Mengalih keluar “Please Call Support For Windows” (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan “Please Call Support For Windows”. Panduan “Please Call Support For Windows” penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda telah mula mendapatkan dilencongkan ke laman web yang mengandungi mesej “Please Call Support For Windows”, kita perlu memberi amaran kepada anda bahawa perisian berniat jahat telah menembusi sistem anda. Pakar-pakar Keselamatan telah memeriksa atur cara itu dan mereka telah membuat kesimpulan bahawa ia tergolong dalam kategori nasib. Pemaju murtad di sebalik skim ini telah meletakkan usaha untuk membuat ia meyakinkan. Anda akan dibawa ke laman web kelihatan sah. Ia telah dibangunkan untuk menyerupai sebuah portal sokongan untuk pengguna Windows sistem operasi (OS). Platform mempunyai tab yang berbeza yang mengandungi pelbagai maklumat, termasuk borang pendaftaran. Tidak boleh ditipu untuk mempercayai bahawa pelencongan yang bertujuan untuk membantu anda. Mereka adalah helah. Nasib yang di belakang mereka adalah berniat jahat dan tidak boleh dipercayai.

Laman web anda akan diarahkan untuk mengandungi logo Microsoft. Mesej itu dinyatakan menyatakan bahawa ada sesuatu masalah yang jelas dengan OS anda. Kes anda akan diklasifikasikan di bawah beberapa ID tertentu. Ia harus diperhatikan bahawa nasib ini mempunyai kebolehan untuk menentukan versi Windows yang anda gunakan. Ini akan dinyatakan pada akhir baris “Please Call Support For Windows”. Tajuk diikuti dengan ID yang kes. Intipati mesej dibentangkan dalam bentuk pemberitahuan sembang. Laman web mula bersembang dengan ejen sokongan yang sepatutnya. Mereka akan memberitahu anda bahawa isu-isu berkaitan prestasi perlahan sistem anda boleh diselesaikan dengan bantuan mereka. Tangkapan adalah bahawa nasib itu malah menyebabkan komputer berjalan perlahan-lahan.

Tujuan di sebalik tipu muslihat ini adalah untuk meyakinkan pengguna bahawa dia mempunyai masalah keselamatan yang perlu diselesaikan. Laman web yang mencadangkan penyelesaian. Ia menyenaraikan beberapa talian panas sokongan: 1 (833) 778-8648. Baris sepatutnya tol. Meletakkan kepingan teka-teki bersama-sama, anda boleh membawa kepada mempercayai bahawa mesej “Please Call Support For Windows” pemberitahuan Keselamatan Microsoft yang sah. Ini bukanlah kes. Laman web adalah pajak gadai yang daripada nasib yang. Ia tidak cuba untuk membantu anda. Alat yang rendang sedang cuba membuat percaya anda mempunyai masalah dan menceritakan dalam baris panas sokongan palsu. Jika anda lakukan, masalah anda akan menjadi lebih teruk.

Remove “Please Call Support For Windows”
Virus “Please Call Support For Windows”

ejen yang mengendalikan garis sokongan berfungsi dalam kerjasama dengan pencipta nasib ini. Mereka akan memberi anda maklumat palsu mengenai keadaan dengan sistem anda. Anda akan diberitahu bahawa terdapat jangkitan pada komputer anda yang perlu dikeluarkan. Untuk membantu anda membuangnya, ejen sokongan teknikal yang palsu akan menawarkan utiliti anti-virus untuk harga yang besar. Alat ini adalah soalan tidak alat keselamatan yang boleh dipercayai apabila ia disampaikan menjadi. Selain itu, isu sebenar adalah nasib yang di sebalik mesej “Please Call Support For Windows”. Program jahat yang boleh menyebabkan anda memudaratkan dengan mengumpul dan menjual maklumat anda. Ia akan merekodkan data anda mendedahkan melalui sesi Pelayaran anda dan menjual di pasaran darknet.

Untuk membantu anda melindungi anda sistem sama seperti jangkitan pada masa hadapan, kami akan menerangkan bagaimana ia akan merebak. Nasib di sebalik mesej “Please Call Support For Windows” diedarkan melalui beberapa teknik. Yang paling biasa penyertaan. Program furtive ini boleh digabungkan dengan sebahagian yang lain perisian. Pelanggan biasa muat turun adalah percuma, shareware dan aplikasi cetak rompak. Tuan rumah akan menyenaraikan nasib itu sebagai bonus. Ia akan dipilih setiap lalai. Jika anda tidak menukar seting, alat yang rendang akan mendapat lampu hijau untuk memasuki sistem anda. Pastikan anda membaca terma dan syarat semasa menjalankan pemasangan. Pilih mod adat atau lanjutan untuk semua pilihan yang ditunjukkan.

Satu lagi cara untuk menyebarkan program-program seperti nasib di sebalik mesej “Please Call Support For Windows” ialah melalui e-mel spam. Muatan jangkitan akan disembunyikan di sebalik lampiran. Fail appended akan diterangkan sebagai dokumen yang penting mengenai perkara yang mendesak, seperti invois, resit, Surat disyorkan, Rang undang-undang, denda, sepina atau notis. Penghantar boleh menulis bagi pihak suatu syarikat yang sedia ada atau organisasi, seperti pos negara, sebuah firma kurier, Cawangan kerajaan, institusi, bank, Jabatan polis tempatan atau Mahkamah Daerah. Untuk bukti kebolehpercayaan e-mel yang diberikan, menyemak akaun yang dihantar dari. Cara terpantas untuk memindahkan perisian berniat jahat adalah melalui memandu-oleh pepasangan. Memasuki laman web yang rosak adalah semua yang diperlukan untuk mendapatkan sistem anda dijangkiti, jadi berhati-hati.

Penyingkiran “Please Call Support For Windows”

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan “Please Call Support For Windows” dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *