Mengalih keluar Google Prize Ad Scam (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika Hadiah Google pop-up muncul di skrin anda, tidak terlalu cepat untuk meraikan. Iklan ini yang mendakwa anda memenangi Hadiah adalah palsu. Ia bergantung pada anda naif untuk memperdayakan anda untuk memberi mereka betul-betul apa yang mereka mahu – maklumat peribadi anda. Dalam usaha mendapatkan tangan mereka data tersebut berharga, iklan pop timbul suku cadang palsu akan membuat anda mengisi kaji selidik. Jika anda mahu untuk menuntut Hadiah anda, anda perlu mengisi maklumat sensitif tentang diri anda. Tidak jatuh ke dalam perangkap ini! Ia tidak akan berakhir dengan baik. Dengan data tersebut, mereka boleh dengan mudah mendapat keuntungan, dengan berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga.

Tiada siapa mahu privasi mereka diabaikan dalam apa-apa cara. Jadi kami amat mengesyorkan stereng jelas iklan tersebut dipersoalkan pada masa akan datang. Jika iklan seolah-olah terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, lebih sering daripada tidak, ia ternyata advert yang berniat jahat. Sebaik sahaja anda membiarkan apa-apa perisian berniat jahat yang menipu anda, anda adalah untuk pengalaman neraka. Anda mungkin kehilangan lebih daripada sekadar anda peribadi dan maklumat kewangan.

Kemunculan iklan pop timbul Google Hadiah merupakan tanda yang jelas bahawa parasit jahat nasib lurks di komputer anda. Perisian berniat jahat tersebut sangat sneaky dan dengan mudah boleh menipu anda supaya memberikannya laluan kepada Mesin siber anda jika anda tidak memberi perhatian yang rapat. Dalam kebanyakan kes, nasib Sembunyi di sebalik spam emel dan lampiran, pakej perisian percuma, rendang iklan dan link, fail torrent dan mesej update palsu.

Apa kami menasihatkan anda untuk melakukan, untuk mengekalkan kehadiran dalam talian yang selamat ialah berhenti menjadi begitu terburu-buru. Berfikir dua kali sebelum anda klik apa-apa kerana anda mungkin satu klik jauh dari menjangkiti PC anda dengan perisian berniat jahat. Tergesa-gesa adalah musuh. Satu lagi kesilapan biasa yang dilakukan kebanyakan pengguna adalah untuk memilih untuk pemasangan yang cepat dan meneruskan dengan mengklik butang ‘Next’ sehingga proses ini selesai, Semua pada masa tidak memberi perhatian kepada apa yang mereka bersetuju tentang. Jangan lupa – nasib tidak dapat hack jalan di komputer anda sendiri. Ia memerlukan bantuan anda untuk melakukannya. Menjadi lebih bijak dan membaca antara garisan. Pilihan terbaik anda adalah untuk memilih mod persediaan adat apabila memasang perisian pada komputer anda.

Bukanlah sebagai berbahaya sebagai kuda Trojan adware. Walaupun ia mungkin benar, ianya tidak berbahaya. Jangan membuat kesilapan underestimating kuasa. Anda akan mendapat positif tidak dengan mengekalkan parasit ini pada komputer anda, itulah sebabnya kami menggesa anda untuk alih keluarkannya secepat mungkin sebelum ia dapat melakukan kerosakan yang serius. Jika anda tinggal terbiar dan memanjangkan kepada penginapan pada PC anda, anda tidak akan suka hasilnya.

Risikonya ialah anda menjejaskan privasi anda, dan penjenayah siber pasti akan memanfaatkan peluang ini untuk mendapatkan tangan mereka pada kata laluan, ID log masuk, alamat IP, menyemak imbas sejarah, pertanyaan carian, serta kelayakan akaun bank dan nombor kad kredit. Apatah lagi, parasit ini boleh menjalankan tugas-tugas lain berniat jahat yang boleh membahayakan komputer anda. Membazir masa yang singkat dan mengendahkan amaran kami! Menghilangkan gangguan ini sekarang, atau akan menyesal nanti. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk meneruskan pembuangan nasib ini, kami boleh membantu anda. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan berikut.

Penyingkiran Google Prize Ad Scam

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Google Prize Ad Scam dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *