Mengalih keluar Dregol.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Dregol.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Dregol.com. Panduan Dregol.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Dregol.com adalah satu lagi enjin carian tidak dipercayai yang mampu mengubah yang utama pelayar web – Internet Explorer, Mozilla Firefox dan Google Chrome tanpa kebenaran anda. Oleh itu, program ini telah dikategorikan sebagai hijacker pelayar.

Dregol.com adalah amat serupa dengan Binkiland, Vosteran, Astromenda, dan Taplika pelayar perampas. Perubahan paling ketara yang dibuat oleh Dregol.com adalah pengubahsuaian enjin Laman Utama dan carian lalai anda. Sebenarnya, ini adalah hanya cara bekerja perampas-sebaik sahaja mereka seterusnya meranapkan PC anda, perlu kelulusan untuk melaksanakan apa-apa perubahan padanya, yang pasti mungkin menyebabkan kemudaratan kepada enjin anda. Walau bagaimanapun, apa yang lebih menarik, adalah fakta bahawa anda tidak dapat mengingati memasang atur cara ini pada sistem dan ini sudah tentu akan mengganggu anda.

Malah, Dregol.com tidak memerlukan apa-apa kelulusan untuk masuk komputer. Hijacker ini adalah begitu mahir bahawa ia boleh membuat anda memasang sendiri tanpa menyedarinya. Paling sering, Dregol.com memasuki PC diberkas freeware lain, kerana ia menyediakan mungkin pintu masuk paling mudah untuknya. Sebab itu, setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda, anda perlu membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan. Jika tidak, anda akan mengalami isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan.

Dalam kes Dregol.com infiltrates sistem anda, dengan hijacker akan bukan sahaja menggantikan penyedia Laman web dan mencari, tetapi ia juga akan menambah sambungan pelayar Mozilla Firefox. Masalahnya di sini ialah bahawa sambungan ini tidak dapat dihapuskan melalui Panel Kawalan. Oleh itu, anda perlu memasang alat antimalware sah pada anda Mesin maya, yang akan memadamkan semua program yang berpotensi tidak diingini dari PC anda.

Remove Dregol.com
The Dregol.com Virus

Sekali dipasang pada komputer anda, Dregol.com bermula banjir monitor anda dengan pelbagai iklan komersial dan pautan. Malangnya, ianya tidak sangat mudah untuk mengenal pasti link tersebut, jadi anda mungkin membukanya secara kebetulan, dan dipindahkan ke beberapa laman web yang tercemar dengan kandungan yang berniat jahat. Jika ini berlaku, Mesin Maya anda adalah sangat mungkin untuk mendapatkan dijangkiti malware. Sebab itu, menjaga Dregol.com di dalam sistem adalah tidak digalakkan.

Seperti telah disebutkan di atas, anda tidak boleh mengalih keluar Dregol.com melalui Panel Kawalan sepenuhnya kerana anda masih perlu untuk memadam sambungan dari Mozilla Firefox dan mengubah penyedia Laman web dan mencari diri anda. Oleh itu, kaedah penghapusan secara manual mungkin sukar bagi anda. Walau bagaimanapun, anda boleh selalu menggunakan alat pemindahan automatik perisian berniat jahat yang boleh menjadi lebih cekap dalam kes ini.

Dalam kes sesi Pelayaran anda telah dipindahkan ke laman web yang tidak dipercayai, fail-fail yang terjejas, ia adalah sangat mungkin bahawa aplikasi perisian iklan telah berjaya menembusi Mesin Maya anda. Hasilnya, sesetengah jangkitan mungkin tersembunyi ke dalam sistem dan mereka boleh membenarkan sesetengah penjenayah siber untuk mendapat akses kepada PC anda dan mencuri data sensitif anda. Jika ini berlaku, satu-satunya cara untuk memadam sebarang ancaman dari dalam sistem sepenuhnya dan melindungi data peribadi anda daripada dicuri, adalah dengan menggunakan program automatik Keselamatan. Dengan menggunakannya, jangkitan tersembunyi semua boleh terletak dan dihapuskan dengan serta-merta.

Dregol.com boleh dipadamkan secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada setiap masa.

Penyingkiran Dregol.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Dregol.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *