Mengalih keluar Nitratory.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Nitratory.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Nitratory.com. Panduan Nitratory.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Nitratory.com? Jika yang demikian, ia kelihatan seperti pelayar web anda telah diserang oleh hijacker pelayar yang jahat. Parasit ini mengambil kawalan ke atas pelayar web anda dan mengubahsuai pengesetan mereka kepada suka. Ia juga mungkin memasang niat jahat tambahan, sambungan atau Bar Alatan lain. Tapi itu tidak semua. Laman web, Laman tab baru dan enjin carian lebih pilihan anda akan digantikan dengan halaman yang sama boleh dipersoalkan.

Apatah lagi, setiap kali anda berada dalam talian, anda akan Dapatkan dihujani dengan pelbagai iklan yang mengganggu dalam semua bentuk – pop-up, banner, dalam teks, berkelip mesej amaran, dan lain-lain. Untuk memastikan bahawa anda akan klik padanya, hijacker ini akan mendapatkan maklumat web anda seperti menyemak imbas sejarah dan tabiat, serta pertanyaan carian, lebih baik menyesuaikan kandungan digalakkan, jadi ia kelihatan lebih menarik pada mangsa soon-to-be.

Perampas pelayar dikenali untuk mengintai di sebalik mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pakej perisian percuma, merosakkan fail-fail torrent, permintaan Kemaskini palsu, pautan dijangkiti dan iklan. Apabila berurusan dengan perisian yang anda telah muat turun daripada internet, kami amat mengesyorkan bahawa anda memilih untuk maju Custom/ jenis pemasangan. Dengan cara ini, anda akan dapat melihat kandungan penuh apa yang anda kira-kira untuk pasang pada PC anda.

Remove Nitratory.com
The Nitratory.com Virus

Jika anda melihat mana-mana pepasangan pilihan, kami mengesyorkan bahawa anda membuang pilihan mereka kerana kemungkinan besar, mereka adalah perisian berniat jahat yang terselindung, cuba menyelinap masuk ke komputer anda tanpa disedari oleh. Juga, menjadi lebih berhati-hati apabila anda dijumpai oleh tetimbul update secara rawak. Mereka sering membawa kepada sumber rendang yang tidak akan membawa anda kepada kemas kini anda keinginan begitu. Sebaliknya, bergantung pada sumber rasmi dan berlesen sahaja.

Perampas pelayar tidak dianggap secara meluas sebagai ‘virus-virus sebenar’. Ini adalah kerana mereka menghadkan serangan mereka ke pelayar sahaja, bukan sistem komputer itu sendiri. Browser adalah imun terhadap kuasa dengan hijacker jahat. Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Microsoft Edge, Internet Explorer – jika anda memilikinya pada komputer anda, anda boleh yakin bahawa perisian berniat jahat itu telah dijangkiti mereka. Ia tidak berhenti dengan hanya satu pelayar yang dijangkiti.

Lebih banyak masa anda membazir, lebih banyak kerosakan parasit ini akan dapat melakukan. Itulah sebabnya mengapa anda perlu bertindak cepat dan menghilangkan gejala ini sebelum ianya mampu mencuri maklumat peribadi anda dan tidak boleh anda menggunakan penyemak imbas anda sepenuhnya. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk meneruskan pembuangan perosak ini mengganggu, anda boleh mengikuti arahan terperinci kami di bawah.

Penyingkiran Nitratory.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Nitratory.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Nitratory.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *