Mengalih keluar Netoffersonline.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Netoffersonline.info. Panduan Netoffersonline.info penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Netoffersonline.info telah dikategorikan oleh penyelidik malware sebagai hijacker pelayar. Ia adalah parasit jahat yang mengubahsuai seting pelayar anda dan menjana pelbagai iklan dan pop timbul yang mungkin membawa kepada laman web yang mencurigakan. Perampas boleh mendapatkan maklumat peribadi mangsa seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, ID log masuk, menyemak imbas sejarah dan tabiat, serta pertanyaan carian. Data tersebut adalah berharga bagi perisian berniat jahat ini kerana ia membantu untuk menyediakan jenis iklan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik.

Perampas pelayar juga dikenali bagi menggantikan Laman web, Laman tab baru dan enjin carian pilihan dengan halaman tersuai. Dalam kes ini, mangsa akan mendapat kerap dilencongkan ke laman web Netoffersonline.info.

Perampas pelayar boleh berjangkit melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, fail-fail torrent rosak, percuma pakej perisian, permintaan Kemaskini palsu, iklan yang palsu dan pautan, dan lain-lain. Pengguna perlu berhati-hati apabila mereka memuat turun perisian dari internet.

Lebih sering daripada tidak, pakej perisian percuma mengandungi perisian berniat jahat yang tersembunyi. Untuk memastikan ia tidak dipasang pada komputer anda, kami cadangkan anda memilih sejenis adat atau lanjutan proses pemasangan. Dengan cara ini anda boleh mempunyai kawalan penuh dan boleh dengan mudah Buang sebarang perisian mencurigakan yang anda anggap tidak perlu atau tidak mahu untuk memuat turun untuk bermula dengan.

Manakala perampas pelayar tidak dianggap virus sebenar, kerana mereka hanya menjangkiti pelayar bagi mangsa, bukan sistem keseluruhan komputer, mereka sepatutnya tidak boleh dipertikaikan lagi. Perampas adalah tidak berbahaya. Tujuan utama iklan yang dihasilkan mungkin melahirkan hasil membayar per klik, tetapi mereka juga boleh mengarah semula ke laman web berbahaya pihak ketiga yang boleh buka backdoors bagi ancaman lain seperti Trojan atau pun ransomware! Ia adalah sangat penting untuk meneruskan dengan penyingkiran serta-merta, sebaik sahaja anda mengesan kehadiran hijacker pelayar pada PC anda.

Jangan sia-siakan masa. Semakin lama anda membiarkan parasit ini berkeliaran percuma, yang lebih teruk ia akan mendapat. Pelayar anda akhirnya akan berhenti menjawab disebabkan bilangan besar iklan yang ia akan gagal untuk menjana sekaligus. Kami boleh membantu anda menghilangkan perosak menjengkelkan ini daripada komputer anda. Mengikut arahan kami, jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayaran yang ad-percuma dan selamat.

Penyingkiran Netoffersonline.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Netoffersonline.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *