Mengalih keluar Coostero.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika anda tersandung apabila halaman Coostero.com, anda perlu menjadi amaran tinggi! Penampilan adalah tanda bahawa parasit jahat yang tinggal di dalam komputer anda. Satu nasib parasit, untuk lebih speisifik. Setelah menyerang perosak siber, ia menjangkit setiap pelayar pada PC anda. Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, Internet Explorer, Safari – tiada aplikasi web adalah imun terhadap serangan yang.

Sebaik sahaja Coostero.com menetapkan sendiri atas web platform, ia akan mula menghasilkan banyak iklan yang mengganggu dalam bentuk pop-up, dalam teks, banner dan berkelip mesej amaran. Tujuan mereka adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik untuk penggodam dan halaman yang ditaja. Untuk memastikan bahawa iklan itu akan lebih cenderung untuk mendapatkan klik pada oleh pengguna, parasit ini akan memantau aktiviti dalam talian dengan mangsa dan mendapatkan data web seperti melayari pertanyaan sejarah dan Cari. Maklumat ini akan membantu perisian berniat jahat untuk menyesuaikan kandungan digalakkan, lebih baik jadi ia kelihatan lebih menarik untuk tidak lama lagi-untuk-menjadi-mangsa.

Nasib biasanya menyembunyikan dalam e-mel spam dan lampiran, mesej update palsu, pakej perisian, fail-fail torrent dan meragukan iklan dan pautan. Perisian berniat jahat ini tidak boleh hack jalan ke dalam komputer anda sahaja. Ia memerlukan bantuan anda untuk menyerang. Sebaik sahaja ia mempunyai kebenaran anda, ia akan melancarkan serangan pada pelayar anda. Sudah tentu, anda akan membenarkan ia akses ke mesin siber anda tanpa disedari. Selalunya yang berlaku disebabkan oleh kecuaian dan kecuaian anda.

Memilih untuk dipasang yang pantas semasa berurusan dengan perisian yang anda telah muat turun daripada internet adalah satu kesilapan besar. Sebaliknya, anda perlu memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini, anda akan mudah perasan apa-apa perisian tambahan yang sebenarnya perisian berniat jahat bersembunyi. Jika mana-mana pepasangan pilihan hadir, anda perlu Buang apa-apa program dan apps, jadi mereka tidak dipasang di komputer anda.

Adware adalah parasit jahat yang bertukar pelayar anda menjadi pengalaman neraka. Iklan akan banjir skrin anda tidak kira Laman yang anda lawati. Perisian berbahaya disinkronisasikan bahkan akan pergi seperti yang jauh untuk mengganggu anda cuba untuk menonton video tersebut, hanya untuk memaparkan iklan yang rendang. Anda perlu faham, bahawa semakin lama anda memanjangkan penginapan dan, yang lebih teruk ia akan mendapat. Masa, bilangan iklan akan berkembang dengan pesat, meningkatkan jumlah kerosakan yang dilakukan oleh nasib juga.

Pelayar anda tidak lama lagi akan gagal untuk berfungsi dengan betul, kerana yang terbeban dengan iklan dan pop-up. Anda akan mula mengalami kemalangan pelayar ketinggalan dan kelajuan internet yang perlahan. Dan semua. Terdapat no cara mengetahui apa yang bahaya mengintai di sebalik muka yang dinaikkan pangkat. Anda boleh satu klik jauh daripada menjangkiti komputer anda dengan perisian berniat jahat lain atau memberi penggodam capaian kepada maklumat peribadi dan kewangan anda. Jika anda ingin untuk kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa, selamat dan ad-percuma, anda perlu untuk membuang nasib menjengkelkan ini daripada komputer anda secepat mungkin!

Penyingkiran Coostero.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Coostero.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Coostero.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *