Mengalih keluar Cdn.Viglink.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Cdn.Viglink.com. Panduan Cdn.Viglink.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Cdn.Viglink.com adalah sebuah laman web yang berniat jahat. Jika anda melihat sepanjang masa apabila anda menyemak, anda berada dalam kesulitan. Laman ini merupakan tanda yang nyata sesuatu jangkitan penyakit. Ia menunjukkan kehadiran parasit hijacker pelayar dalam sistem anda. Perosak telah pun berjaya membuat mesin anda dan paparan berterusan Cdn.Viglink.com ialah dengan cara mendedahkan dirinya. Menerima sebagai amaran ianya dan mengendahkan ia.

Perampas tidak membuat untuk sebuah syarikat yang baik. Yang anda berurusan dengan tidak terkecuali. Mula mencari tempat bersembunyi dengan serta-merta selepas datang di seluruh tapak Cdn.Viglink.com. Mencari di mana ia bersembunyi dan tidak teragak-agak untuk menghapuskannya. Lebih cepat ianya hilang, lebih baik bagi kamu dan sistem anda kesejahteraan hidup. Perlu diingat bahawa hijacker yang menggunakan setiap saat pada mesin anda menyebabkan kerosakan. Jangan tunggu cukup lama untuk kerosakan ini menjadi tidak boleh. Bertindak sekarang! Kelewatan membawa kepada akibat yang buruk.

Sekali dalam sistem anda, hijacker yang mula bekerja dengan serta-merta. Semua secara mengejut, pengalaman menyemak lalu anda pergi luar kawalan. Halaman Cdn.Viglink.com menjadi bayang-bayang dalam talian anda. Setiap kali anda berada dalam talian, ia ada untuk menyambut anda. Ia ada apabila anda membuka tab baru. Ia ada apabila anda menaip dalam carian. Anda mendapatkan diarahkan kepadanya ketika cuba untuk melawat laman kegemaran anda. Laman web juga menggantikan anda Laman web dan enjin carian tanpa mengganggu untuk meminta izin. Ia tidak memerlukan kelulusan anda untuk membuat perubahan dalam tetapan penyemak imbas anda. Inilah sebabnya ia dipanggil hijacker yang. Ia benar-benar hijacks penyemak imbas anda. Ia mengambil kawalan penuh dan meninggalkan anda untuk menanggung akibatnya. Namun, aktiviti-aktiviti dalam talian anda hancur adalah sedikit kebimbangan anda. Hakikatnya bahawa sesuatu yang jauh lebih berbahaya berlaku di belakang anda.

Hijacker jahat ini diprogramkan untuk mengintip anda dan untuk merakam setiap langkah dalam talian yang anda membuat. Ini adalah tepat apa yang ia lakukan. Dari saat ia masuk, perosak mula mengumpul data yang sensitif mengenai anda. Ia mengetahui segala-galanya. Ia juga mungkin mencuri kelayakan anda secara peribadi dan kewangan. Apakah yang berlaku seterusnya? Ia menghantar, sudah tentu. Hijacker yang menghantar semua maklumat yang dikumpul kepada hacker di sebalik dan mereka boleh menggunakannya untuk apa-apa yang mereka lihat patut. Biarkan sinki yang untuk seketika. Crooks kini mempunyai akses kepada butir-butir peribadi anda.

Bagaimana anda berfikir ini akan berakhir? Satu perkara yang pasti, ia tidak akan tamat untuk anda. Soalan sebenarnya, Walau bagaimanapun, Adakah anda akan duduk diam manakala hijacker dalam melakukan apa yang ia mahu atau Adakah kamu hendak meningkatkan dan berhenti? Adakah kedua. Melindungi privasi anda. Gunakan panduan pemindahan kami di bawah dan menghapuskan penceroboh ini sekali dan untuk semua. Lebih cepat anda lakukan, lebih baik.

Bagaimana pula dengan hijacker berjaya slither dalam sistem anda tanpa anda perasan? Jangkitan seperti ini beralih kepada tipu muslihat dan sumpahmu menipu mangsa-mangsa mereka. Salah satu muslihat ini adalah pembaharuan program palsu. Menjadi sangat berhati-hati apabila anda memasang pengemaskinian. Anda mungkin berfikir anda akan mengemaskini Java sementara, malah, anda akan memasang perisian berniat jahat pada sistem anda. Pastikan anda telah membaca terma dan syarat sebelum menerima mereka.

Berhenti berkata “Ya” dengan buta hati. Kecuaian yang membawa kepada jangkitan. Parasit semua akan berdoa untuk anda tergesa-gesa dan gangguan. Tidak memberikan mereka. Pilih tanaman sebagai ganti. Menggunakan sumber-sumber boleh dipercayai hanya muat turun. Berhati-hati membaca semua Fasal-Fasal dalam EULA. Jika anda melihat apa-apa jua yang rendang, menghenti paksa pemasangan serta-merta. Jangan membuat diri anda sasaran yang lebih mudah dengan menjadi cuai.

Penyingkiran Cdn.Viglink.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Cdn.Viglink.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *