Mengalih keluar DownloadMuze Search Plus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove DownloadMuze Search Plus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan DownloadMuze Search Plus. Panduan DownloadMuze Search Plus penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

DownloadMuze Search Plus adalah sambungan pelayar. Utiliti dipasarkan sebagai alat pengoptimuman carian. Ia akan meningkat pada sesi Pelayaran anda. Ia menawarkan perkhidmatan termasuk memilih pelayar web tersuai, mengekalkan bar Pautan dan memudahkan sesi Cari. DownloadMuze Search Plus terdapat di di Chrome Web Store. Jika kerja atau kajian anda bergantung kepada mencari maklumat di Internet, anda boleh memutuskan untuk memberi aplikasi ini cuba. Ini akan menjadi satu kesilapan. Menurut pakar Keselamatan, DownloadMuze Search Plus adalah hijacker pelayar. Alat penyangak mendedahkan pengguna kepada risiko oleh mengganggu tatacara dalaman klien pelayaran mereka, mengubah keputusan carian mereka, dan memantau aktiviti dalam talian mereka.

Jika anda tidak telah memperolehi DownloadMuze Search Plus dari di Chrome Web Store, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana dan bila ia mendapat dipasang ke pelayar web anda. Ada penjelasan yang munasabah. Pada satu masa nanti, anda telah ditipu untuk memberi kebenaran untuk dipasang dengan. Program jahat menggunakan beberapa vektor penyebaran. Corak paling gelap penyertaan. Hijacker tersebut boleh mendapatkan berkhidmat dengan utiliti yang cetak rompak, sekeping freeware atau shareware. Muat turun klien akan menawarkan anda DownloadMuze Search Plus sebagai alat bonus. Pilihan lalai akan menyertakan aplikasi dalam proses. Tidak membaca terma dan syarat dan mengubah seting akan mengakibatkan ia mendapat akses kepada sistem anda.

Muatan daripada DownloadMuze Search Plus boleh tersembunyi di sebalik lampiran kepada e-mel spam yang. Dalam mesej, penipu itu akan menerangkan bahawa beliau adalah menghantar dokumen pada hal yang penting. Untuk menjadikan pemberitahuan itu palsu yang kelihatan tulen, beliau boleh memperkenalkan dirinya sebagai wakil Syarikat yang asli atau organisasi. Jika anda menerima e-mel anda tidak jangkakan, bukti kenalan untuk memastikan penghantar adalah yang dia mengaku mempunyai. Secara amnya, anda harus berhati-hati tentang sumber-sumber yang anda percayai. Laman-laman web yang rosak dan pautan yang terjejas boleh mendapatkan Mesin anda dijangkiti selepas satu klik. Apabila anda memasukkan domain berniat jahat, muat turun perisian berniat jahat yang terkandung akan bermula secara automatik. Melakukan penyelidikan anda di laman web yang tidak dikenali dan hanya Ikut pautan daripada orang-orang yang sudah pasti anda boleh percayai.

Remove DownloadMuze Search Plus
The DownloadMuze Search Plus Virus

Walaupun DownloadMuze Search Plus membolehkan pengguna untuk memilih enjin carian pilihan mereka, ia menukar pembekal carian lalai dan laman web mereka ke laman web tertentu. Anda akan dipaksa untuk melakukan carian anda melalui apps.searchalgo.com manakala hijacker yang aktif dalam sistem anda. Alat yang mengganggu tidak membenarkan pengguna untuk kembali semula seting tersuai yang mereka. Perubahan yang dilampirkan untuk maksud. Hasil carian anda akan dimanipulasi untuk memasukkan laman web yang disokong. Inilah bagaimana DownloadMuze Search Plus membuat keuntungan bagi syarikat pemaju. Program rahsia menjana pendapatan dengan menggunakan sistem pay per klik. Setiap kali pengguna klik pada pautan ditaja, jumlah tertentu diberikan oleh pemilik domain yang sama.

Terdapat dua pendekatan untuk membawa kandungan disokong untuk perhatian pengguna. Campur tangan dengan pelayar web itu sahaja mendapat setakat ini. Teknik ini lebih berkesan adalah untuk memaparkan iklan. DownloadMuze Search Plus akan banjir skrin anda dengan pop-up, pop-bawah, banner, hadiah percuma, kupon, sebaris ruang-antara, terapung, kontekstual, peralihan, dan iklan perbandingan. Tetingkap akan menunjukkan kepada anda tawaran eksklusif untuk pelbagai barangan pengguna, seperti pakaian, aksesori, peranti teknologi, perabot, hiasan, peralatan sukan, peralatan berkebun, Permainan, dan lain-lain barangan. Ambil perhatian bahawa dengan hijacker menyemak kebolehpercayaan laman-laman web yang mengarah ke. Ia adalah yang terbaik untuk mengelakkan iklan yang tidak diminta.

Ancaman utama yang lain sekitar menimbulkan DownloadMuze Search Plus adalah kecurian data. Furtive program trek pengguna melayari sesi dan rekod maklumat yang disimpan dalam pelayar web. Ia akan mendapatkan anda melayari sejarah, kuki, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, Poskod, butiran demografi, akaun e-mel, nombor telefon, Faks, nama pengguna, kata laluan, dan kelayakan kewangan. Orang-orang di sebalik hijacker yang akan menjual gathered input tanpa meminta anda memberi kebenaran anda atau memberitahu anda tentang niat mereka. Anda tidak akan tahu apa jenis data yang telah dikumpul pada anda atau yang telah dibeli. Orang-orang yang telah membeli butiran mungkin penjenayah siber.

Penyingkiran DownloadMuze Search Plus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan DownloadMuze Search Plus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *