Mengalih keluar Hathick.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Hathick.info

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Hathick.info. Panduan Hathick.info penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Penampilan pop-up Hathick.info adalah tanda masalah. Jika anda melihatnya, ia bermakna bahawa pelayar anda telah diserang oleh nasib. Ia tidak akan menjadi lama sehingga anda dapatkan dihujani dengan iklan-iklan yang mengganggu dalam apa jua bentuk – pop-up, dalam teks, berkelip mesej, banner. Dan itu hanya rasa Apakah belum datang. Semakin lama parasit jahat ini kekal pada komputer anda, yang lebih teruk ia akan mendapat. Keselamatan dalam talian dan privasi anda pasti mendapat terjejas.

Nasib ini dapat mengumpul segala macam data jalur yang mangsa – melayari sejarah web tabiat, hasil carian, serta kata laluan, nombor kad kredit, akaun bank, dan lain-lain. Apatah lagi, anda akan sentiasa mendapat diarahkan ke tapak-tapak yang mencurigakan seperti Hathick.info. Objektif utama perosak siber yang menjengkelkan itu dijangka membawa pendapatan para pencipta dan tapak-tapak yang ia menggalakkan.

Perisian berniat jahat saperti nasib tidak seterusnya meranapkan komputer anda tanpa kebenaran anda. Itu adalah betul, anda diberikan ia akses ke PC anda. Dalam kebanyakan kes, ini berlaku tanpa disedari pengguna. Bagaimanakah caranya? Mudah. Parasit siber ini menggunakan cara yang lain untuk menipu anda. Nasib biasanya berjangkit melalui pakej perisian, permintaan palsu Kemaskini, e-mel spam dan lampiran, serta pautan dijangkiti dan iklan.

Remove Hathick.info
The Hathick.info Virus

Jika anda rajin apabila melayari internet, anda akan dapat mengelakkan satu potensi ancaman. Walau bagaimanapun, lebih banyak dan lebih banyak pengguna yang terlalu cepat untuk klik pada pautan yang mencurigakan, tanpa berfikir dua kali. Jika anda melihat iklan yang kelihatan terlalu baik adalah benar, ia mungkin adalah. Anda mungkin jatuh terus ke dalam perangkap yang ditetapkan oleh penjenayah siber. Selain itu, apabila anda memuat turun perisian dari internet, perkara bijak yang perlu dilakukan adalah untuk memilih mod lanjutan Custom/ dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini anda boleh memastikan bahawa anda tidak akan memasang apa-apa program tersembunyi atau aplikasi yang sebenarnya perisian berniat jahat yang terselindung.

Memang beberapa keselesaan untuk mengetahui, bahawa nasib tidak dianggap sebagai virus sebenar. Tetapi tidak membuat kesilapan. Ia tidak berbahaya dan boleh menyebabkan kerosakan. Walau bagaimanapun, ia hanya akan menjangkiti pelayar anda, bukan sistem komputer anda seperti virus lain lakukan. Bahaya terletak di belakang dan dijana iklan pop timbul oleh perisian berniat jahat ini. Anda tidak tahu di mana mereka mungkin mengubah laluan anda. Apakah lebih teruk, anda mungkin satu klik jauh dari membiarkan ancaman siber yang lain pada komputer anda.

Anda boleh percaya anda akan klik pada advert jualan eksklusif, hanya untuk mendapatkan dihalakan ke sumber yang dijangkiti yang mampu membuka backdoors hacker lain yang bertujuan untuk mencuri maklumat peribadi anda dan berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Selain itu, nasib dikenali untuk melambatkan kelajuan internet dan secara keseluruhan prestasi pelayar anda. Semakin lama anda membiarkan ini mengganggu ‘virus’ untuk berkeliaran percuma, yang teruk akibat akan mendapat. Pada satu masa nanti, pelayar akan mula terhempas, sehingga ia berhenti bekerja sama sekali. Itulah sebabnya mengapa anda perlu mengalih keluar nasib sial ini dari PC anda sebaik sahaja anda perasan kehadirannya!

Penyingkiran Hathick.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Hathick.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *