Mengalih keluar Cobalt Virus | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Cobalt Virus. Panduan Cobalt Virus penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Kobalt adalah nth ahli keluarga kuda Trojan. Jika anda sedang dijangkiti dengannya, anda berada dalam keadaan yang sangat buruk. Jangkitan mengeksploitasi kelemahan dokumen Tempahan ditemui (CVE-2017-11882). Walaupun Microsoft sudah telah memperbaiki kecacatan Keselamatan ini, ramai pengguna komputer telah memasang kemas kini Keselamatan terbaru. Jika anda di antara mereka, sudah tiba masanya untuk mengambil langkah-langkah. Kobalt adalah satu virus yang amat berbahaya. Hacker boleh gunakan untuk menyebabkan semua jenis kerosakan dan mesin anda. Inilah kuda Trojan kita bicarakan. Anda boleh tidak pernah tahu apa yang kuda Trojan lakukan atau apa yang ia mungkin lakukan seterusnya. Semuanya bergantung pada apa yang penggodam perlukan pada masa itu. Inilah sebab kenapa parasit jenis ini adalah sangat berbahaya.

Juga, kobalt adalah sangat rahsia. Ia mungkin menghabiskan sekian lama dalam sistem anda sebelum anda perasan bahawa ada sesuatu yang tidak kena. Jika anda sudah mengetahui tentang keadaan, menganggap diri anda bertuah. Mengambil langkah segera terhadap Cobalt. Lebih banyak masa ia membelanjakan dalam sistem anda, lebih banyak masalah menyebabkan. Perosak sentiasa berjalan di latar belakang kerana ia memuatkan bersama-sama dengan OS anda. But komputer tidak akan membantu. Satu-satunya cara keluar adalah penyingkiran. Penyingkiran yang lengkap! Jadi, tidak membazir bila-bila masa dan memotong kobalt di penginapan yang pendek sebaik mungkin.

Seperti yang kami katakan, kobalt berjalan bersama-sama dengan sistem anda dan ianya bekerja tanpa henti. Sebagai Trojan yang klasik, ia berhubung dengan pemaju yang melalui arahan dan kawalan berfungsi. Dengan cara ini, crooks yang mengawal segala-galanya. Mereka boleh menggunakan Trojan itu untuk menyahdayakan atur cara antivirus awda dan memasang lebih banyak parasit pada sistem anda. Atau, mereka boleh menggunakannya untuk bertukar mesin anda menjadi sebahagian daripada satu botnet dan menggunakannya untuk serangan siber yang menyalahi undang-undang. Ia bergantung kepada keperluan mereka. Jika mereka mahu Mata Wang cyber, mereka boleh menggunakan perosak untuk menjadikan komputer awda pelombong duit syiling. Proses perlombongan syiling adalah sangat merosakkan PC yang membawa keluar. Itulah sebabnya mengapa crooks menggunakan milik anda. Selain itu, Trojan seperti kobalt berkhidmat sebagai yang tersebut ke ransomware.

Jika hacker memerlukan wang tunai segera, ia boleh menjangkiti komputer anda dengan virus menyulitkan fail dan memeras ugut wang. Mereka juga boleh mengintip anda dan mencuri maklumat peribadi anda. Di samping itu, kehadiran Trojan itu semata-mata menyebabkan komputer anda untuk underperform dan kemalangan sepanjang masa. Perosak untuk membuat perubahan dalam seting lalai dan atur cara awda gagal untuk memuatkan sama dengan betul. Memang mimpi ngeri yang sebenar. Dan semua ini kerana anda tidak memasang patch sekuriti tempahan. Sekarang anda perlu berurusan dengan diam-diam ini. Ikut panduan pemindahan kami di bawah dan menyingkirkan kobalt ASAP. Lebih cepat ianya hilang, lebih baik.

Bagaimana kobalt yang diagihkan secara online? Pada masa ini, perosak mensasarkan kebanyakannya berbahasa Rusia pengguna melalui mesej e-mel spam. Penggodam cenderung menulis bagi pihak syarikat-syarikat terkenal, organisasi, Jabatan polis, pejabat pos, dan lain-lain untuk menipu mangsa supaya membuka mesej-mesej dan memuat turun lampiran. Sentiasa diteruskan dengan berhati-hati apabila anda menerima e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui. Terutama jika ia bermula dengan “Dear friend/ pelanggan”.

Firma-firma yang sah akan sentiasa gunakan nama sebenar anda ke alamat anda. Jadi, berhati-hati. Semak untuk melihat jika alamat e-mel penghantar dipadankan alamat mesej tuntutan dari Syarikat. Jika tidak, anda tahu apa yang perlu dilakukan. Hapuskan ia dengan serta-merta dan Jangan muat turun apa-apa. Tidak membuat cybercriminals’ kerja lebih mudah dengan menjadi cuai dan terganggu. Ini adalah apa yang mereka berharap untuk. Membuktikan mereka salah dan mengelakkan komputer anda tanpa jangkitan.

Penyingkiran Cobalt Virus

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Cobalt Virus dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *