Mengalih keluar Letsupdateourdomain.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Letsupdateourdomain.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Letsupdateourdomain.com. Panduan Letsupdateourdomain.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Kewujudan Laman web Letsupdateourdomain.com bukanlah satu petanda yang baik. Jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke Laman ini, ia bermakna bahawa pelayar anda telah dirampas. Anda juga mungkin perasan bahawa kedua-dua laman web anda dan penyedia gelintar pilihan telah diganti oleh laman web ini juga.

Perampas pelayar akan joke tiada. Tidak memandang rendah mereka. Mereka mempunyai kuasa untuk mengubah tetapan penyemak imbas anda dan juga memasang aplikasi palsu, sambungan atau Bar Alatan yang akan diiklankan sebagai berguna. Alat itu akan apa-apa yang. Mereka hanya wujud untuk membantu hijacker di dalam rancangannya yang berniat jahat. Apatah lagi, perampas pelayar boleh mendapatkan data web anda seperti sejarah, penyemakan melayari tabiat dan hasil carian pun. Bagaimana untuk? Untuk memastikan ia menghasilkan iklan khusus pengguna yang paling berkemungkinan untuk klik. Matlamat utama adalah untuk membentuk membayar per klik hasil daripada apa-apa iklan yang disasarkan.

Cara-cara yang paling biasa hijacker pengagihan termasuk e-mel spam dan lampiran, pakej perisian bebas, meminta kemas palsu, rasuah fail torrent, pautan meragukan dan iklan, dan sebagainya. Jika anda tersandung apabila e-mel daripada penghantar yang tidak dikenali, terutama jika Surat tersebut akan ditandakan sebagai spam, kami amat mengesyorkan kepada tidak klik pada mereka. Lebih sering daripada tidak, emel tersebut telah benar-benar dijangkiti oleh perisian yang berniat jahat dan dengan mudah boleh menyebarkan jangkitan itu pada komputer anda. Anda akan selamat selagi anda memandu dari e-mel tersebut.

Remove Letsupdateourdomain.com
The Letsupdateourdomain.com Virus

Satu lagi perkara yang boleh anda lakukan, bagi memastikan komputer anda selamat dari ancaman siber, adalah untuk sentiasa bergantung kepada sumber-sumber yang berlesen dan rasmi untuk kemas kinian perisian anda. Pengguna sering membuat kesilapan untuk mempercayai pop timbul rambang dan isyarat mesej dan klik pada pautan yang palsu untuk mengemaskini program atau aplikasi pada PC mereka. Apa sebenarnya yang berlaku, adalah bahawa mereka mendapat dihalakan ke laman web berbahaya pihak ketiga yang mungkin akan melancarkan satu serangan berniat jahat pada komputer mereka.

Perampas mungkin tidak dianggap sangat berbahaya, tetapi tidak membuat kesilapan. Mereka akan tidak boleh dipertikaikan lagi. Serangan iklan seolah-olah tidak berbahaya yang benar-benar menyembunyikan ancaman yang berpotensi. Jika anda klik pada dan advert atau tetimbul yang dihasilkan oleh hijacker ini, anda boleh tanpa disedari memberi virus lain akses kepada sistem komputer anda. Siapa tahu apa yang parasit jahat mengintai di sebalik kandungan iklan pengkhianat seperti itu? Anda mungkin menjangkiti komputer anda dengan virus siber seperti Trojan, WORM, ransomware, perisian iklan atau perisian pengintip!

Tambahan pula, dengan satu klik, anda boleh juga membuka backdoors untuk penggodam lain yang mencari jalan untuk mencuri maklumat peribadi anda seperti tetapi tidak terhad kepada akaun bank, kata laluan, nombor kad kredit, alamat IP, Login ID, dan lain-lain. Jika anda ingin data peribadi anda untuk kekal peribadi, anda perlu meneruskan pembuangan ini jahat ‘virus’ sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya. Semakin lama anda membiarkan ia berkeliaran percuma pada PC anda, yang lebih teruk akibat akan mendapat. Membazir masa yang singkat dan ikut arahan kami di bawah ini, untuk menghilangkan hijacker pelayar ini yang mengganggu!

Penyingkiran Letsupdateourdomain.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Letsupdateourdomain.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *