Mengalih keluar Gatmog Search (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Gatmog Search. Panduan Gatmog Search penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Enjin carian dan laman web anda telah tiba-tiba menggantikan dengan tapak https://gatmog.com? Jika ya, maka berita yang tidak baik. Penampilan di Laman ini adalah petunjuk yang jelas tentang jangkitan. Pelayar hijacker jangkitan, tepat. Hijacker tersebut dan halaman pergi tangan dalam tangan jadi jika anda melihat https://gatmog.com, tidak ada keraguan bahawa parasit yang terdapat dalam sistem anda. Tidak panik. Ya, memang benar bahawa PC anda kini menghoskan hijacker seorang tetapi ia juga adalah benar bahawa situasi anda boleh jadi lebih buruk.

Perampas tidak boleh dibandingkan dengan Trojan dan ransomware apabila ia datang kepada tahap bahaya. Sudah pasti kurang berbahaya. Tetapi sekali lagi, “kurang merbahaya” adalah tidak sama seperti “berbahaya”. Sudah tentu, tidak. Terdapat tiada perkara itu sebagai satu ancaman siber mengundang pelbagai persoalan. Mereka semua menyebabkan beberapa jenis isu. Hijacker ini dimasukkan. Jangan membuat kesilapan berfikir bahawa ia tidak menyebabkan anda mana-mana bahaya. Ia boleh dan akan jika anda biarkan ia. Jika anda memberi cukup masa papan itu bahkan menyebabkan beberapa kerosakan yang tidak boleh. Semua terpulang kepada anda. Membuat pilihan yang tepat dan keluarkannya sebelum terlambat.

Dengan hijacker mengambil kawalan penuh ke atas semua pelayar anda. Ia membuat perubahan dalam persekitaran mereka tanpa kebenaran anda. Ini adalah bagaimana anda berakhir dengan tapak https://gatmog.com sebagai anda baru laman web dan enjin carian. Anda membuka pelayar anda sehari dan halaman yang sudah ada. Dan, anda tidak dapat menghilangkan darinya. Anda tidak boleh mengalih keluarnya. Tidak kira apa yang anda lakukan, anda tidak dapat kembali enjin anda sebelumnya. Hijacker yang tidak membenarkan anda. Jadi, anda dipaksa untuk menggunakan https://gatmog.com apabila hendak mencari sesuatu dalam talian. Ini adalah di mana perkara-perkara yang mendapat rumit. Domain ini tidak boleh dipercayai untuk memaparkan hasil carian yang tepat dan selamat. Ianya dikaitkan dengan hijacker satu Lagipun. Apa-apa yang ia menunjukkan anda disahkan. Sudah tentu, mungkin ada sesetengah keputusan yang benar-benar selamat bersama-sama orang-orang yang dihasilkan, tetapi kebanyakan mereka akan rosak.

Selain itu, anda tidak boleh memberitahu yang adalah yang melainkan jika anda klik. Klik, bagaimanapun, adalah terlalu banyak risiko. Jika anda mengikuti pautan terjejas, anda boleh dengan mudah mendapatkan diarahkan ke laman berbahaya, penuh dengan jangkitan. Dari situ, satu klik salah atau tidak klik sekali dan anda memuat turun lebih banyak parasit dalam sistem anda. Hijacker yang mendedahkan anda kepada risiko berterusan perisian berniat jahat. Belum lagi bahawa itu merosakkan anda melayari web. Setiap kali anda berada dalam talian, perosak campur. Ia dilencongkan ke carian anda, bombards anda dengan iklan, jam kandungan halaman-halaman, memperlahankan pelayar anda, dan sebagainya. Ia membuat kacau-bilau. Melayari laman web adalah menyeronokkan mahupun selamat lagi. Adakah diri anda memihak dan keluarkan penceroboh ASAP. Menggunakan panduan pemindahan kami di bawah untuk membantu anda melakukannya secara manual.

Bagaimana pula dengan hijacker masuk tanpa disedari anda? Hakikatnya bahawa perosak ditipu anda ke dalam memberikan kebenaran untuk masukkan. Tiada kebenaran, tidak kemasukan. Sudah tentu, ia tidak meminta straightforwardly kerana ia meninggalkan terlalu banyak ruang untuk penolakan. Ia digunakan helah. Salah satu kaedah yang paling biasa digunakan infiltrasi adalah penyertaan percuma. Sentiasa memberi amaran itu apabila anda memuat turun program-program percuma dari laman web. Kadang-kadang jangkitan pelancongan diikat dengan mereka dan jika anda tidak nampak mereka tepat pada masanya, mereka memasuki sistem anda belum. Untuk benar-benar mengetahui apa yang sedang dipasang, memilih seting tersuai dan periksa ikatan keseluruhan aplikasi oleh aplikasi. Jika anda melihat apa-apa yang anda tidak mahu, hanya Buang ia. Pilihan standard tidak menyediakan peluang ini.

Penyingkiran Gatmog Search

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Gatmog Search dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *