Mengalih keluar Geekto.net (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Geekto.net. Panduan Geekto.net penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda mempunyai nasib jangkitan pada sistem anda. Bagaimana kita tahu? Pertama sekali, anda membaca panduan pemindahan ini. Kedua, anda tidak mampu menghilangkan halaman Geekto.net. Ia adalah di mana-mana dan anda mendapatkan diarahkan kepadanya sepanjang masa. Adakah ini berlaku? Jika ya, maka terdapat tiada ifs atau tetapi di tentang hal itu. Komputer menyorokkan perosak nasib satu dan ia adalah tugas anda untuk alih keluarkannya serta-merta. Nasib baik untuk anda, nasib jangkitan dianggap agak mudah untuk menangani jika anda mengambil tindakan segera, tentu saja. Jika anda mengabaikan ancaman dan melakukan apa-apa, perkara-perkara yang akan menjadi lebih teruk.

Nasib itu akan menjadi lebih teruk dan lebih teruk kerana masa berlalu. Ia adalah penting bahawa anda bertindak sekarang. Sebaik sahaja anda mengesan tapak Geekto.net mengambil alih penyemak imbas anda, menerima ia sebagai amaran ia dan mula mencari nasib di tempat bersembunyi. Apabila anda mencari di mana ia bersembunyi, menghapuskannya dengan serta-merta. Inilah jalan tindakan tindakan anda boleh mempercayai kami. Parasit ini membawa bersama-sama apa-apa masalah dan sakit kepala. Jangan berlengah-lengah. Masalah anda akan menjadi lebih teruk jika anda berbuat demikian. Ambil tindakan sekarang! Kelewatan membawa kepada apa-apa tetapi penyesalan.

Apakah kesan hosting nasib seorang? Sebagai permulaan, halaman Geekto.net menjadi bayang-bayang dalam talian anda. Nampaknya di setiap sudut. Ia ada apabila anda membuka pelayar anda. Ia muncul semasa anda membuka tab baru. Anda mendapatkan diarahkan kepadanya apabila anda cuba memuatkan halaman lain. Melayari laman web menjadi satu cabaran yang sebenar. Dan semua. Nasib yang juga mengubur anda dengan pelbagai perdagangan pada setiap hari. Bila-bila masa anda begitu banyak yang menyentuh salah satu daripada pelayar anda, anda dapatkan dihujani dengan adverts dalam pelbagai bentuk dan bentuk. Anda lihat banner, kupon, tawaran baucer, tawaran terbaik, perbandingan pop-up iklan video, pop-bawah, dan lain-lain dan sebagainya. Mereka berada di mana-mana, kenalan dan menyekat kandungan halaman-halaman. Anda akan tidak lagi dapat melayari web berbaik semula. Memang mimpi ngeri. Tetapi ini bukanlah bahagian yang lebih teruk.

Pernahkah anda notis bahawa iklan ini kelihatan seperti mereka telah dibuat untuk anda dan anda sahaja? Adakah mereka mempunyai sesuatu bersama-sama dengan suka dan hobi anda? Ini bukanlah kebetulan. Nasib yang memerlukan anda untuk klik pada iklan kerana dengan cara ini, hacker di sebalik mendapatkan keuntungan. Ini dipanggil sistem pemasaran membayar per klik. Nasib yang perlu klik anda dan itulah sebabnya ia menunjukkan iklan yang anda akan suka. Tetapi bagaimana ia tidak tahu apa yang anda yang berminat? Ia spies kepada kamu.

Geekto.net menggunakan penyemak imbas anda untuk mengetahui apa arahan yang ditampal minat anda dan kemudian menghasilkan iklan yang akan merayu kepada anda. Jika sebuah offer/ advert kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, ia mungkin tidak. Jadi, Jangan klik. Mengelakkan segala-galanya menjana dengan nasib itu dan tidak menjadi penaja dari cybercriminals. Apa yang anda perlu lakukan adalah menyingkirkan makhluk perosak yang mencuri secepat mungkin. Sebaik sahaja anda mengalihnya keluar, aktiviti-aktiviti dalam talian anda akan kembali kepada normal.

Bagaimana pula nasib di masukkan? Biasanya jangkitan ini perjalanan diikat ke atur cara lain dan apabila anda memasang atur cara ini, anda akan mendapat mereka sebagai “bonus”. Apabila anda memasang sebarang perisian pada mesin anda, mengambil masa anda. Memilih seting tersuai dalam Pendeta Persediaan dan bukannya Standard orang. Dengan cara ini, anda akan dapat melihat senarai semua aplikasi tambahan pula bersambung iaitu kira-kira untuk memasuki sistem anda dan buang mereka. Berbuat demikian. Tambahan tersebut adalah lebih sering daripada tidak berniat jahat dan anda tidak memerlukan mereka atas kapal. Ini adalah bagaimana sedikit tambahan masa dan perhatian menjimatkan banyak masalah. Jangan lupa itu.

Penyingkiran Geekto.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Geekto.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *