Mengalih keluar ChromeSearch.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove ChromeSearch.info

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan ChromeSearch.info. Panduan ChromeSearch.info penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

ChromeSearch.info tapak jahat nth di luar sana. Hal ini juga harbinger sebuah berita yang kurang baik untuk sistem anda. Jika anda melihatnya setiap kali anda pergi ke dalam talian, pastikan Mesin anda itu tidak lagi bebas-jangkitan. Ia dijangkiti dengan perosak hijacker pelayar. Jika anda belum diuruskan dengan hijacker sebelum, menyediakan beberapa kejutan. Orang-orang yang buruk. Perampas akan dianggap serangga perosak yang sangat menjengkelkan, mengganggu dan campur tangan.

ChromeSearch.info sebagai klasik ahli keluarga ini, tidak membezakan. Jangan mengharapkan apa-apa yang baik datang daripada ia atas kapal. Anda akan sangat kecewa. Bukannya berharap ancaman tidak berbahaya dan mengabaikan ia, menghadapi cabaran dengan fakta-fakta dan mula mencari cara untuk membuangnya. Ini adalah apa yang mesti anda lakukan dan anda mesti melakukannya secepat mungkin. Mengambil rupa laman web ChromeSearch.info sebagai tanda amaran yang sebenarnya, dan mengendahkan ia. Hijacker yang mengintai di suatu tempat di sudut-sudut sistem anda. Mencari tempat bersembunyi yang tepat dan menghapuskannya tanpa berfikir dua kali tentang hal itu. Jangkitan ini tidak akan memberi manfaat kepada anda. Sebaliknya. Membuangnya sebelum ia terlambat. Kelewatan membawa kepada penyesalan.

Bagaimana untuk tahu anda telah dijangkiti? Sebagai permulaan, anda akan melihat di ChromeSearch.info sepanjang masa apabila anda berada dalam talian. Ia akan dibuka dalam tab baru dan anda akan mendapatkan diarahkan kepadanya tanpa henti. Ia juga akan menggantikan anda sebelumnya Laman web dan enjin carian belakang anda dan mengelakkan anda daripada menukar mereka kembali. Selain itu, pengalaman menyemak imbas anda akan berubah dengan ketara. Anda tidak akan dapat melayari web biasanya lagi.

Remove ChromeSearch.info
The ChromeSearch.info Virus

Hijacker di campur di setiap sudut. Ia injects semua pelayar anda dengan iklan dari pelbagai bentuk dan bentuk. Tetapi, jangan bayangkan advert satu atau dua. Oh, tidak. Iklan tersebut adalah tidak terkira dan terpapar sepanjang masa, meliputi seluruh skrin awda menyekat kandungan halaman-halaman. Bayangkan anda mendapat apa-apa kerja yang dilakukan dalam keadaan sedemikian. Adalah mustahil. Setiap tapak yang anda membuka amat berat pada kain rentang, kupon, tawaran, dalam teks, tawaran dan apa-apa bentuk lain-lain iklan yang boleh anda fikirkan. Tidak kira apa yang anda lakukan, iklan itu tidak pergi. Mereka malah menjadi lebih agresif hari demi hari.

Semua ini kerana dengan hijacker jahat. Di samping itu anda mengalami kerengsaan, anda juga terdedah kepada risiko perisian berniat jahat sepanjang masa. Apa-apa yang anda lihat di skrin anda boleh dipercayai dan anda boleh dengan mudah berakhir sehingga dilencongkan ke Laman rosak, penuh dengan perisian berniat jahat. Tapi tunggu. Ada lagi. Hijacker itu juga meletakkan privasi anda berisiko. Spies ia pada anda dan mengumpul maklumat sensitif yang ia menghantar kepada cybercriminals di belakangnya. Maklumat ini bukan sahaja digunakan untuk pemasaran yang lebih baik, walaupun. Ia boleh digunakan untuk tujuan jahat seperti penipuan kewangan daripada kecurian identiti. Simpan sendiri masalah dan menghapuskan jangkitan daripada Mesin anda secepat mungkin. Jika anda ingin berbuat demikian secara manual, ikut panduan kami di bawah. Jika anda memilih penyelesaian yang automatik, muat turun apl antimalware untuk melakukan kerja untuk anda. Walau apa pun, bertindak cepat. Masa ini bukan rakan anda.

Bagaimana pula anda akhirnya terlekat dengan hijacker ini? Kami akan memberitahu anda. Ia adalah kerana kecuaian anda. Jangkitan tersebut tidak boleh masuk tanpa kebenaran anda. Sudah tentu, mereka mencarinya dengan cara yang sneakiest dan jika anda terlalu terganggu dan cuai, anda memberinya tanpa disedari. Pada masa hadapan, akan lebih berhati-hati apabila anda berada dalam talian. Sentiasa pengawal anda. Menjauhkan diri dari tapak rendang. Jangan klik sebarang iklan yang anda lihat. Jangan buka e-mel dari orang yang tidak dikenali. Menggunakan sumber-sumber boleh dipercayai hanya muat turun. Berhati-hati dengan mesej-mesej dan pautan yang anda terima di media sosial. Salah satu langkah dan parasit memasuki sistem anda belakang anda. Menjadi lebih berwaspada dan berhati-hati. Berjaga-jaga memastikan jangkitan jauhnya. Kecuaian menjemput mereka in.

Penyingkiran ChromeSearch.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan ChromeSearch.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *