Mengalih keluar Digitaldsp.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika skrin anda mendapat dibanjiri dengan pelbagai iklan setiap kali anda membuka pelayar anda, anda berada dalam kesulitan! Pelencongan yang malar ke laman web Digitaldps.com juga adalah salah satu simptom jangkitan nasib. Sebaik sahaja parasit yang mendapat dipasang pada komputer anda, ia akan mengimbas sistem awda dan seterusnya meranapkan setiap pelayar web yang anda ada. Selepas itu, ia akan mengubah suai apa jua seting pelayar yang difikirkannya patut, untuk memastikan ia akan melakukan tugasnya yang berniat jahat tidak terganggu.

Jangan cuba membuat asal perubahan nasib itu pula. Mereka akan secara automatik kembali ke apa parasit yang menetapkan mereka. Biasanya, iklan yang dihasilkan oleh parasit ini akan mempunyai kapsyen seperti ‘Powered by Digitaldsp.com’ atau ‘Iklan oleh Digitaldsp.com’. Stereng jelas iklan tersebut akan membuktikan untuk menjadi satu tugas yang sukar kerana nasib boleh memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data seperti melayari pertanyaan sejarah dan Cari. Dengan maklumat ini, nasib akan dapat menyediakan iklan disasarkan yang akan menjadi lebih menarik dan pengguna akan lebih cenderung kepada klik pada mereka. Matlamat utama adalah untuk mencipta pendapatan melalui Skim membayar per klik. Parasit yang akan mengambil berat tentang hanya menjana seberapa banyak iklan sebagai mungkin, tidak peduli tentang sama ada atau tidak mereka mengubah laluan kepada sumber yang selamat.

Cara yang paling biasa untuk mendapatkan PC yang dijangkiti dengan nasib, adalah dengan membuka e-mel spam dan lampiran, klik pada dijangkiti Update link, iklan dan palsu, memuat turun fail torrent rosak, sebagai baik seperti memasang pakej perisian di bawah cara pemasangan yang cepat. Apabila berurusan dengan perisian yang anda telah muat turun dari internet, anda perlu tahu bahawa selalunya pakej percuma orang-orang yang anda lihat, mungkin termasuk kandungan yang tersembunyi.

Untuk membuat program atau aplikasi tersebut kelihatan kepada anda, anda perlu pilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Selepas itu, jika anda mendapati mana-mana pepasangan pilihan, pastikan anda Buang mereka, jadi mereka tidak secara automatik dipasang pada PC anda. Ingat, perisian berniat jahat seperti nasib tidak dapat menggodam komputer. Satu-satunya cara yang boleh mendapatkan akses adalah jika anda memasang sendiri. Crooks bergantung kepada kecuaian anda untuk memperdayakan anda jatuh ke dalam perangkap mereka. Perlu berhati-hati dan berfikir dua kali sebelum klik pada apa-apa apabila melayari internet.

Sebaik sahaja ia menyerang, nasib Digitaldsp.com yang akan menghidupkan anda melayari ke pengalaman neraka. Bukan sahaja akan anda sentiasa diganggu oleh iklan campur tangan, tetapi anda juga akan mengalami kesukaran untuk melakukan apa-apa jenis kerja dalam talian. Kelajuan internet yang ketinggalan dan perlahan akan segera memandu anda gila. Bukan untuk menyebut pelayar kerap kemalangan yang akan tidak lama lagi ikut, terima kasih kepada serangan berat iklan yang parasit yang akan menjana secara harian. Semakin lama anda memanjangkan penginapan, lebih banyak iklan yang ia menghasilkan, membuat keadaan anda lebih teruk lagi.

Selain itu, nasib boleh mencuri lebih daripada sejarah pelayaran awda dan carian. Maklumat berharga seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, Login ID, bank akaun dan nombor kad kredit juga boleh jatuh ke tangan para hacker. Tidak membuat kesilapan. Crooks akan memanfaatkan apa-apa peluang yang diberikan untuk mendapatkan tangan mereka sensitif data seperti itu, hanya untuk berkongsi dengan pihak ketiga lain dipersoalkan untuk keuntungan. Untuk mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan melindungi maklumat peribadi anda, penyingkiran serta-merta nasib jahat ini diperlukan.

Penyingkiran Digitaldsp.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Digitaldsp.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Digitaldsp.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *