Mengalih keluar Ncontentdelivery.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika halaman Ncontentdelivery.info menyimpan kenalan pada skrin anda, anda berada dalam kesulitan. Dengan kewujudan mata terus di parasit nasib seorang yang telah mengambil tempat kediaman pada komputer anda. Tetapi jangan bimbang. Ini jenis perisian berniat jahat sasaran pelayar web sahaja. Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, Internet Explorer, Microsoft Edge – tiada aplikasi adalah imun terhadap kesannya. Tugasnya adalah untuk menjadikan anda pelayar web memaparkan iklan alat. Ini menjelaskan serangan secara tiba-tiba iklan yang Genting akan berlaku setiap kali anda membuka pelayar anda.

Setiap halaman yang anda lawati akan dilindungi dengan pelbagai jenis pop-up, banner, mesej amaran yang berkelip dan promosi walaupun dalam teks. Apa yang menarik tentang kandungan ini ditaja, adalah bahawa ia akan disesuaikan untuk kelihatan menarik bagi anda, sekali gus meningkatkan peluang untuk diklik. Parasit yang akan dibayar bagi setiap klik yang anda membuat iklan itu. Walau bagaimanapun, ia bukanlah sebahagian daripada nasib di pekerjaan untuk mengesahkan ia akan menggalakkan muka. Kami menasihatkan anda untuk mengelakkan klik pada iklan tersebut rendang, jadi anda tidak tanpa disedari membuka sebuah backdoor hacker yang mencari jalan ke dalam peranti anda.

Kebiasaannya, pengguna memasang adware parasit pada komputer mereka tanpa menyedarinya. Ini boleh berlaku dengan membuka lampiran e-mel spam atau mengemaskini fail boleh laku, mempercayai yang palsu pemberitahuan, atau memasang pakej perisian yang mengandungi kandungan berniat jahat yang tersembunyi. Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk mendapatkan komputer anda dijangkiti dengan nasib dengan mengklik pada pautan yang meragukan atau iklan. Itulah sebabnya mengapa anda perlu memberi perhatian yang cermat terhadap apa yang anda klik pada.

Penggodam akan mampu untuk menipu anda kerana mereka gunakan kecuaian dan kecuaian terhadap anda. Tidak terburu-buru atau naif. Berfikir dua kali sebelum anda klik pada ‘I Agree’ butang tersebut, dan pastikan anda telah membaca terma dan syarat sebelum anda berbuat demikian. Kami juga amat mengesyorkan memasang di bawah cara adat persediaan jika ada, jadi tiada kandungan yang tersembunyi boleh dipasang secara automatik pada peranti anda tanpa pengetahuan anda.

Adware adalah parasit yang menjengkelkan yang sering mendapat diremehkan. Perosak ini adalah tidak berbahaya. Lebih cepat anda menyedari perkara ini, lebih baik. Ia adalah penting untuk bertindak segera apabila anda menemui PC anda yang tidak lagi bebas-nasib. Dengan meninggalkan parasit ini sial yang tidak terjaga, anda hanya akan membuat anda lebih teruk keadaan. Ia akan mendapat lebih banyak dan lebih agresif kerana masa berlalu, dan tidak juga mod Inkognito akan menjimatkan.

Tanpa henti ketinggalan dan pelayar kemalangan adalah semua disebabkan oleh jangkitan nasib ini menyakitkan hati. Untuk mengembalikan kawalan terhadap pelayar web anda dan melindungi privasi anda, anda perlu segera meneruskan pembuangan adware yang bertanggungjawab dalam pop-up dan pelencongan Ncontentdelivery.info. Jika tidak, anda risiko bukan sahaja mendapat pelayar web anda teruk rosak tetapi meletakkan maklumat peribadi dan kewangan anda dalam bahaya.

Penyingkiran Ncontentdelivery.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Ncontentdelivery.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *