Mengalih keluar Performanceonclick.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Penyelidik perisian berniat jahat melaporkan bahawa kewujudan halaman Performanceonclick.com adalah tanda bahawa nasib telah berjaya menyelinap di dalam komputer anda. Parasit jahat ini bertanggungjawab ke atas pelbagai iklan yang banjir skrin anda tidak kira Laman web yang anda lawati. Pop-up, dalam teks, sepanduk, berkelip mesej amaran – tiada tidak melarikan diri daripada apa-apa kandungan yang dinaikkan pangkat, tidak kira berapa kali anda klik ‘x’ butang untuk tutup kedai itu. Mereka akan hanya perlu reappearing, membuat anda melayari neraka hidup. Tetapi ada lagi.

Tidak lama lagi anda akan notis bahawa iklan itu yang peliknya menarik. Itulah sebabnya kerana nasib mampu memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data web seperti menyemak imbas sejarah, tabiat dan pertanyaan carian. Maklumat seperti itu adalah berharga kerana ia membantu parasit menyesuaikan iklan mengikut kepada data yang telah diperolehi, jadi mereka akan lebih cenderung untuk mendapatkan klik pada oleh pengguna. Nasib dan objektif utama adalah untuk mendapatkan pendapatan melalui Skim membayar per klik. Benda itu, bagi mencapai matlamat itu, ia perlu sentiasa menambah bilangan iklan, yang seterusnya akan membawa kepada kerosakan jumlah pelayar.

Nasib biasanya lurks di sebalik e-mel spam, pengemaskinian palsu, pakej perisian, fail-fail torrent dan pautan yang meragukan dan iklan. Penggodam bergantung pada naif dan kecuaian pengguna untuk menipu mereka. Jika anda beri perhatian kepada apa yang anda klik online, anda juga akan dapat mengemudi jelas dari jangkitan siber yang berpotensi. Jika anda tidak terburu-buru dan tidak berhati-hati cukup, anda pasti akan jatuh terus ke dalam perangkap jenayah siber. Membaca antara garisan dan berfikir dua kali sebelum anda klik. Anda perlu tahu bahawa nasib tidak dapat menyelinap pada PC anda uninvited. Ia perlu kebenaran anda untuk berbuat demikian.

Sering kali, pengguna tanpa disedari memasang perisian berniat jahat bersama-sama melalui pakej perisian percuma. Ini kerana mereka telah memilih untuk pemasangan yang cepat. Dengan melakukan kesilapan ini anda tidak akan dapat melihat jika terdapat apa-apa kandungan bonus yang disertakan, yang akan secara automatik dipasang bersama-sama dengan atur cara yang anda mahu. Malware boleh sering didapati menyamar sebagai pilihan pemasangan, jadi untuk dapat mengesan dan berjaya keluarkan ia sebelum ia mendapat dipasang dengan tidak sengaja, anda perlu pilih Custom/ mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan sebaliknya.

Nasib menghadkan serangan para pelayar sahaja. Itulah sebabnya mengapa kebanyakan pengguna tidak menganggap ia sebagai virus sebenar. Tetapi tidak membuat kesilapan. Ianya tidak berbahaya. Malah, ianya mampu merosakkan serius pelayar anda, ke tempat yang anda tidak mampu untuk menggunakannya. Anda lihat, lebih banyak masa anda akan benarkannya untuk kekal pada komputer anda, kerosakan lebih banyak parasit ini akan dapat melakukan. Jumlah iklan yang dihasilkan akan terus tumbuh sehingga pelayar anda berhenti berfungsi dengan betul.

Keruntuhan malar, ketinggalan dan internet yang perlahan merupakan antara kesan-kesan yang paling menjaga adware pada komputer anda tidak dilayan. Tetapi yang paling teruk masih belum datang. Jika anda tidak bertindak terhadapnya, anda risiko menjejaskan data peribadi dan kewangan anda. Ini bermakna bahawa hacker dengan mudah boleh mengambil kesempatan daripada keadaan anda dan mendapatkan tangan mereka terhadap maklumat sensitif seperti tetapi tidak terhad kepada nombor kad kredit, akaun bank, kata laluan, ID log masuk, dan sebagainya. Untuk kembali kepada kehadiran dalam talian yang selamat dan swasta, anda perlu mengalih keluar perisian iklan ini jahat dari PC anda dengan serta-merta! Kami boleh membantu anda dengan tugas ini. Apa yang anda perlu lakukan ialah hanya ikut arahan kami di bawah.

Penyingkiran Performanceonclick.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Performanceonclick.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *