Mengalih keluar GifaPalooza Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove GifaPalooza Virus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan GifaPalooza Virus. Panduan GifaPalooza Virus penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

GifaPalooza adalah sebuah aplikasi yang berniat jahat. Dicipta oleh rangkaian interaktif Mindspark, program ini dikelaskan sebagai hijacker pelayar. Kalimat ini semata-mata seharusnya cukup untuk anda memahami bahawa GifaPalooza adalah tidak selamat. Ianya tidak berguna dan membantu sama. Ia adalah berguna untuk penggodam yang diterbitkan. Ia menghidangkan tujuan jahat mereka. Bagaimanapun, untuk anda, GifaPalooza adalah satu wabak. Ia membawa bersama apa-apa tetapi sakit kepala dan unpleasantries. Pada minit yang anda nampak lanjutannya sial dalam pelayar anda, bertindak. Melakukan yang terbaik untuk menghapuskan jangkitan ini daripada sistem anda secepat mungkin. Adakah tidak memberikan ia masa untuk membebaskan diri dari kawalan. Kerana, lama kelamaan ia akan. Dan kemudian anda akan menghadapi lebih banyak masalah yang cuba hendak mengalih keluarnya.

Mengambil tindakan terhadapnya walaupun ia tidak terlalu lewat. Lebih banyak masa menghabiskan GifaPalooza atas kapal, lebih banyak masalah ia melemparkan anda. Masalah ini menjadi semakin teruk apabila masa berlalu juga. Tidak tahan dengan hijacker dalam diam-diam. Mereka tidak hanya keprihatinan anda menyemak imbas. Perosak ini juga mendedahkan privasi anda berisiko. Ia mula mengintip data anda sensitif dari ketika ia masuk ke. Bukan itu sahaja, walaupun. Ia juga merekodkan ia dan kemudian berkongsi dengan cybercriminals yang berada di belakang. Oleh itu, mereka boleh menggunakan maklumat peribadi anda untuk apa-apa yang mereka lihat patut. Tidak bunyi ini seperti satu idea yang baik untuk anda? Tidak sama sekali! Penggodam adalah orang terakhir yang harus mempunyai akses jenis ini. Jadi, Jangan biarkan mereka. Potong GifaPalooza di penginapan pendek dan menyelamatkan diri Tan isu-isu. Jika anda tidak, anda akan menyesalinya cepat daripada nanti. Membuat pilihan yang tepat. GifaPalooza mempunyai tiada tempat dalam sistem anda. Ia telah pergi. Sekarang!

Remove GifaPalooza Virus
The GifaPalooza Virus

Selain risiko privasi, ia meletakkan anda di, GifaPalooza juga membuat berantakan lengkap anda talian pengalaman. Ia injects semua pelayar anda dengan Tan iklan yang sangat tidak boleh dipercayai. Seluruh skrin anda dilindungi dengan kupon, tawaran, tawaran, dalam teks, harga terbaik, perbandingan, dan sebagainya dan lain-lain. Tidak klik pada mana-mana daripada mereka seolah-olah anda berlaku untuk klik pada satu rosak (ada ramai di antara mereka) anda secara automatik memuat turun lebih banyak perisian berniat jahat dan anda memburukkan masalah anda.

Selain itu, dengan hijacker menggantikan enjin carian dan laman web anda dengan domain sendiri rendang. Sekarang, setiap kali anda ingin pergi ke dalam talian, anda akan dipaksa untuk menggunakan enjin GifaPalooza, yang jika ianya tidak jelas sekarang, tidak boleh dipercayai memberi hasil carian yang tepat dan selamat. Malah, ia kebanyakannya menyediakan pautan ditaja yang jika anda klik pada, crooks mendapat pendapatan pay per klik dan anda akhirnya melawat laman yang cerdik, yang mungkin menipu jangkitan. Menghapuskan hijacker sial itu sebelum ia banjir PC anda dengan lebih banyak ancaman siber dan sebelum ia mencuri semua butiran peribadi anda. Menggunakan panduan pemindahan kami di bawah untuk membantu anda melakukannya secara manual.

Bagaimana pula GifaPalooza berjaya memasuki PC anda tanpa dikesan? Salah satu kaedah yang paling popular dan biasa digunakan adalah penyertaan percuma. Haruslah lebih berhati-hati apabila anda memasang atur cara percuma daripada sumber-sumber yang tidak dikenal pasti. Pastikan anda telah membaca terma dan syarat sebelum anda menerima mereka. Juga, memilih seting tersuai dan bukannya orang-orang yang Standard, memandangkan ia membolehkan anda untuk menyemak bundle seluruh program oleh program. Dengan cara ini anda akan dapat melihat jika terdapat beberapa tambahan yang anda tidak mahu pasang. Jika ada, Buang mereka dengan serta-merta. “Bonus” sedemikian adalah biasanya berniat jahat dan anda tidak perlu mereka atas kapal. Tetapan Standard adalah kurang memakan masa tetapi dengan mereka, aplikasi ini dapat dipasang secara automatik. Jadi, anda akan menghabiskan masa yang lebih sedikit tetapi anda akan dapat melindungi komputer anda. Memilih keselamatan daripada kelajuan.

Penyingkiran GifaPalooza Virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar GifaPalooza Virus daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan GifaPalooza Virus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *