Mengalih keluar Confirmprize.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Confirmprize.com

Menurut laporan oleh penyelidikan malware, Confirmprize.com adalah laman web berkaitan nasib. Jika anda sentiasa mendapat diarahkan kepadanya, ia bermakna bahawa di suatu tempat pada komputer lurks parasit jahat. Untuk berhenti daripada melakukan sebarang kerosakan, anda perlu mengalih keluar sebaik sahaja anda menyedari kehadirannya. Nasib bertanggungjawab ke atas banyak iklan mengganggu yang banjir skrin anda setiap kali anda membuka pelayar anda. Masa, bilangan iklan akan hanya meningkat.

Muka lebih ditaja parasit yang memaparkan, lebih baik peluang anda klik pada mereka. Untuk setiap klik, ia akan dibayar. Dan untuk meningkatkan lagi peluang kejayaan, perisian berniat jahat ini akan mengintip aktiviti web anda dan mengumpul data seperti penyemakan keputusan-keputusan sejarah dan Cari. Terima kasih kepada keupayaan ini, perosak siber boleh menyesuaikan kandungan digalakkan supaya ia kelihatan lebih menarik kepada pengguna. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa nasib diprogramkan untuk memaparkan iklan seberapa banyak yang boleh. Ia tidak mempunyai arahan untuk memeriksa jika sumber-sumber yang selamat. Jadi, ia adalah mungkin untuk mendapatkan dilencongkan ke laman web yang berpotensi berbahaya yang bertujuan untuk membahayakan komputer awda atau mencuri data penting daripada anda.

Remove Confirmprize.com
The Confirmprize.com Virus

Cara yang paling biasa untuk nasib untuk menyebarkan adalah melalui pengemaskinian palsu, pautan dijangkiti, rendang iklan, pakej perisian percuma, fail-fail torrent dan e-mel spam. Apabila berurusan dengan perisian yang anda telah muat turun dari internet, anda perlu beri perhatian. Sentiasa membaca sepenuhnya terma dan syarat. Dengar baik-baik. Pengguna dikenali pasti hidup lebih terburu-buru dan cuai semasa memasang perisian pada komputer mereka. Membuat ia satu tabiat memilih untuk maju custom/ jenis pasang apabila pilihan yang ada. Ini akan membolehkan anda untuk melihat senarai penuh apa yang anda kira-kira untuk memberikan capaian kepada PC anda. Jika apa-apa perisian tambahan disertakan, pastikan ia padam. Dalam kebanyakan kes, kandungan bonus itu adalah sebenarnya tersembunyi perisian berniat jahat yang mahu menyelinap pada komputer anda tidak dapat dikesan.

Nasib berpotensi teruk merosakkan penyemak imbas anda. Itu adalah betul, kita maksudkan semua pelayar disediakan pada PC anda. Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, Internet Explorer, Microsoft Edge – browser adalah imun terhadap serangan nasib. Semakin lama anda simpan parasit ini tidak terjaga, yang lebih teruk keadaan anda akan menjadi. Ketinggalan dan perlahan internet yang laju akan hanya rasa kesan berbahaya parasit yang telah. Tidak lama lagi, penyemak imbas anda akan mengalami kesukaran untuk berjalan dengan betul, kerana kuantiti yang banyak perlu memaparkan halaman yang ditaja.

Pada satu masa nanti, mereka akan gagal untuk bekerja sama sekali, membuat anda tidak dapat berbuat apa-apa jenis kerja dalam talian. Lagi bahaya data peribadi anda akan jika anda tidak bertindak terhadap jangkitan jahat nasib ini. Anda berdepan dengan risiko mendedahkan maklumat sensitif seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, IP alamat, Login ID, kelayakan akaun bank, kredit kad nombor, dan sebagainya. Penggodam akan mengeksploitasi peluang ini untuk mencuri data ini dan berkongsi dengan orang lain untuk keuntungan. Jika anda tidak mahu itu berlaku kepada anda, anda perlu segera keluarkan nasib menjengkelkan ini daripada komputer anda.

Penyingkiran Confirmprize.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Confirmprize.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *