Mengalih keluar JS:Miner – AA Trojan | Dikemaskini

Trojans

JS:Miner – AA Trojan, juga dikenali sebagai Coinhive Virus, bukanlah sesuatu yang anda mahu pada komputer anda. Parasit ini diprogramkan untuk menjadikan penyemak imbas anda alat perlombongan cryptocoin. Bagaimanakah caranya? Dengan merosakkan Laman web yang cenderung untuk melibatkan perhatian anda untuk tempoh masa yang panjang. Apabila anda melawat laman web tersebut, komputer anda akan lombong bagi syiling siber. Masalahnya ialah, anda akan mendapat apa-apa daripadanya. Cryptocurrency yang akan pergi terus ke wallet crooks’, bukan milik anda.

Malah, anda mungkin akan menyedari skim sama sekali, sehingga ia terlambat dan kerosakan teruk dibuat kepada PC anda. Anda lihat, pengalaman menyemak lalu awda tidak akan menjadi satu-satunya perkara yang akan terjejas oleh parasit jahat ini. Trojan ini adalah lebih daripada mampu merosakkan sistem komputer anda. Anda akan anak notis gejala-gejala seperti tetapi tidak terhad kepada memperlahankan kelajuan sistem pemanasan melampau, kesalahan program, kegagalan proses, penggunaan kuasa CPU dan GPU tinggi, dan lain-lain. Perkara-perkara tersebut akan mengakibatkan memendekkan hayat komputer anda. Satu-satunya perkara yang anda boleh lakukan untuk mencegah hal ini adalah untuk membuang virus Trojan ini secepat mungkin!

Bukan skim PPC (Pay Per klik) lama ini baik, virus ini menggunakan kaedah perlombongan memandu-oleh mencipta hasil. Laman web yang mengikuti Pelan ini berniat jahat harus mendedahkan maklumat sedemikian sekiranya ia berlaku kepada mereka. Walau bagaimanapun, dalam banyak kes, penggodam menyuntik kod perlombongan JavaScript di laman web pihak ketiga tanpa mendedahkan faktor perlombongan dan dengan demikian pengguna akan keliru dengan bahaya tersembunyi yang ada di dalam laman tersebut.

Apa-apa wang yang dihasilkan, pergi terus ke poket jenayah siber. Anda tidak menaja halaman yang anda lawati, tetapi penggodam yang telah rosak di laman web. Bertolak ansur penipuan tersebut. Anda akan mendapat kesusahan hanya jika anda membiarkan parasit ini melakukan tugasnya tidak terganggu. Anda perlu Hentikan aktiviti jahat ini sebelum ianya dapat mencerminkan teruk pada peranti anda.

Seperti yang kita sudah diterangkan, virus JS:Miner – AA Trojan menggunakan helah untuk mengeksploitasi sumber-sumber komputer anda. Ia akan mula dengan menukar tetapan penyemak imbas anda, tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda. Dengan berbuat demikian, ia akan membolehkan ia menghasilkan Mesin siber anda menjadi alat perlombongan. Tetapi benda itu, proses perlombongan adalah sangat berat. Ia akan mengambil setiap sumber PC yang ia boleh mendapat semula, mengakibatkan huru-hara jumlah.

Kesilapan sistem, proses penting kemalangan dan untuk penurunan keseluruhan prestasi komputer awda akan hasil kerja parasit tersebut. Belum lagi bahawa komputer anda akan dimulakan tidak lama lagi untuk Panas, mengakibatkan pengurangan hayat yang terlalu. Terdapat hanya satu cara untuk menyelamatkan komputer anda daripada kematian tertentu. Anda perlu bertindak terhadap virus berbahaya ini secepat mungkin! Semakin lama anda tinggal terbiar, yang lebih teruk keadaan anda akan menjadi!

Jika anda tidak pasti bagaimana untuk meneruskan pembuangan kuda Trojan ini, kami boleh membantu anda dalam tugas ini! Apa yang anda perlu lakukan adalah semata-mata ikut kami arahan terperinci di bawah ini, untuk menghilangkan gangguan ini sekali dan untuk semua!

Penyingkiran JS:Miner – AA Trojan

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar JS:Miner – AA Trojan dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *