Mengalih keluar Efix.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Efix.com

Efix.com adalah laman web curiga dan rosak yang sangat dipercayai dan anda sudah tentu tidak boleh menggunakannya. Sekiranya, anda mengetahui yang ianya telah ada di PC anda, anda perlu alihnya secepat mungkin.

Kaedah terbaik untuk digunakan semasa berurusan dengan laman web tersebut berbahaya adalah untuk memadam mereka ketika anda melihat mereka. Dengan cara ini, anda tidak akan mengalami masalah-masalah yang mungkin menyebabkan yang Efix.com. Objektif utama perisian ini adalah untuk menipu kamu dalam apa jua cara yang mungkin. Jadi, untuk mengelakkan menjadi mangsa kepada Efix.com, skim, anda perlu memadam Laman web yang mencurigakan dari PC anda serta merta.

Efix.com infiltrates komputer bergantung kepada penipuan. Laman web ini menggunakan pelbagai tipu muslihat dan akan menggunakan ini untuk menetapkan pada sistem anda. Efix.com yang begitu bijak bahawa ia bukan sahaja menguruskan untuk menipu awda ke dalam membenarkan pemasangannya, tetapi ia juga menguruskan untuk menyembunyikan kewujudannya untuk tempoh yang lama. Ini bermakna bahawa walaupun hakikat bahawa anda telah membiarkan dalam, anda tidak sedar.

Kaedah yang paling biasa Efix.com pengagihan adalah melalui freeware diberkas, lampiran e-mel spam, laman web yang rosak, dan pautan yang rosak. Laman web ini juga mampu untuk menimbulkan sebagai kemas kini sistem palsu. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda klik “Setuju”, “Kemas kini”, “Terima”, atau apa sahaja yang ia menunjukkan anda, anda dengan serta-merta terperangkap dengannya.

Malah, kaedah-kaedah yang disebutkan di atas adalah agak produktif tetapi mereka mempunyai satu perkara yang sama-mereka semua bergantung kepada gangguan anda. Oleh itu, anda harus sangat berhati-hati apabila memasang perisian baru dan membaca semua terma dan syarat yang disediakan oleh aplikasi. Dalam kes lain, anda adalah sangat mungkin untuk berakhir dengan malware pada sistem.

Remove Efix.com
The Efix.com Virus

Jika anda cuba untuk membuka Efix.com, anda akan melihat bahawa laman web yang sedang bekerja. Laman web ini menyatakan bahawa ia telah dilaporkan sebagai penipuan dan, hasilnya, ia telah disekat. Sebenarnya, ia adalah tidak hairanlah ianya mendapat dibawa turun, memandangkan bahawa ini adalah nasib semua tapak web pemalsuan yang palsu.

Laman web pemalsuan yang telah diterbitkan oleh pihak ketiga yang tidak boleh dipercayai adalah bertujuan hanya untuk mendapatkan keuntungan dari anda. Untuk memenuhi objektif utama, sekali dipasang pada PC anda, Efix.com bermula banjir monitor anda dengan Tan iklan pop timbul yang sia-sia. Walau bagaimanapun, apa yang anda perlu tahu adalah bahawa iklan tidak rawak ditunjukkan kepada anda.

Tujuan utama mereka iklan adalah untuk menjana lebih banyak lalu lintas web untuk laman web tertentu dan hasil pay per klik untuk pihak ketiga tersebut di atas yang tersembunyi di sebalik Laman web rosak. Ini adalah sebab mengapa alat yang berniat jahat banjir anda dengan begitu banyak iklan.

Sedar bahawa setiap iklan yang anda klik pada membuat keuntungan untuk Syarikat penerbit. Oleh itu, adalah amat disyorkan untuk mengelakkan klik pada mereka kerana mereka berkemungkinan besar akan membawa kepada lebih banyak malware pemasangan pada mesin Maya anda. Iklan yang mengganggu muncul setiap kali anda cuba untuk menyemak lalu web dan membawa kepada kemalangan kerap sistem dan lebih perlahan prestasi PC. Untuk mengelakkan daripada berurusan dengan isu-isu ini, anda mesti mengalih keluar Efix.com secepat mungkin.

Penyingkiran Efix.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Efix.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *