Mengalih keluar HillTopAds.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove HillTopAds.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan HillTopAds.com. Panduan HillTopAds.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

HillTopAds.com adalah sebuah laman web yang mempromosikan perkhidmatan pengiklanan dalam talian. Pelantar disokong oleh laman web Rapidyl.net. Apabila anda tanah pada HillTopAds.com, anda akan melihat ia menawarkan perkhidmatan tersebut. Platform menjanjikan untuk meningkatkan trafik web untuk domain yang terpilih dan mereka kelihatan lebih tinggi sehingga di Google. Jika anda adalah satu pengiklan, anda mungkin mendapati perkhidmatan ini menarik. Jika tidak, anda mungkin tidak tidak tanah di laman web ini oleh pilihan anda sendiri. Walau apa pun, anda tidak perlu mendapatkan perkhidmatan yang ditawarkan. Pakar Keselamatan telah mendapati bahawa HillTopAds.com dikaitkan ke program nasib.

Kewujudan program penyangak ini akan membawa kepada pelbagai isu dengan komputer anda. Pertama sekali, sistem anda akan perlahan untuk merangkak dalam. Komputer anda akan sering pembekuan, kemalangan dan kembali mesej ralat. Prestasi sistem diturun taraf adalah hanya satu masalah kecil berbanding dengan nasib HillTopAds.com yang melibatkan ancaman keselamatan. Program jahat yang boleh membawa anda ke laman web yang berniat jahat. Ia juga boleh mengumpul maklumat peribadi anda dan menjual kepada individu-individu pihak ketiga. Perkhidmatan pengiklanan yang dicadangkan adalah hanya cover-up bagi tujuan sebenar alat.

Tindakan-tindakan nasib HillTopAds.com yang tidak masuk akal, memandangkan Apakah Tujuannya yang dinyatakan. Furtive program akan memaparkan iklan pada skrin anda. Mereka akan menunjukkan anda tawar-menawar membeli-belah tawaran untuk pelbagai barangan pengguna, seperti pakaian, teknologi peralatan, perabot, aksesori, hiasan sukan gear, peralatan berkebun, permainan video dan sebagainya. Perisian yang dipaparkan di HillTopAds.com harus membantu pengiklan mendapat kandungan mereka melalui kepada pengguna akhir. Ia tidak masuk akal untuk program ini untuk melayan anda sebagai pengguna. Ini petunjuk bahawa tiada aplikasi yang tidak boleh dipercayai.

Di sini adalah Apakah situasi iklan tersebut. Pemaju kandungan pihak ketiga sokongan nasib HillTopAds.com sebagai pertukaran untuk bayaran. Iklan yang mengandungi pautan diarah semula ke platform yang ditaja. Setiap klik Tambah jumlah tertentu kepada jumlah yang mereka terima. Kaedah pembayaran ini dipanggil sistem pay per klik. Banyak pemilik laman web membayar ejen untuk menggalakkan kandungan mereka. Ini adalah perkhidmatan yang kerap, tetapi terdapat beberapa butiran yang perlu ditangani. Agen pengiklanan yang perlu untuk menjamin kebolehpercayaan laman-laman web yang link ke. Ini adalah tidak jelas berikutan nasib di HillTopAds.com.

Remove HillTopAds.com
The HillTopAds.com Virus

Pencipta alat yang rendang telah tidak memenuhi standard keselamatan yang diperlukan. Program furtive ini dapat membawa anda ke laman web rosak, diselitkan dengan perisian berniat jahat. Jika anda kontrak jangkitan akibat akan beban anda semata-mata. Pedaftar (Registrant) di belakang halaman HillTopAds.com telah terjadinya bertanggungjawab ke atas isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan. Entiti di belakang domain adalah sebuah syarikat dari London, England yang dikenali sebagai puncak bukit iklan Ltd. Mengikut terma dan syarat-syarat dan Perjanjian polisi privasi, Syarikat adalah tidak bertanggungjawab bagi kandungan vendor pihak ketiga. Jika anda dijangkiti dengan virus dengan mengikuti iklan, anda akan mempunyai untuk menangani situasi anda sendiri.

Satu lagi masalah yang mengelilingi nasib di HillTopAds.com adalah kebocoran data. Program yang terselindung disetkan untuk mengesan sesi pelayar pengguna dan mengumpul maklumat kepada mereka. Ia akan merekodkan sejarah pelayaran awda, tracking cookie, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, kod kawasan, e-mel, nombor telefon, kelayakan kewangan, nama pengguna dan kata laluan. Pemilik program gerun akan menjual input gathered di pasaran darknet tanpa meminta kebenaran anda. Data peribadi anda boleh jatuh ke tangan penjenayah siber.

Nasib HillTopAds.com yang diedarkan dalam beberapa cara. Teknik biasa penyertaan. Perisian percuma, shareware, dan aplikasi cetak rompak boleh membawa fail persediaan daripada nasib yang. Mereka akan menawarkan program yang tidak diingini sebagai bonus. Jika anda tidak padam, ia akan diberi akses kepada komputer anda. Pastikan anda membaca terma dan syarat program yang anda memasang komputer anda. E-mel spam yang mengandungi fail persediaan daripada nasib, tersembunyi di sebalik lampiran. Penghantar akan mempersembahkan fail yang dilampirkan sebagai dokumen. Dia boleh menulis bagi pihak organisasi yang sedia ada untuk memberikan kesahihan mesej. Sebelum pembukaan fail dari e-mel, semak Kenalan pengirim untuk mengesahkan bahawa Surat tersebut adalah boleh dipercayai. Memandu-oleh muat turun adalah satu lagi pintu masuk bagi nasib di HillTopAds.com. Memasukkan domain terjejas adalah semua yang diperlukan untuk mendapatkan anda dijangkiti. Anda harus berhati-hati tentang sumber-sumber dalam talian anda.

Penyingkiran HillTopAds.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar HillTopAds.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan HillTopAds.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *