Mengalih keluar Notificapush.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adakah anda perasan perubahan yang tidak diizinkan dalam pelayar anda settings/ Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Notificapush.com? Kami benci menjadi Rasul berita yang kurang baik, tetapi ternyata bahawa komputer telah menyusup oleh parasit daripada kategori nasib. Perisian yang berniat jahat ini mensasarkan setiap pelayar web yang anda ada pada peranti anda dan mula dengan mengubah suai seting apa-apa jua yang difikirkannya patut. Ia juga mungkin pasang lain aplikasi rendang, tambahan atau bar alatan, tanpa meminta kebenaran anda.

Kemudian, ia akan meneruskan misinya untuk menjadikan pelayar anda memaparkan iklan alat. Untuk berbuat demikian, ia akan menjana sejumlah besar iklan dalam bentuk yang berbeza seperti pop-up, dalam teks, banner dan mesej amaran berkelip.

Selalunya, iklan tersebut akan mempromosikan tawaran eksklusif dan diskaun khas untuk merebut perhatian anda dan membuat anda klik padanya. Untuk membuatkan anda lebih cenderung untuk klik pada iklan yang dipaparkan, parasit ini akan memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data seperti pelayar sejarah dan mencari keputusan, memberi kandungan khusus disasarkan. Lagipun, parasit yang diprogramkan untuk mencipta pendapatan dengan Pencipta dan halaman, ia akan menggalakkan, melalui Skim membayar per klik.

Nasib diketahui mengintai di sebalik pakej perisian, e-mel spam dan pautan yang meragukan. Ia tidak boleh hack komputer anda. Satu-satunya cara untuk membolehkannya menyerang adalah jika anda memberikan kebenaran untuk berbuat demikian. Ya, itu betul. Jika nasib sekarang tinggal pada peranti anda, ia bermakna bahawa anda telah memasang itu sendiri, samada anda melakukannya secara sedar atau tidak. Dalam kebanyakan kes, pengguna juga tidak sedar mereka memberi akses parasit ke dalam komputer mereka.

Selalunya, ini berlaku apabila mereka memilih mod cepat ketika mereka sedang memasang perisian pada PC mereka. Dengan membuat kesilapan ini, mana-mana perisian berniat jahat yang tersembunyi dalam bentuk pilihan pemasangan akan secara automatik dipasang, tanpa pengetahuan anda. Untuk mengelakkan perkara sebegini daripada berlaku, kami cadangkan anda memilih untuk adat atau lanjutan jenis pemasangan. Dengan cara ini, apa-apa perisian tambahan akan menjadi kelihatan untuk membolehkan ia padam.

Berita baiknya adalah, bahawa nasib hanya menghadkan kepada serangan ke pelayar web sahaja. Ia tidak menjangkiti sistem komputer anda secara langsung. Ia bukanlah seperti maju. Walau bagaimanapun, Jangan pergi berfikir bahawa parasit tersebut tidak merbahaya. Memang apa-apa yang. Semakin lama anda membiarkan ia kekal pada peranti anda, yang lebih teruk kerosakan yang diakibatkan oleh aktiviti akan menjadi. Anda tidak lama lagi akan mengalami ketinggalan, kelajuan internet yang perlahan, dan penyemak imbas anda akan mula kemalangan dan pembekuan kerap.

Pengalaman menyemak lalu awda tidak akan sama. Lagi risiko data peribadi anda akan berada di. Crooks akan cuba untuk mengeksploitasi keadaan ini, untuk mendapatkan tangan mereka pada maklumat peribadi dan kewangan anda. Jika anda ingin kembali ke pengalaman yang biasa dan ad-percuma dalam talian dan melindungi privasi anda, anda perlu mengalih keluar ASAP nasib ini berbahaya!

Penyingkiran Notificapush.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Notificapush.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Notificapush.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *