Mengalih keluar Geniustrainer.net (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Geniustrainer.net

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Geniustrainer.net. Panduan Geniustrainer.net penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke halaman Geniustrainer.net? Telah anda Laman web dan enjin carian telah digantikan dengan laman web yang sama? Kami benci untuk memberitahu anda ini, tetapi ia kelihatan seperti PC anda telah menyusup dengan hijacker pelayar. Parasit ini adalah lebih daripada mampu mengubahsuai seting pelayar awda dan memasang sambungan dipersoalkan, Bar Alatan atau tambahan pada penyemak imbas anda, walaupun tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda. Apabila perosak siber telah mengukuhkan kedudukannya pada semua penyemak imbas anda, ia akan mula menghasilkan banyak iklan-iklan yang mengganggu.

Paling biasa, mereka dikenali untuk mempromosikan tawaran eksklusif, tawaran istimewa, satu-masa sahaja kupon dan diskaun, dan lain-lain. Masalahnya dengan kandungan iklan itu ialah, bahawa iklan akan khusus disasarkan untuk kelihatan lebih menarik kepada pengguna. Ini adalah semua terima kasih kepada hijacker yang mampu mencuri data web anda mempunyai seperti sejarah pelayaran, melayari tabiat, gelintar pertanyaan, dan lain-lain. Dengan menggunakan data ini, ia boleh menimbulkan peluang mencipta pendapatan pay per klik.

Perampas pelayar akan sneaky parasit yang akan berbuat apa-apa untuk menipu awda supaya membiarkan mereka pada komputer anda. Selalunya, mereka mengintai di sebalik mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pakej perisian, iklan yang diragui dan pautan, dijangkiti fail torrent, mesej-mesej palsu update dan promosi alat utiliti rendang. Untuk memastikan bahawa kehadiran dalam talian anda adalah selamat, anda perlu rajin dan memberikan perhatian yang cermat terhadap apa anda klik.

Remove Geniustrainer.net
The Geniustrainer.net Virus

Sentiasa pastikan bahawa anda memilih mod lanjutan Custom/ dalam Pendeta Persediaan apabila memasang perisian yang anda telah muat turun daripada internet untuk dapat melihat jika terdapat apa-apa perisian tambahan yang telah disembunyikan daripada anda. Lebih sering daripada tidak, mereka bertukar menjadi perisian berniat jahat yang terselindung. Itulah sebabnya mengapa anda perlu ikuti nasihat kami dan berhenti memilih untuk dipasang yang pantas. Walaupun ia boleh menjimatkan masa, ia tidak akan menyelamatkan anda dari jangkitan virus yang berpotensi. Malware bergantung kepada kecuaian dan naif anda. Tidak jatuh ke dalam perangkap yang ditetapkan oleh penggodam. Menjadi rajin dan ikuti saranan kami.

Perampas pelayar yang tidak berbahaya. Jangan membuat kesilapan underestimating kuasanya. Iklan tidak kelihatan berbahaya, tetapi lambat laun penyemak imbas anda akan mula berjuang untuk memaparkan mereka semua. Masa, bilangan iklan akan meningkat, dan jadi penyemak imbas anda akan mula kemalangan, akan jatuh oleh sambungan internet anda, anda akan perasan bahawa komputer adalah lebih perlahan daripada sebelum. Belum lagi kemungkinan bahaya yang mungkin berselindung di sebalik iklan seolah-olah boleh dipercayai dan pop-up.

Sebaik sahaja anda telah menyedari bahawa kehadiran parasit siber yang menjengkelkan, anda perlu mengalih keluarnya dari komputer anda, sebelum ianya terlambat! Jangan buang masa! Melindungi keselamatan dalam talian dan privasi anda! Jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa dan ad-percuma, serta pastikan bahawa komputer anda juga selamat dari malware, kami cadangkan anda mengikuti arahan yang terperinci, jadi anda boleh belajar bagaimana untuk menghilangkan tekanan ini sekali dan untuk semua!

Penyingkiran Geniustrainer.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Geniustrainer.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *