Mengalih keluar Motheremutand.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika pemberitahuan Motheremutand.info muncul di skrin anda, klik pada butang “Izinkan” tersebut! Tidak terlibat dengan laman web ini dalam apa jua cara. Laman web ini muncul akibat jangkitan nasib. Anda akan dapati bahawa Laman ini telah mengambil alih pelayar anda. Anda akan mendapatkan diarahkan kepadanya tanpa henti. Dan, iklan akan mendapatkan ditampal pada setiap laman web yang anda melawat. Mereka boleh mempunyai kapsyen seperti ‘Iklan oleh Motheremutand.info’ atau ‘Dibawa kepada anda oleh Motheremutand.info’. Adalah lebih baik tidak kepada klik pada mereka kerana mereka boleh membawa anda kepada sumber-sumber yang tidak dikenal pasti.

Anda mungkin satu klik jauh dari memberi crooks capaian kepada data peribadi anda. Nasib boleh menghidupkan anda melayari ke pengalaman neraka. Lagi masalah ini masih tidak dapat diselesaikan, yang lebih teruk keadaan anda akan mendapat. Tidak lama lagi, browser anda akan bukan sahaja berasa lembap tetapi akan juga mula merudum dan pembekuan kerap. Seolah-olah yang tidak cukup, parasit sial ini juga akan menjana pelbagai iklan yang menjengkelkan. Objektif utama adalah untuk membuat anda klik pada seberapa banyak yang mungkin. Setiap klik akan membawa keuntungan kepada kedua-dua pihak pemaju perisian yang berniat jahat dan halaman yang ditaja.

Nasib diketahui mengintai di sebalik pakej perisian dan iklan tidak boleh dipercayai. Walau bagaimanapun, itu bukan satu-satunya cara untuk komputer awda untuk dijangkiti dengan perisian berniat jahat. Nasib boleh menguruskan menyelinap pada PC anda melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pengemaskinian palsu, fail-fail torrent, dan lain-lain. Penjenayah siber mengusahakan kekurangan anda berhati-hati.

Semasa menyemak imbas web, anda tidak perlu klik pop-up pertama yang muncul di skrin anda. Berfikir dua kali sebelum butang ‘Saya setuju’ itu. Hanya kerana sesuatu yang di internet, tidak berjaya semestinya benar atau boleh dipercayai. Anda mungkin berfikir bahawa anda sedang mengikuti advert yang seolah-olah boleh dipercayai, tetapi pada hakikatnya, anda mungkin mendapat tanpa disedari terbuka yang backdoor hacker yang bertujuan untuk mencuri maklumat peribadi anda.

Sebaik sahaja anda dapati di laman web Motheremutand.info, anda perlu menerima bahawa komputer telah menyusup dengan nasib yang jahat. Kemudian, Teruskan dengan penghapusan, jadi ia tidak dapat berbuat apa-apa kerosakan yang teruk di pelayar web anda atau mencuri data yang sensitif. Tinggal terbiar dan tidak melakukan apa-apa untuk menghilangkan ancaman ini, akan hanya membawa anda lebih banyak masalah. Penyemak imbas anda akan mula rosak, anda internet yang kelajuan akan drop, menjadikan ia hampir mustahil untuk berbuat apa-apa jenis kerja dalam talian.

Lebih-lebih lagi, dengan mengekalkan parasit ini pada peranti anda, maklumat kewangan dan peribadi anda boleh mendapatkan terjejas. Crooks akan cuba mengambil kesempatan dan memanfaatkan keadaan anda, sebarang data bernilai mencuri dan berkongsi dengan orang lain untuk keuntungan. Anda boleh menghentikan mimpi ngeri ini. Lebih cepat anda mengambil tindakan, lebih baik! Membuang parasit adware yang menyebabkan pelencongan Motheremutand.info yang menyakitkan hati dan kembali kepada pelayaran yang selamat sekali lagi.

Penyingkiran Motheremutand.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Motheremutand.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *