Mengalih keluar Notification-browser.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Nasib yang bahaya lurks di komputer anda. Halaman Notification-browser.com adalah bukti. Laman ini diketahui ada kaitan dengan aktiviti perisian berniat jahat. Adalah lebih baik untuk tidak melibatkan diri dalam apa-apa hubungan dengannya. Parasit yang diprogramkan untuk menjana sejumlah besar iklan setiap kali anda membuka pelayar anda. Dan, mereka akan secara khusus direka untuk menjadi sama ada, jadi mangsa klik padanya. Untuk setiap klik yang anda buat, nasib yang akan dibayar.

Mengelakkan iklan tidak akan berubah apa-apa. Perosak berbahaya hanya akan menukar taktik dengan. Ia akan mula membuka tab baru yang membawa kepada sumber-sumber yang rendang dan juga berhenti seketika video anda dalam talian untuk selingan. Ia akan mengganggu apa-apa jenis pekerjaan yang anda cuba lakukan dalam talian, hanya untuk membuat anda jatuh ke dalam perangkap yang. Apatah lagi, iklan-iklan yang berat tidak lama lagi akan menjejaskan pelayar anda, menyebabkan kemalangan dan pembekuan pada asas tetap. Satu-satunya cara keluar dari mimpi ngeri ini adalah untuk anda untuk membuang parasit ini secepat mungkin. Lagi lama anda menangguhkan, yang lebih teruk keadaan anda akan menjadi.

Nasib yang biasanya dihantar melalui e-mel spam, iklan rendang dan pakej perisian percuma. Ia adalah penting untuk mengelakkan dari membuka mesej spam, kerana lebih sering daripada tidak, ia mengandungi perisian berniat jahat yang boleh menjangkiti peranti anda. Juga, melakukan tidak meniru amanah yang rawak iklan yang kelihatan terlalu baik adalah benar. Dalam kebanyakan kes, malware Sembunyi di sebalik promosi eksklusif tawaran dan diskaun istimewa, yang bertujuan untuk memikat hak mangsa dalam perangkap mereka.

Kebanyakan pengguna dikenal pasti sebagai terburu-buru dan cuai, memberikan sedikit perhatian kepada apa yang mereka benar-benar klik. Itu adalah satu kesilapan besar. Nasib hanya boleh menyerang jika anda membenarkannya. Ia tidak boleh hack jalan pada komputer anda. Ia bukanlah seperti maju. Jadi, jika anda tidak memberikannya keizinan untuk seterusnya meranapkan, ia tidak akan. Tetapi parasit ini adalah bijak. Ia akan menggunakan tipu muslihat untuk menyelinap pada peranti anda tanpa disedari oleh. Ini sering berlaku apabila pengguna memilih mod cepat dalam menu pemasangan. Dengan berbuat demikian, apa-apa kandungan yang tersembunyi akan mendapat secara automatik dipasang, tanpa anda menyedari ia. Apa yang kami cadangkan anda lakukan sebaliknya, adalah untuk memilih satu adat atau lanjutan jenis pemasangan. Kemudian, apa yang anda perlu lakukan adalah untuk membuang pilihan perisian tambahan.

Jangan membuat kesilapan menjejaskan kuasa nasib. Iklan mungkin tidak kelihatan sangat mengancam, tetapi sebilangan besar mereka akan menyebabkan masalah untuk pelayar anda. Tidak lama lagi, ia akan mula untuk kemalangan dan bertindak balas lebih lambat daripada sebelum ini. Anda juga akan mengalami internet ketinggalan dan perlahan. Ini semua disebabkan oleh jangkitan adware yang pelayar anda bergelut dengan. Dan, mari kita lupa apa pelanggaran keselamatan yang besar yang yang parasit ini.

Melalui perosak ini, penggodam boleh mendapatkan tangan mereka pada kedua-dua maklumat peribadi dan kewangan. Mereka mendapatkan data tersebut berharga untuk menjual kepada lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan. Anda tidak perlu membuang masa! Lagi lama anda menangguhkan mengambil tindakan, yang lebih teruk ia akan mendapat! Jika anda ingin untuk kembali ke yang selamat dan bebas iklan melayari sekali lagi, anda perlu mengalih keluar perisian iklan ini berbahaya dari PC anda sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya.

Penyingkiran Notification-browser.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Notification-browser.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *