan kerana ia tidak akan dapat bertemu dengan semua iklan yang akan menyimpan kenalan. Lambat laun ia akan berhenti bertindakbalas dan anda tidak akan dapat berbuat apa-apa jenis kerja pada penyemak imbas anda.

Selain itu, bahaya lurks di sebalik iklan dijana serta. Dengan klik pada mereka, ada kemungkinan yang anda mungkin mendapatkan diarahkan ke laman web yang menyakiti PC anda dijangkiti. Jika anda menyimpan parasit ini berniat jahat pada komputer anda dan melakukan apa-apa untuk mengeluarkannya, privasi dan Keselamatan anda akan menjadi tidak wujud. Kami amat mengesyorkan bahawa anda mengikuti kami arahan terperinci di bawah ini, untuk menghilangkan hijacker pelayar ini sebelum terlambat!

Penyingkiran Prizemediayou.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Prizemediayou.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Prizemediayou.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *