Mengalih keluar Pbf6.pcontentdelivery.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Pbf6.pcontentdelivery.info adalah laman web berkaitan nasib. Jika halaman menyimpan kenalan pada skrin anda setiap kali anda membuka pelayar web anda, ia bermakna bahawa parasit jahat nasib lurks di suatu tempat pada komputer anda. Misi itu? Untuk menjadikan pelayar anda memaparkan iklan Mesin. Tiada aplikasi adalah imun terhadap kesannya – Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Microsoft Edge, Internet Explorer. Setiap pelayar yang sedia ada pada komputer anda akan berada di bawah kawalan parasit tersebut. Sejurus selepas serangan itu, perisian ini akan melakukan apa-apa pengubahsuaian yang perlu, untuk memastikan ia tidak diganggu.

Dari saat parasit dalam panggilan pelayar web anda dengan ‘rumah’, ia akan mula mengintip anda. Setiap halaman yang anda lawati, setiap perkataan yang anda menaip dalam kotak Cari, setiap tabiat web anda akan diawasi. Data yang dikumpul akan meletakkan penggunaan yang baik – nasib yang akan menggunakannya untuk menyesuaikan iklan-iklan yang dipaparkan akan banjir skrin anda dengan. Masalahnya ialah, ini jenis perisian berniat jahat tidak diprogramkan untuk mengesahkan ia akan menggalakkan muka. Bahawa yang berkata, jika anda klik pada iklan tersebut, ada jaminan bahawa anda akan mendapatkan dihalakan semula ke laman web yang selamat. Selain itu, anda mungkin tidak mendapat walaupun Dilencongkan tapak yang anda jangkakan.

Ia mengambil masa hanya satu klik anda untuk menjangkiti komputer anda dengan perisian yang berbahaya, seperti perisian iklan tanpa disedari. Parasit ini bukanlah sebagai maju dan tidak dapat menggodam komputer. Satu-satunya cara untuk membolehkannya mendapat akses adalah jika anda memberi kebenaran untuk memasuki peranti anda. Jahat perosak dari nasib keluarga menggunakan pelbagai helah untuk menyelinap di PC mangsa tanpa disedari oleh. Jenis perisian yang berniat jahat ini dikenali untuk berselindung di sebalik mesej e-mel spam, pengemaskinian palsu, perisian percuma, fail-fail torrent, pautan dijangkiti dan iklan, dan sebagainya

penggodam bergantung kepada pengguna naif dan tergesa-gesa. Kerana pengguna sering terlalu cepat untuk klik pada perkara pertama yang mereka lihat, tanpa memberi banyak berfikir, mereka menjadi sasaran yang mudah bagi crooks. Yang cuai dan cuai dalam talian, sering membawa kepada masalah. Layari halaman-halaman web yang boleh dipercayai, dan berfikir dua kali sebelum anda klik pada iklan yang rendang. Kami juga mengesyorkan menjauhkan diri dari e-mel spam. Jika anda menerima mesej kelihatan mencurigakan, satu perkara yang bijak akan menghapuskannya. Jangan buka mereka, terutama jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku. Jika ada, memasang perisian di bawah cara persediaan adat advanced/.

Adware adalah sejenis perisian berniat jahat yang sering mendapat diremehkan. Banyak pengguna percaya bahawa sebilangan besar daripada iklan tidak boleh melakukan apa-apa kemudaratan kepada komputer mereka, supaya mereka meninggalkan masalah kepada takdir. Tidak mengambil tindakan terhadap masalah ini tidak dapat dielakkan akan membawa kepada banyak masalah bukan sahaja dengan pelayar web itu tetapi dengan kelajuan internet juga. Anda akan mula perasan bahawa sambungan internet anda jatuh dalam kelajuan, pelayar web anda terus ketinggalan, dan bahkan terhempas pada asas tetap. Ini kerana permohonan tidak boleh bersaing dengan semua iklan berat yang dibuang mengikut cara yang.

Apatah lagi, privasi talian anda boleh mendapatkan data terjejas dan sensitif seperti, tetapi tidak terhad kepada Login ID, kata laluan, akaun bank, nombor kad kredit, alamat IP dan lain-lain, boleh dengan mudah jatuh ke dalam tangan crooks. Kemudian, mereka boleh berkongsi maklumat ini dengan pihak ketiga lain dipersoalkan untuk keuntungan. Anda tidak mahu itu berlaku kepada anda, Adakah anda? Untuk mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan kembali ke kehadiran dalam talian yang selamat, anda mesti mengalih keluar parasit yang bertanggungjawab reshuffles Pbf6.pcontentdelivery.info, sebelum ia dapat melakukan kerosakan luar pembaikan.

Penyingkiran Pbf6.pcontentdelivery.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Pbf6.pcontentdelivery.info daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Pbf6.pcontentdelivery.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *