Mengalih keluar Laborates.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Laborates.com. Panduan Laborates.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Redirect Laborates.com ini adalah tanda bahawa komputer telah menyusup dengan hijacker pelayar. Gejala-gejala lain seperti jangkitan malware adalah seting pelayar diubah, diganti penyedia Laman web dan mencari, serta pemasangan yang tidak dibenarkan daripada bar alat, tambahan dan sambungan. Apatah lagi, sebaik sahaja perosak berbahaya ini menembusi sistem komputer anda, anda akan mula mendapat dihujani dengan iklan yang mengganggu kandungan dalam bentuk pop-up, menawarkan tawaran eksklusif, khas dan kupon, berkelip mesej palsu Kemaskini permintaan, dan sebagainya. Mereka akan kelihatan sangat menarik kepada pengguna bagi maksud.

Perampas mempunyai keupayaan untuk mendapatkan sejarah menyemak imbas anda dan tabiat, serta pertanyaan, untuk menghasilkan kandungan sasaran yang anda adalah paling berkemungkinan untuk klik pada carian. Ini dilakukan atas sebab-sebab. Dan sebab itu untuk membuat keuntungan masing-masing melihat dan klik.

Perampas pelayar adalah salah satu yang paling banyak perbezaan jenis-jenis perisian berniat jahat. Selalunya ia mendapat diagihkan melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail-fail boleh laku dari penghantar yang tidak diketahui, perisian percuma diberkas, pengemaskinian palsu, link meragukan dan pop-up, dll. Apa yang kita menasihati pembaca kami adalah untuk sentiasa memastikan bahawa mereka mendapat mereka kemas kinian perisian dari sumber yang boleh dipercayai dan berlesen sahaja.

Apabila memuat turun kandungan daripada internet, kami mengesyorkan memilih adat atau jenis proses pemasangan, supaya anda boleh mempunyai kawalan penuh ke atas apa yang maju sebenarnya sedang dipasang pada komputer anda. Selalunya orang tidak menyedari adalah bahawa bersama-sama dengan atur cara dan aplikasi yang mereka muat turun sebagai pakej, ada perisian berniat jahat juga. Anda tidak boleh melihat senarai penuh perisian yang disertakan jika anda mengikuti pemasangan yang cepat. Ini adalah kesilapan yang dilakukan kebanyakan pengguna.

Manakala perampas pelayar tidak dianggap merbahaya kerana virus seperti Trojan Horse atau bahkan ransomware jenis lain, mereka masih perlu tidak boleh dipertikaikan lagi. Pasti, iklan tidak boleh membahayakan komputer anda dengan sendirinya, tetapi mereka boleh mengarahkan semula anda ke mencurigakan dan bahkan berbahaya-Laman web pihak ketiga yang boleh dijangkiti dengan parasit jahat lain. Jika anda klik pada mana-mana iklan itu meragukan yang sedang dijana oleh hijacker ini, anda risiko menjejaskan Keselamatan dan privasi.

Jika anda tidak mahu maklumat peribadi anda dicuri oleh hacker dan ingin kembali kepada sebuah damai tanpa ad pengalaman melayari, anda hendaklah dengan serta-merta meneruskan pembuangan parasit siber ini. Hanya ikut kami arahan terperinci di bawah untuk mengetahui bagaimana anda boleh berurusan dengan hijacker pelayar ini sekali dan untuk semua.

Penyingkiran Laborates.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Laborates.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *